Reis naar de Noorse Fjorden (Hurtigruten) met ms Nordkapp.

Van 1 t/m 11 mei 2000 deze reis gemaakt en hier een impressie.Ben mij bewust, dat het een persoonlijke visie is, die door anderen wellicht totaal anders kan worden ervaren.

"De mooiste zeereis ter wereld" eerlijkheidshalve weet ik niet precies wat ik met deze reclame slogan aanmoet. Inderdaad het is mooi, sommige delen zelfs erg mooi. Echter, het is op vele dagen ook saai.Deze reis is bijzonder afhankelijk van het tijdvak waarin men reist en het weer. In alle folders van de Hurtigruten en andere toeristische organisaties ziet u de meest mooie foto's, praktisch allemaal bij zon, middernachtzon of noorderlicht genomen. Helaas, de kans dat u deze condities treft op uw reis is klein, zeer klein en dan nog voornamelijk tussen 2e helft mei en eind juli. Overigens zou u de reis in dat betreffende tijdvak willen maken, zult u toch ongeveer een jaar van te voren moeten boeken.

De reis die wij hebben gemaakt Bergen-Kirkenes-Trondheim heeft zich gekenmerkt door veel wind, regen, sneeuw, laaghangende bewolking-koud en guur. Het was toch echt in de eerst helft van mei. Gelukkig waren er ook enkele dagen met wat zon, echter een kompleet droge dag hebben we maar 2 of 3 keer gehad. Indien men dagen achter elkaar grauw weer heeft en alleen maar bergen met veel sneeuw ziet, wordt zo'n reis gauw saai. Overigen, op de terugreis onder de poolcirkel was binnen het tijdsbestek van heen-en terugreis heel veel gewijzigd. Sneeuw praktisch verdwenen en het gras gelijk groen en dan ziet zo'n reis er veel leuker uit.

Dit artikeltje moet u niet zien als een toeristische beschrijving van de tocht, dat kunt u in vele boeken, toeristische bladen en op internet al genoeg vinden. Het doel van mijn impressie is, om u nuttige en kritische info te verstrekken, zoals trouwens mijn gehele website over cruisen. Dit, als tegenhanger over het soms wat al te overdreven imago van deze tocht.

De gehele rondreis Bergen-Kirkenes-Bergen duurt 12 dagen. In deze 12 dagen meert het schip zo'n 67 keer af. Alleen in de grotere plaatsen blijft het schip ca. 1 tot 4 uur liggen. Alle overige plaatsen meert het schip zo kort af, dat u alleen een paar straten kunt bezoeken. U behoeft echter niet de gehele tocht te maken, deeltrajecten zijn mogelijk. Onderweg zijn mogelijkheden om excursie te maken,waarbij u dan meestal in de volgende haven weer aan boord wordt gebracht. Zoals alle cruise excursies zijn ook deze aan de prijzige kant en lopen uiteen van zo'n 160 tot 730 NOK. Desalniettemin zijn excursies naar de Noordkaap en de Svartisen gletscher zeker aan te bevelen.

In totaal 11 schepen onderhouden dagelijkse afvaarten. 6 Grotere nieuwere schepen van zo'n 11.000 ton. Met een van deze schepen de Nordkapp hebben we de reis gemaakt. Verder bestaat de vloot uit 3 middenklas schepen van zo'n 4000 ton gebouwd tussen '82-'83 2 Oude schepen bij de echte Hurtigruten liefhebbers zeer gewild, van zo'n 2500 ton en gebouwd in de 60-tiger jaren. De grotere schepen bezitten een accommodatie voor ca. 500 passagiers, de middenklas voor ca. 300 en de oude schepen voor zo'n 170 passagiers. De samenstelling van de passagiers is nogal divers.Uiteraard veel Noren, maar ook relatief veel Amerikanen en Duitsers Op vele deeltrajecten komen er regelmatig lokale bewoners aan boord, waardoor het aantal passagiers soms hoger is dan de beschikbare hutaccommodatie.

DE NORDKAPP een een van de 6 nieuwere schepen, is een degelijk van alle comfort voorzien schip.De inrichting sober, doch zeer verzorgd. In principe zijn het vrachtschepen met passagiersaccommodatie. Een vergelijking met een echt cruiseschip gaat dan ook niet op. Het eten en de verzorging is prima, doch er is geen vertier aan boord. Behalve op de avond na de poolcirkel passage, waarop u door Neptunus een certificaat wordt uitgereikt. De maaltijden, ontbijt, lunch en 3 gangen avondmaal zijn bij de prijs inbegrepen, evenals niet alcoholische dranken gedurende de maaltijden. Buiten de maaltijden kunt u dranken kopen in het cafetaria. Zodra er alcohol bij te pas komt, zijn de prijzen in Noorwegen extreem hoog. Vakmanschap van de bemanning is zeer hoog, men vaart feilloos door soms echt nauwe passages. Ook het herhaalde aanmeren en vertrekken gaat zeer professioneel. Op plaatsen waar het schip in open zee vaart, kan het regelmatig behoorlijk slingeren. Maar net als uw maag er genoeg van heeft, komt u weer in beschutte wateren.

Indien u niet perse deze 12 daagse reis wilt maken, doch toch een aantal interessante mooie Noorse plekjes wilt bezoeken, is een tocht met een echt cruiseschip zeker het overwegen waard. U kunt, veelal vanuit Amsterdam vertrekken en naast de meest mooie plekken in Noorwegen, doen deze schepen nog meerdere Scandinavische plaatsen aan. Daardoor is de reis wat afwisselender. Ander bijkomstig voordeel is, dat deze reizen wel eenvoudiger in het beste seizoen zijn te boeken. In Trondheim hebben wij de bootreis beŽindigd. Per trein zijn we naar Oslo Airport gegaan. Overigens een zeer fraaie tocht met een moderne trein. Helaas heeft deze, overigens fraaie trein, een wat merkwaardige zitplaats verdeling. Een aantal plaatsen hebben, daardoor geen, of een zeer beperkt uitzicht. Ondanks gereserveerde plaatsen, hadden we dus geen uitzicht. De reis was geboekt bij het Norske Turist bureau in Heemstede en het is in mijn ogen een minpunt, dat zo'n gespecialiseerd bureau, niet op de hoogte is van de treinindeling. De vliegreis, die bij het arrangement was begrepen werd door de SAS uitgevoerd. Punctueel, uitstekende service. Vluchtuitvoering met MD-80 en DC-9 toestellen, welke aanzienlijk meer beenruimte en zitcomfort hebben, dan de B-737 toestellen van KLM of haar partner Braathens. Indien men de vlucht met een van deze 2 zou willen maken, moet een meerprijs van fl.120 p.p. worden betaald. In mijn ogen een overbodige uitgave.

Resumerend, een reis met absoluut prachtige delen, maar ook eentonige trajecten en zeer afhankelijk van het weer en het tijdvak, waarin de reis wordt gemaakt.

Terug naar ervaringen overzicht 

O-O-O-O-O