Verslag Serenade of the Seas

Sept.2003

Harm:

The cruise was very enjoyable.  The ship is nicely decorated.  The Schooner Bar is a pleasant area and the Safari Club nearby reminded me of interior spaces on the "Olympic", with wooden walls and ceilings.  The atrium was a pleasant space, with glass elevators rising along the port side.  The food was very good in the dining room and in the Windjammer Cafe.  The arrangement of the food stands in the Windjammer Cafe made it easy to get food quickly.  We never encountered lines there, even though it was used by a lot of people.  There was even a smaller Seaview Cafe a deck above the Windjammer Cafe where you could get snacks.
The ship had two self-leveling pool tables.  It was amazing to see them in motion.  Even though we could see the tables moving, the balls did not.  Of course, we did not have any bad weather.  The trip was very smooth, with no vibration from the two Azipods.
The verandah on our cabin was quite large.  It had two chairs and a table.  It could easily have fit two deck chairs.  Fortunately, the weather was warm enough to take advantage of it.  Of course, we also used both the indoor and outdoor pools and hot tubs.
One of the nicest things about the "Serenade of the Seas" is that we were allowed to go all the way forward to the bow during the day when the ship is sailing.  That portion of the ship serves as the helipad.  It was a lot of fun to be at the rail at the front of the ship and look back on the bridge.
All in all, a great short trip.  I would recommend this ship to anyone.

David


Geachte heer Brink,
 
Na een tijd van nagenieten van onze geweldige Panama Cruise heb ik het genoegen u hierbij mijn verslag toe te zenden voor uw prachtige site Nedcruise Info.
 
SERENADE OF THE SEAS / PANAMA CRUISE - oktober 2007
 
Eindelijk was het zover, al in november 2006 geboekt op de Cruise beurs in Rotterdam (er waren toen nog maar 5 hutten met balkon beschikbaar en wij wilden absoluut een hut met balkon) vlogen we op 24 oktober 2007 naar San Diego waar we 2 dagen heerlijk genoten hebben van deze fantastische stad.
Op 27 oktober begon het feest om 10.00 h taxi naar de Port en daar lag de Serenade of the Seas in volle glorie op ons te wachten, het boarden ging snel misschien omdat wij in Holland al het e.e.a. hadden geregeld via internet. We zaten al om 12.00 h te genieten van een heerlijke lunch in het Windjammer Restaurant, om 13.00 h konden we onze Cabin in en om 15.00 h stond onze bagage voor de deur, geweldig toch?
'S middags zijn we de Serenade aan het verkennen geweest en daarna ons heerlijk opgeknapt en van een super aperitief  in de Champagne Bar genoten! Ze schenken er heerlijke Champagne, Cocktails, wijn en er mag gerookt worden bij een aantal tafels. Wij hadden geboekt voor de 2e zitting in the Reflections dining Room en kregen een perfekte tafel aan het raam met gezelllig personeel, Hoofd ober Andy, Serveerster Elmira en Barman Sam waar hebben we erg veel lol mee gehad en nog steeds contact hebben via email. Zoveel plezier gehad! Leuk was ook dat de Maitre d' van de Serenade een Hollander is! Hans Koops heeft ons getrakteerd op een heerlijke schaal met aardbeien gedoopt in chocolade die in onze hut stond toen we van excursie thuis kwamen, heel attent. Bjorn Keizer also from Holland (wat een gezellige knul) was ober op de Serenade en ook veel gezellig babbels met hem gemaakt, wat nog een leuke bijkomstigheid is dat we onze Serveerster van 2006 van de Monarch of the Seas tegenkwamen! Rosemary Flores! Zij werkt tegenwoordig op de Serenade en herkende ons nog, super gaaf toch!
 
De Serenade is een prachtig schip met veel glas en schitterende restaurants een erg mooi Theater en een perfekte Gym en een fijn (maar klein) zwembad.
De zeedagen die wij tussendoor hadden hoefden we ons ook niet te vervelen, waar we dus wel een beetje bang voor waren.
 
