Wat brengt 2019-2020

Ook in deze jaren kunt u praktisch de gehele wereld met een cruise bereiken

Algemeen:

Over 2019/20 zijn weer ettelijke persberichten verschenen over bestemmingen, nieuwe schepen, noviteiten aan boord, prijsacties etc.etc. De hele website zou er zonder moeite mee kunnen worden gevuld. In het kader van deze rubriek zullen we trachten een interessante keuze te maken van de te verwachten trends in deze jaren, mede aan de hand van door CLIA de wereldwijde organisatie van cruise rederijen, verstrekte gegevens. Het geen opvalt is de geweldige toename van luxe expeditie cruiseschepen. Eindelijk begint ook in de cruise industrie milieu een belangrijk aspect te worden. Door toevoeging van scrubber technologie, reiniging van afval watersystemen, minder vervuilende brandstoffen, toepassing van LNG en hybride aandrijvingen. U moet zich realiseren, dat de cruise industrie en de scheepvaart in het algemeen, tot de meest vervuilende industrie behoort.
Voor het eerst in vele jaren is er een toename aan nieuwe rederijen. Er zijn vele gegadigen die een "graantje"van de lucratieve cruisemarkt willen meepikken. Nieuwe spelers op de cruise markt zijn ondermeer: Scenic Cruises, Ritz Carlton Yacht collection, Mystic cruises, Nordic cruises, Jalesh Cruises/Zen India, Virgin Cruises uit de stal van Richard Branson, maar ook CSSC Carnival Cruise Shipping - China. 

Wat brengt ons de komende jaren:

Indien we de Cruise Lines International Association (CLIA), de wereldwijde overkoepelende organisatie van cruise rederijen, moeten geloven, alleen maar voorspoed! Wereldwijde cruise industrie blijft in een hoog tempo groeien en evalueren. Men verwacht in de periode 2019-2020 tussen de 27 en 29 miljoen passagiers een cruise zullen maken. Het aantal op te leveren cruiseschepen bedraagt in 2019 -29 en in 2020- 21 stuks hierbij is inbegrepen enkele vertraagde opleveringen, vanwege financiële problemen van enkele werven. Verder valt op dat het een behoorlijke toename aan expeditie schepen betreft. Veel van deze schepen zijn bestemd voor pool cruises en voorzien van ijsversterking en voldoen aan strenge milieu regels. Ze  bezitten meer luxe dan de huidige nogal "spartaanse" expeditie schepen. Ook Nederlands enige cruiserederij Oceanwide komt in 2019 met een nieuw schip op de markt, de Hondius geschikt voor 180 passagiers. Inmiddels is een zusterschip in opdracht gegeven de JANSSONIOUS oplevering 2021. Bij de grotere schepen is een interssante nieuwkomer Virgin Cruises van Richard Branson, die naast de vele ander Virgin bedrijven, zich ook op de cruise industrie heeft gestort. Vier schepen zijn besteld van 110.000 ton geschikt voor 2860 - 18+ passagiers. De eerste wordt in 2020 opgeleverd de Scarlet Lady. 
Eind 2018 is de Aidanova, volledig varend op LNG, in de vaart gekomen. Dit jaar volgen nog een aantal cruiseschepen met LNG voortstuwing. Probleem is, dat niet in elke haven het mogelijk is om LNG te bunkeren. Zo is op de route van de Aidanova naar de Canarische eilanden altijd een bunkerschip in de buurt.
De trend is dat de nieuwste cruiseschepen wat kleiner van afmeting worden. Uitzondering is Royal Caribbean met haar succesvolle Oasis class in dit type blijft investeren. In 2018 is het vierde schip van dit type de Symphony of the Seas 228.081 ton in de vaart gekomen. De vijfde wordt in 2021 opgeleverd. Gevolgd door een zesde, nog groter 231.000 ton, die in 2023 aan de vloot zal worden toegevoegd.
In 2019/20 zullen de twee MSC Seaside klas schepen volledig operationeel zijn. De lay-out van deze schepen zijn nogal afwijkend aan de gangbare cruiseschepen. Men heeft getracht de passagiers meer bij de zee te betrekken, vandaar de vele open dekken en het gezicht op de zee vanaf diverse posities. Een vergrote versie komt in 2021 in de vaart.


