BEKNOPT VERSLAG OOSTELIJKE MIDDELLANDSE ZEE MET m.s. "THE AZUR"

REDERIJ: FESTIVAL-CRUISES (FIRST EUROPEAN)

PERIODE: 7-19 APRIL 2001

ROUTE: Leuke veelzijdige route met veel aanlegplaatsen. Voor een cruise van 12 dagen relatief weinig zeedagen. Overigens wel veel varen, waardoor tijd in de havens soms beperkt was. THE AZUR is een der weinige cruiseschepen, die door het Kanaal van Korinthe kan varen. Uiteraard een der hoogtepunten. Helaas zijn beide doorvaarten niet doorgegaan, vanwege onderhoud en een staking. Echter Festival cruises blijft halsstarrig de doorvaart door het Kanaal verkopen, terwijl men weet, dat in 2001 tot op heden, van de 9 geplande doorvaarten er slechts 3 zijn doorgegaan. Enige vorm van kompensatie is niet gegeven. Dus wilt u perse door het kanaal varen,zou ik mij van te voren maar goed op de hoogte laten stellen en garanties vragen.


The Azur en World Renaissance in Rhodos

Schip: "THE AZUR" een relatief klein niet meer zo recent cruiseschip, volgens de Berlitz gids voorzien van 3 sterren.
Overigens, naar mijn eigen inschatting, mag er wel een 1/2 sterretje af!

Tonnage : 14.717 ton Bouwjaar : 1971 Renovatie in 1994 Aantal dekken : 7 Vlag : Panama
Lengte : 142 m. Passagiers : max. 850 Aantal liften : 3 * Vorige namen : Eagle -Azur
Breedte : 21,90 m. Bemanning : 350 Nationaliteit officieren : Grieks  

Accommodatie: Voor een beetje ervaren cruise reiziger en degene, welke op enige privacy en comfort zijn gesteld, is de Azur beslist niet aan te raden. Het schip is bij volledige bezetting "overvol". Reizigers, welke graag veel drukte om zich heen willen en wellicht niet weten, welke faciliteiten moderne cruiseschepen hebben te bieden, kunnen zeker een goede tijd op de Azur doorbrengen. Ook voor jongere cruisereizigers zullen deze punten wellicht niet zo belangrijk zijn. Dit in tegenstelling tot de wat oudere reiziger en zeker, als men ook nog slecht ter been is, is de Azur geen al te beste keus. Zegge en schrijven één 3 pers. lift, welke de 7 dekken bediend. Wel zijn er nog 2 eveneens 3 pers. liften, maar deze bedienen slechts 3 dekken.* Voor het overige alleen trappen en soms nog onlogisch ingedeeld ook. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door diverse ombouwen, aangezien de Azur ontworpen is als "Ferryboot" en niet als een cruiseschip.

Moeilijk een plaatsje te vinden op het achterdek gedurende lunch-buffet.

Indien volbezet, wat veelal het geval is door een vaak attraktieve prijsstelling, is het schip veel te druk. Overvolle buffetruimte en te weinig zitplaatsen op het open achterdek, nopen u tot plaats te nemen in de Azur showlounge welke, daar niet geschikt voor is. Overigens deze showlounge is somber en buitengewoon slecht ingedeeld. Shows zijn alleen op de eerste paar rijen goed te volgen. Volle, weinig ruimte biedende Riviera dining-room. Ronde tafels ca. 1.80 m.in diam. voorzien van zo'n 8-10 stoelen is meer regel dan uitzondering.
Hutten, afhankelijk van categorie, zijn eenvoudig en sober ingericht met beperkte kastruimte. Relatief veel hutten zijn binnenhutten.
Het is een luidruchtig schip door de hoeveelheid reizigers, door de machineinstallatie en door de vele mededelingen, in maar liefst 5 talen. Dit geeft op den duur de nodige irritatie.Ook irritant, dat u de dekstoelen (zonder kussens) van te voren moet inspecteren op roetdeeltjes en dat, als u zit of loopt over dek, u bedacht moet zijn op de uit de 2 schoorstenen, frequent dwarrelende roetdeeltjes.

Breakfast buffet in Riviera-eetzaal

Verzorging: Maaltijden en entertainment aan boord waren redelijk tot goed. Vooral de dagelijkse avondshow, was gezien de beperkte faciliteiten in de Azur showlounge, zeker goed te noemen. Ontbijt-en lunch buffet waren redelijk tot goed, doch kende weinig variatie en werden door de drukte nadelig beinvloed. Avondeten daarentegen had voldoende variatie en was zeker goed te noemen.

Commercie: Cruises met FESTIVAL- CRUISES is een buitengewoon commerciele aangelegenheid. Voor alles buiten de maaltijden om, moet worden betaald. Water bij de maaltijden is niet gratis over de dag geen gratis koffie-thee of aanmaaklimonade te verkrijgen, alleen gedurende ontbijt en lunch. Bij borreluurtjes geen snacks/pinda's (alleen na 12 uur s'nachts). Bezoek aan de brug een routekaartje, alles kost geld. Zaken, die op vele andere cruiseschepen gratis zijn.
De prijzen aan boord zijn aangegeven in Euro's - bier per glas 2,90- cocktails tussen 3,20 en 4,50 - softdrinks 1,90 - sterke drank tussen 3,40 en 5,20 - koffie/thee 1,30 - fles wijn tussen 10,75 en 32,50 alles incl. 15% bedieningsgeld.
Aan fooien wordt een richtlijn van 5,70 Euro p p. per dag aangehouden. De gehanteerde prijzen zijn enigzins voordeliger, dan op de meeste dollar schepen.

Conclusie: In vergelijking met de vele moderne cruise schepen, steekt de Azur zeer pover af. Het schip is eigenlijk niet meer van deze tijd. Service en faciliteiten zijn mager. Indien u de catalogus prijs voor uw cruise betaalt, betaalt u absoluut teveel, maar ook de veelvuldige aanbiedingen voor dit schip, zijn in vele gevallen, zeker nog aan de stevige kant. Het wat meer geld uitgeven voor een modernere minder volgeboekt cruiseschip, is zeker het overwegen waard.


Drukte gedurende Lunch-buffet.

Terug naar ervaringen overzicht