Onze eerst aanleghaven was Cabo San Lucas, we hebben te voet de stad verkend (excursie) maar zijn er uitgestapt omdat de gemiddelde leeftijd wel erg hoog was en alles fout ging, ter compensatie werd er trouwens van alles gedaan om het goed te maken maar zaten hier niet zo op te wachten, zelf verder stad bekeken en heerlijk terrasje gepikt en genoten van de Mexicaanse gezelligheid. Leuk om met de Tenders erheen te varen! HAL en NCL lagen er ook.
 
Acapulco, een drukke bruisende stad waar we een chauffeur met bus ingehuurd hebben. Een gezellige Mexicaan die ons alle bekende bezienswaardigheden heeft laten zien en natuurlijk de bekende Cliff Divers, hij zorgde ervoor dat wij een perfekte plek kregen in de schaduw met een heerlijke Cocktail. Prachtig schouwspel!  Wij vonden het wel grappig dat hij ons vertelde dat Holland in Mexico bekend staat als het land met de meeste tax! Klopt wel een beetje misschien haha! David heeft ons leuke plekjes en wetenswaardigheden verteld, hij was 60 jaar dus hoop ervaring in het tourisme, wij kregen het idee dat gezondheidszorg en scholing daar toch wel hoog in het vaandel staan tegenwoordig terwijl alles in Holland wordt afgebroken helaas. Het was wederom een superdag.
 
Huatulco! Wat een heerlijke plek op aarde een gezellig dorpsplein met leuke winkeltjes en restaurantjes en ontzettend vriendelijke mensen, hier wil ik wonen al ik met pensioen ga!
Volgens info van Amerikaan die wij hier tegen kwamen is dit het nieuwe Cozumel dus nu je slag slaan! Er gaan al vluchten vanaf Manchester!.
 
Costa Rica - Puntarenas, de Arial Tram Excursie gemaakt waar je met een kabelbaan met open gondels boven het Tropisch Regenwoud zweeft. Heel indrukwekkend. Weinig  wilde beesten gezien wat we wel hadden verwacht jammer, ontzettend enthousiaste gids en leuke kennismaking met Costa Rica.
Bij de Port in Puntarenas een erg armoedig strand en een Vlooienmarkt met leuke hebbe dingetjes.
 
Panama Kanaal, wat een geweldig spektakel! Ongelovelijk hoe z'n groot Cruise Schip door de sluizen vaart met hulp van de treintjes, lekker de hele dag aan dek en genieten maar, de Krokodillen zwemmen met je mee! Prachtige doorvaart en genieten van het Tropisch Regenwoud, gelukkig geen regen gehad.
Helaas dat de aanleg van dit prachtige kanaal zoveel mensenlevens heeft gekost! RCCL schenkt hier veel aandacht met o.a. een documentaire v.w.b. de aanleg van het Panama Kanaal, wij vinden dit toch wel erg belangrijk dat hierbij wordt stil gestaan. Prachtige en indrukwekkende doorvaart. Bij aan leg in San Cristobal lekker even de Terminal in (er zit ook een Postkantoortje) gezellige muziekjes en leuke souveniertjes.
 
Aruba - Oranjestad, genoten van de Shopping Malls en daarna gids ingehuurd en het eiland wezen verkennen, 's midddags nog een paar uurtjes op het strand gelegen en gelunched  om 18.00 h kwam onze gids ons weer ophalen en weer terug naar 'onze Serenade'  heerlijk aan de koffie met . . . ja ja wat een taartjes en gebakjes m m m . De ijsco's zelf maken is ook erg leuk!!!
 
Curacao - Willemstad, heimwee! Wat een fijn eiland, lekker kleurig, gezellige mensen en super leuke winkeltjes en natuurlijk Cafe Wilhelmina!  Zeker terug! Hier gelunched met onze State Room Attendant Shaun die we tegenkwamen, een hartelijke knul uit St. Vincent die onze kamer opfleurde met dieren gemaakt van handdoeken (de vleermuizen en apen  van handdoeken hingen in de gordijnen, super gaaf) en Shaun speelde gezellig voor ons gitaar , wat een kanjer! Altijd lol met Shaun!
 
Aan alles komt een eind en zo ook aan deze reis die eindige in San Juan Puerto Rico, afscheid van onze lieve kanjers op de Serenade en nog 1 overnachting in het Diamond Palace & Casino Hotel! Brrrr wat een afknapper, this hotel is horrible, wat een akelig personeel, smerige kamer, afknapper na zo'n mooie Cruise reis gelukkig moesten we om 03.00 h 's ochtends al naar het vliegveld. voor de terugvlucht naar Amsterdam wat allemaal perfekt verliep. We kwamen zelfs Wolter Kroes nog tegen in Washington!!!
 