MSC Seaside innovatief ontwerp

Als de oplevering niet weer wordt vertraagd komt in 2019 het grootste zeilclipper de Flying Clipper in de vaart. Dit spectaculaire schip met een zeiloppervlak van ruim 6000m2 is een vergrote uitvoering van de Royal Clipper. Door een conflict met de werf  Brodosplit-Croatia heeft Star Clippers afgezien van de overname. Het schip is door de werf in 2019 verkocht aan een nog onbekende eigenaar. In 2020 zal nadere informatie worden verstrekt.
Naast de in Nederland gebouwde tientallen fraaie rivier cruiseschepen, komt in 2019 het eerste zeegaande cruiseschip in de vaart. De Celebrity Flora, weliswaar van beperkte afmeting en bestemd voor de vaart op de Galapagos Eilanden. Na de overname van Silversea door Royal Caribbean wordt de optie voor een tweede schip ondergebracht bij Silversea het krijgt de naam Silver Origin oplevering voorjaar 2020.
 

Bestemmingen:

Leuke bestemmingen wordt steeds meer een probleem. Door de geweldige toename van schepen en de omvang en het aantal passagiers worden door de populaire bestemmingen, restricties opgelegd. Noorwegen overweegt vijf populaire fjorden te sluiten voor cruiseschepen, die niet aan de laatste milieueisen voldoen. Dat betekent dat vele van de schepen in 2019/20 de toegang geweigerd kan worden. Na de havens van Venetië - Dubrovnik - Barcelona - Amsterdam - Griekse eilanden zoals bv.Santorini -  etc. wil ook de Noorse overheid paal en perk gaan stellen aan de cruise-industrie.

 
Dagje in Venetië

In het Caribische gebied speelt hetzelfde probleem, maar daar heeft de cruise industrie nog de mogelijkheid tot het creëren van eigen bestemmingen. Hetzij, door het huren van onbewoonde eilanden, of het inrichten van een bestemming aan land. Sprekende voorbeelden zijn bv.  het fraaie Half Moon Cay- (HAL) -Amber Cove -Roatan - Castaway Cay - Labadee - Greast Stirrup Cay - Harvest Caya en MSC Ocean Cay, om er enkele te noemen.

Bij de rivier cruiseschepen komen weer een aantal fraaie schepen in de vaart meestal gebouwd in Nederland of Duitsland.  De ultra luxe schepen van Crystal River Cruises. In totaal zal de serie uit vier schepen bestaan. Een aantal riviercruise rederijen slaan de vleugels uit naar de zee cruisevaart.  De Nederlandse scheepswerf  de Hoop-Lobith bouwer van vele fraaie rivier cruiseschepen gaat het eerste zee cruisevaart schip bouwen de Celebrity Flora bestemd voor cruises in de Galapagos gevolgd door de Silver Origin.
De meeste CLIA reisagenten verwachten in 2019/20 een hogere omzet ten opzichte van het afgelopen jaar. Toch is de onderlinge concurrentie heftig. Cruisetravel staat weer op eigen benen, nadat de ANWB zich als eigenaar heeft terug getrokken. Eind 2019 is ze in Duitse handen gekomen, evenals Zeetours één van de oudste Nederlandse reisbureau's. Beide behoren nu tot het Duitse
E-Domizil. Cruisewinkel en VCK zijn erg actief. De kale cruise prijzen zullen niet drastisch stijgen. De bijkomende kosten, zoals service kosten, kosten voor extra restaurants en dranken. Het loont de moeite om eens naar rederijen te kijken die veel van deze extra's in de prijs hebben inbegrepen. Zoals bv. TUI - Marella Cruises- Aida (gedeeltelijk) - Viking Cruises - Saga Cruises en Pullmantur.

