Verslag MSC Rhapsody

Route: Genua,Portofinno,(allen indien de weersomstandigheden het toelaten hier gaat men met een tender van boord),Livorno,(Pisa.Florence is een mogelijkheid) Salerno,Taormine (Sicilie) Malta, Tunis, Olbia (Sardinie), Genua.

Tijd: 2 aug t/m 9 aug.2008

Dag Harm,
 
Inderdaad we zijn weer thuis van onze cruise met de Raphsody van Msc.
Uiteraard ,zoals beloofd zal ik van deze reis ook een verslag uitbrengen.
 
Op de eerste plaats is het natuurlijk een klein  en ouder schip.
Maar wat is het een gezellig schip.
Ik zal eerst even de nadelen beschrijven.
Er is geen koelkast in de cabine en geen safe maar er is wel een safe te krijgen (gratis) bij de receptie.
Wat ook een nadeel was is dat als je achter op het dek ging zitten(bovenste) tijdens het varen dat je last had van kleine roet deeltjes.
Wat betrefd het lawaai van de motoren hadden wij geen last wij hadden een binnen hut en lagen aan de voorkant van het schip,ik heb wel mensen horen klagen over lawaai van de motor maar weet niet hoeverre ze er last van hadden.
dit is wat ik ervaren heb over de nadelen van het schip.
Wat betrefd de route Genua,Portofinno,(allen indien de weersomstandigheden het toelaten hier gaat men met een tender van boord),Livorno,(Pisa.Florence is een mogelijkheid) Salerno,Taormine (sicilie) Malta, Tunis, Olbia (sardinie), Genua.
Deze was echt geweldig, natuurlijk hadden we zeer goed weer.
Wat betrefd het eten was dit schip ook goed we hebben met diverse schepen gevaren van msc (Lirica ,Sinfonia 2x en de Melody en van NCL de Sun )dus ook met nieuwere schepen van msc het eten is vergelijkbaar met deze schepen helemaal niets mis gewoon goed.
Het personeel was werkelijk zeer vriendelijk en zeer behulpzaam ook het entertaiment was zeer goed er werd de hele dag van alles georganiseerd (natuurlijk bepaal je zelf waar je aan meedoet).
Ook voor de aller kleintjes en voor de tieners werd er van alles geregeld.
Aan boord waren kleine winkeltjes er was een kapsalon  je kon er gemasserd worden er was een bibliotheek een casino.
Op het pooldeck was er uiteraard een zwembad een kinderbadje en een 2 tal bubbelbaden tevens was er ook een badhandoek service er liep ook een pool attendent rond.
De cabine werd goed onderhouden 2x daags schoongemaakt en schone handdoeken ook 2x daags.
Ook hier weer een uitstekende service.
Wat betrefd de prijzen aan boord ook deze waren goed.
Een fles water aan de tafel koste 2,60 een pakket frisdrank van 14 blikjes koste 28 euro let wel de echte coca cola of fanta,
of van schweppes(dus geen tap frisdrank zoals op andere schepen) 14 piljes koste 31 euro (20cl) en 40cl koste 62 euro voor de 14 stuks je kon ook een coktail pakket kopen (zonder alcohol) 5 stuks+5 blikjes voor 32 euro,een fles wijn kon je kopen vanaf 14tm.......... je had ook de mogelijkheid om een wijn pakket te kopen een voorbeeld 7 flessen wijn3 rood 3 wit 1 rose plus 7 flessen water  voor circa110 euro.
S'avonds waren er ook shows ook deze waren goed s'nachts ca.2400uur had je de mogelijkheid om van het middernacht buffet te eten dit was als  voorbeeld pizza ,kreeft ,krab diverse hapjes en de laatste avond natuurlijk een zeer uitgebreid buffet.
Iedere middag was er koffie/thee met gebak en diverse kleine hapjes zoals broodjes met franse kaas of zalm enz.
 
En dan Natuurlijk de prijs van deze cruise deze was zeer aantrekkelijk dus alles samen gevat gewoon GOED.
 Wat ik vergeten ben is de stabilisatie we hadden de laatste nacht nog al een ruwe zee dit merkte je wel (ik zelf niet) maar mijn vrouw en dochter wel natuurlijk merk je dit ook omdat het een kleiner schip is.
 Harm indien je meer info zou willen ben ik uiteraard bereid dit te doen
 
 Met vriendelijke groet,
 
Frans

Terug naar ervaringen overzicht