The Panama Cruise op de Serenade of the Seas! Het was een reis om nooit meer te vergeten, leeftijd 50+ waar dus ook de muziek en shows aan waren gekoppeld! Heerlijke ouderwetse disco avonden (Travolta's en YMCA's en Motown music) lekker dansen dus, show time met Johnny Thunder (zanger van de Drifters) en inmiddels ook 70! Hij gaf een super show weg.
Prima's restaurants met heerlijk eten, 3 formele avonden en ook 2 a la carte Restaurants the Porto Fino (Italian) & the Chops Grill, hiervoor moet 20 Dollar p.p. bij betaald worden als je daar wilt gaat dineren.
 
Ontbijt, lunch & diner kan in buffetvorm in het Winjammer Restaurant gebruikt worden en a la carte in The Relections Restaurant.
 
Waar wij deze reis ook weer erg van genoten hebben is een hut met balkon, oke het kost wat meer maar het is het zo waard! Wij vinden het gezellig om na een dag van excursie of winkelen heerlijk relaxed op je eigen balkon te zitten en te genieten van de dolfijnen, zeeschildpadden, vliegende vissen. Bij RCCL staat je koelkast vol met frisdrank en lekkere nootjes & chocolade, wil je koffie of thee of iets heftigers dan kan je gebruik maken van de room service. De prijzen vallen zo mee, wij als Hollanders kunnen mischien nog wel een tijdje mee deinen op de lage dollar koers!~
 
 Harm Brink, hierbij wil ik u hartelijk bedanken voor de informatie die ik via uw site heb mogen bekijken en ik zal zeker uw prachtige site blijven bezoeken.
Dit jaar voor ons geen Cruise reis maar wel een verlanglijstje waar Alaska heel erg bovenaan staat.
 
Veel liefs uit Vlaardingen met always een Sunnysky!
 
met vriendelijke groet,
 
Annette & Frank Dunweg

Terug naar ervaringen overzicht


Mijn man en ik hebben een cruise gemaakt door het Panamakanaal met Serenade of the Seas van Royal Caribbean, vertrokken vanuit Los Angeles op 26 oktober 2008, aankomst Puerto Rico 8 november 2008

Kort verslag:

Met een vertraging van 1 uur werden we door Royal Caribbean opgehaald bij ons hotel. Wat mij verbaasde is dat er heel veel oudere echtparen bij zaten. Maar ik dacht, misschien valt het wel mee op het schip. Het boarden ging snel maar waarschijnlijk komt het ook omdat we vooraf alles via het internet hadden ingevuld.

We zijn toen direct naar onze Cabin gelopen, even rondgekeken en zijn daarna lekker gaan lunchen in het Windjammer Restaurant. Onze bagage stond er al toen we terugkeerden naar de Cabin.

De Serenade is een mooi schip, we hebben 6 jaar geleden onze eerste cruise gedaan met de Voyager of the Seas, maar het eerste wat opviel is dat het zwembad wel erg klein was vergeleken met de Voyager.

Bij het verder verkennen van het schip kwamen we heel veel ouderen, geschatte leeftijd 75+, tegen maar ook veel met rollator en rolstoelen.

Ik denk zelf dat 70% van de passagiers in de leeftijdscategorie 75+ vielen en dat had ik dus echt niet verwacht. Als ik dit vooraf had geweten dan had ik misschien een ander tijdstip gekozen voor de cruise. Ik heb dit ook kenbaar gemaakt aan Royal Caribbean en als suggestie meegegeven dat ze misschien leeftijdscategorieŽn kunnen opnemen van de al geboekte personen op hun website.

Maar ondanks dit hebben we een ontzettend mooie cruise gemaakt, zeer vriendelijk personeel op alle fronten.

Een reis om nooit te vergeten, mooie shows, lekker eten, gezellig muziek en het varen door het panamakanaal was bijzonder.

Hr. Brink, nogmaals bedankt voor alle informatie.

Mvg.

Widjantie Rambhadjan

Terug naar ervaringen overzicht