- Vertrek/Aankomst vanuit Nederland

In 2019/20 zijn er weer vele cruises die vertrekken/aankomen in Amsterdam/Rotterdam/Ymuiden. Een prachtige gelegenheid voor reizigers die een hekel aan vliegen hebben. Helaas jammer dat het vaargebied vanuit deze havens beperkt is en bestaat meestal uit Noorse Fjorden-Baltische Staten/Rusland een enkele cruise rond England en naar IJsland. Soms de VS/Canada of het Middellandse Zee gebied, maar dan zult u terug toch op het vliegtuig zijn aangewezen.
Keus tussen diverse rederijen Holland-America Line -Celebrity-Royal Caribbean- MSC -Aida - Costa  zelfs Cunard. De meerderheid van de cruises wordt door de HAL uitgevoerd. Helaas laten een behoorlijk aantal cruiserederijen Amsterdam links liggen vanwege het heffen van toeristenbelasting. Ze wijken uit naar Ymuiden en Rotterdam.

Hieronder worden een aantal trends beschreven, getransformeerd naar stijlen en voorkeuren van de moderne cruise reiziger.

- Milieu aspecten

 Na vele kritieken over de vervuiling door de cruise schepen, is men bezig met een inhaalslag, om de vervuiling te verminderen en verdere imago schade te voorkomen. Nieuwe technieken die de uitstoot van schadelijke zwaveldioxide - stikstofoxiden en roetdeeltjes moet verminderen wordt steeds vaker toegepast.  Steeds meer nieuwbouw schepen, maar ook bestaande, worden uitgerust met uitlaatgassen reinigers (scrubber technologie) in diverse uitvoeringen. Verder wordt in diverse havens, meestal verplicht, op gasolie gevaren, aanzienlijk minder vervuilend, dan zware stookolie. Een andere maatregel is de ontwikkeling van LNG als brandstof. Een aantal veerschepen varen al uitsluitend op LNG. Het eerste cruiseschip, die volledig op LNG vaart, is eind 2018 in de vaart gekomen de AIDAnova.

Gelukkig zijn wereldwijd steeds meer havens zich bewust van hun verantwoordelijkheid en verzorgen ze walstroom aansluitingen direct vanaf het stroomnet, of opgewekt door speciale installaties aangedreven door LNG motoren. Het voorkomt dat tijdens haven bezoek de eigen scheepsmotoren moeten blijven draaien. Ook het reinigen van "vuilwater" systemen, voordat het in open zee geloosd mag worden, voldoen aan steeds strengere eisen. Vele schepen worden omgebouwd met afvoergassen reinigers zogenaamde scrubber systemen. Er zijn een tweetal mogelijk heden zgn. "gesloten"- en "open systemen". Deze laatste dumpen het gebruikte afval water, vandaar dat een aantal havens deze toepassing heeft verboden. Al deze maatregelen zijn niet alleen voor het totale milieu belangrijk, maar ook voor de leefomstandigheden van de cruisereiziger/bemanning aan boord. Vergis u niet, opvarende van een cruiseschip ademen zestig keer hogere concentraties van luchtvervuiling in dan in normale omstandigheden. Dat is de conclusie van een onderzoek van de natuurorganisatie Naturschutzbund Deutschland (Nabu).


Hopelijk zal dit beeld snel verdwijnen!

- Groei moet de cruisereiziger "gelukkig" worden van de "ongebreidelde" groei van de cruise industrie? Door het verminderen van bruikbare havens mede vanwege "onrust" in de wereld, worden nu al interessante havens/gebieden "overlopen" door passagiers van cruiseschepen. Sommige populaire bestemmingen, zijn genoodzaakt om een limiet te stellen aan het aantal te bezoeken schepen/passagiers. Het noopt de rederijen tot het creëren van nieuwe bestemmingen. Zo worden onder auspiciën van rederijen prachtige locaties ontwikkeld, vooral in de Caribbean, deze locaties zijn alleen toegankelijk voor cruiseschepen.


Mogelijkheden voor China cruises.

China en het Verre Oosten zijn sterk in opkomst en er worden steeds meer cruises in het gebied uitgevoerd. Deels om nieuwe markten aan te boren, maar ook voor cruise reizigers uit Europa en United States/Canada. De langere toe- en afvoer routes is vaak een nadeel van deze cruises. China wordt gezien als een grote groei markt. Er worden diverse schepen volledig voor deze markt ingericht. Tot op heden blijkt het door de cruise industrie geschetste beeld te optimisties. Zo zijn er al enkele schepen teruggetrokken, zoals de Norwegian Joy. Neemt niet weg dat de Carnival Groep samen met het Chinese China State Shipbuilding Corp. and Carnival Corp. de rederij. CSSC Carnival Shipping Ltd. hebben opgericht. Er worden twee Costa schepen in ondergebracht en er twee schepen van 133.500 ton in Shanghai in aanbouw.
South China Morning Post meldde al op 20 oktober 2015. "Cruise Toerisme in China op een kruispunt". Prijzen voor een cruise zijn drastisch gedaald.
Ook Costa’s  CEO Neil Palomba, moest toegeven in een interview met Seatrade: "De volumes zijn niet zo groot als we hadden gewild”. Indien de verwachting van de Chinese markt achterblijft bij de optimistische prognoses, heeft de cruise industrie een probleem. De gigantische uitbreiding van de vloot is mede op deze prognoses gebaseerd. Voor de gangbare 8-daagse cruises is het route netwerk voor in China gestationeerde schepen erg beperkt. Interessante bestemmingen, zoals Singapore-Australie en Nieuw-Zeeland vergen langere cruises.

 - Vloot Cruiseschepen. In 2019 zullen er 29 cruise schepen in de vaart worden genomen. In 2020 worden 25 nieuwe cruiseschepen opgeleverd met in totaal ruim 38.000 bedden. Naast de hedendaagse trend van alsmaar grotere schepen, met soms meer dan 6000 passagiers, is er een kentering zichtbaar naar schepen met een meer “menselijke” maat. Hiervan profiteert eveneens een groeiende vloot van expeditie cruiseschepen. Een groot aantal schepen zullen uit luxe expeditieschepen bestaan, waaronder de Hondius van de enige Nederlandse cruise rederij Oceanwide. Alle nieuwe expeditie schepen zullen aan de nieuwste verscherpte milieu en veiligheid eisen voor Poolgebieden moeten voldoen. Men hoopt hiermee de kwetsbare Zuid-en Noordpool gebieden zoveel mogelijk te ontzien. De huidige expeditieschepen, meestal van Russisch fabricaat, zullen langzaam verdwijnen. Ook bij expeditieschepen is de trend naar meer luxe ingetreden. Zo zal in 2019 de eerste van drie Hurtigruten schepen de Roald Amudsen in de vaart komen. Hybride voortstuwing gebruik makend van batterijen en zeer milieu vriendelijk. Ponant zal de eerste van een viertal 10.000 tons schepen in gebruik nemen. De Scenic Eclipse hyper modern en zeer luxe, van de zeer succesvolle rivier cruise rederij. Genting kan niet achterblijven en komt met de Crystal Endeavour van 25.000 ton van dochter Crystal Yacht Cruises. Er volgen nog een drietal. Het Duitse Hapag-Lloyd komt voor het eerst met nieuwbouw schepen voor haar expeditie cruises. Ze komen in 2019 in de vaart en zijn 16.000 ton groot. Eén is voor de Duitse markt, de andere, voor de internationale markt. De rederij die niet meedoet aan allerlei, soms "idiote" attracties op een cruiseschip, is Viking Ocean Cruises. Deze rederij beoefend cruises zoals in het verleden ontstaan.  Comfortabele handzame relaxe schepen, leuke interessante routes, geen massa schepen, geen allerlei extra te betalen activiteiten etc. De vloot bezit in 2019 over 6 identieke schepen met nog 10 in opdracht met oplevering tot en met 2027, waaronder twee expeditie schepen. De Viking River Cruise rederij is inmiddels met 70 schepen de grootste rederij. De grote man achter dit imperium is de Noor Torstein Hagen een begrip in de cruisewereld.

Een Viking standaard cruiseschip.

-Voor de vooruitzichten voor Australië/Nieuw Zeeland is door de cruise industrie een aanzienlijk realistischer beeld geschapen. De groei voldoet zeker aan de verwachtingen. De cruise-industrie in Australië bereikte in 2014 een belangrijke mijlpaal met meer dan één miljoen passagiers. In tien jaar is de Australische cruise markt ruim zeven keer gegroeid, van 158.000 in 2004 tot ca.1,5miljoen in 2018.

-De cruise-industrie heeft de wens van de passagier, om gedurende de cruise verbonden te blijven met het thuisfront, ter harte genomen. De meeste cruise schepen van vandaag zijn uitgerust met Wi-Fi en snel internet meestal tegen extra betaling.

-Ook in 2019/20 zal op vele schepen het concept van “schip in een schip” toenemen. Een apart gedeelte op het schip, waar de meer betalende passagier extra privacy en verzorging geniet. Vooral bij NCL (Haven) en MSC (Yacht) is dit systeem prominent aanwezig, MSC heeft zelfs vier schepen voor de luxe markt in bestelling. Deze schepen van 64.000 ton en geschikt voor 1000 passagiers worden gebouwd door Fincantieri de eerste met oplevering in 2023.

-Het concept van één nacht overblijven in een haven, hetgeen de passagier de mogelijkheid geeft, zich in het avondleven van de bestemming onder te “dompelen” zal ook in 2019/20 toenemen. Costa is met haar "Neo collection" schepen een goede representant van deze wijze van cruisen. Costa heeft drie oudere schepen tot de "Neo"-class" getransformeerd. De eerste betrof de Costa Romantica die overigens veel meer is aangepast dan de overige twee. Maar ook de gevestigde grote rederijen blijven vaak een nacht over. Is goedkoper dan varen en het levert meer aan boord inkomsten op!

-Meer en meer schepen zullen faciliteiten krijgen, om complete families een aantrekkelijke cruise te laten maken. Waaronder zoveel mogelijk activiteiten toegespitst op kinderen. Hutten met meerdere bedden, of meerdere hutten die door deuren met elkaar zijn verbonden. Naast complete families zullen ook voor alleen reizende meer specifieke faciliteiten komen in de vorm van een toename van één persoonshutten en speciale lounges.

 - Rivier cruises worden steeds populairder. Niet alleen in Europa, maar op elk bevaarbare rivier wereldwijd, worden riviercruises uitgevoerd. De grootste rivier cruise rederij is Viking River cruises met meer dan 70 schepen vooral operationeel in Europa.  Nadeel is, dat men op de meeste Europese rivieren afhankelijk is van het waterpeil. Door aandrijving met schoepenwielen kan dit deels worden ondervangen. Deze oude techniek is minder afhankelijk van lage waterstanden. Vooral het Franse CroisiEurope is een pionier op dit gebied. Wat te denken van een cruise over de Mississippi met een machtige raderboot, weliswaar vaak een moderne "namaak" maar met dezelfde techniek en grandeur.
Rivier cruises worden meer en meer populair bij jongere reizigers en gezinnen met kinderen. De ultra luxe Crystal River Cruises onderdeel van Genting groep maakte in 2017, als nieuwkomer,  haar intrede in de rivier cruise vaart.


De Amamagna 22 meter breed

Nederlandse werven spelen een zeer belangrijke rol in de bouw van rivier cruiseschepen. Het grootste en breedste schip 22 meter, de Amamagna opgeleverd in 2019 is gebouwd in Nederland bij Vahali Scheepswerven.

Wilt u een cruise boeken raadpleeg uw reis/cruise agent of kijk op de pag. Waar Boeken van deze site. Wilt u uw schip bekijken kijk in de Vlootlijst van deze site met alle cruiseschepen wereldwijd.

Vragen over deze en andere cruise gerelateerde onderwerpen kunt u kosteloos stellen aan:   nedcruise

O-O-O-O

  De Nederlandse Cruise Site

Nederlands oudste niet commerciële cruisewebsite,alleen te vinden op internet

© 3-Januari 2020 -Nederlandse Cruise Site all rights reserved.