Verslag Monarch of the Sea

Geachte heer Brink,

Hierbij mijn Cruise Verslag met de Monarch of the Seas van de RCCL in de periode 12.06.2006 t/m 16.06.2006
Wij hebben deze Cruise geboekt als afsluiting van onze rondtrip van 3 weken door Californie.

12 juni 2006
Onze Cruise week gaat beginnen! Om 10.00 h arriveerden we bij Pier San Pedro in Los Angeles waar we direkt onze koffers konden afgeven. Na het inchecken en ontvangst van de Seapass kregen we een priority card omdat we een Junior Suite hadden geboekt en dit geeft als voordeel dat je als eerste aan boord mag. Heerlijk genoten van de lunch en om 13.00 uur konden we al over onze hut beschikken waar onze koffers al voor de deur stonden!

De Junior Suite met balkon op Deck 10 zag er netjes en verzorgd uit, behoorlijk groot balkon. Voor het diner 's avonds hadden we gekozen voor de 2e zitting wat we erg prettig vonden, het eten was perfekt en ook ontzettend leuke bediening.

Voor de late uurtjes is er genoeg entertainment en zijn er erg leuke winkeltjes en bars.

13 juni 2006
Aankomst in San Diego waar een aantal leuke excursies gemaakt kunnen worden waaronder een Stadstour en bezoek aan de bekende Dierentuin en Seaworld. Wij hebben gekozen voor een dag aan boord van de Monarch omdat we al 3 weken aan het rondtouren waren en eens lekker aan dek in het zonnetje wilden liggen dus volop genoten bij het zwembad van een heerlijke Cocktail en er speelde een exotisch bandje gezellig op los, wat een verwennerij.

Om 19.00 h de Big Show bekeken in het Sound of Music theater en daarna genoten van wederom een fantastisch diner daarna lekker even het Casino in en winkeltjes bezocht.

14 juni 2006
Aankomst in Avalon op Catalina Island waar we met kleinere boten aan wal konden (tenderen). Wat een fantastisch mooi en leuk eiland! We hebben een Golfkarretje gehuurd en op het gemak rond gereden op het eiland. De sfeer op het eiland is erg relaxed, leuke winkeltjes en restaurants. Er zijn mogelijkheden om o.a. te snorkelen en een eilandtour te maken met een gids, wij hebben een schitterende botanische tuin bezocht.

In de middag terug gegaan naar het schip en nog even genoten bij het zwembad. Het diner was weer voortreffelijk en in de avonduren werd er een gigantisch Chocoladebuffet opgebouwd door de Koks. Om 23.30 h werd het Buffet geopend en tot in de late uurtjes kon men genieten van deze Chocoladetraktatie. Tevens kennis gemaakt met de Hoofdkoks (een Belg en een Duitser). Het was weer een fantastische dag.

15 juni 2006
Aankomst in Ensenada - Mexico. Na het heerlijke ontbijtbuffet zijn we te voet richting centrum gegaan waar we helaas nogal lastig gevallen werden door erg opdringerige Mexicaantjes dus na een snelle wandeling door de winkelstraten snel terug naar de Monarch. Ensenade viel ons daarom wel wat tegen maar op het schip konden we weer heerlijk genieten van allerlei activiteiten zoals een Wijnproeverij, schildercursus en een heerlijke behandeling in het Beauty & Spa Center.

Bij het afscheidsdiner 's avonds konden we zelf de enveloppen met fooiengeld aan het personeel overhandigen. Deze mensen doen erg hun best om het de passagiers naar hun zin te maken, we hebben iedere avond erg leuk kontakt gehad met onze hoofd serveerster, hoofd ober en hulp ober.

Onze koffers werden in de loop van de avond bij de hut opgehaald wat allemaal heel geordend ging. Nog even genoten van een lekker drankje in de superleuke Bolero's Bar en helaas alweer de laatste nacht in de fijne Suite waar onze Cabin Attendant iedere dag weer een leuk beest gemaakt had van de handdoeken.

16 juni 2006
Om 07.00 uur 's ochtends ontbijt en wachten totdat de kleur van je kofferlabel wordt omgeroepen. Alles verloopt prima en om 10.00 uur waren we zonder problemen uitgechecked.

We hebben een fantastische Cruise week achter de rug! We zijn gigantisch in de watten gelegd door het personeel (37 verschillende nationaliteiten) en de buffetten en diners waren zonder meer grandioos.

Deze Cruise is zeker en aanrader voor wie het cruisen eens wil uitproberen. Voor ons was het heel geslaagd  na onze autovakantie zodat we lekker uitgerust weer in Nederland aankwamen.

Wij vonden het zo geweldig dat we 5 dagen eigenlijk te kort vonden en volgend jaar (indien mogelijk) een Cruise van zeker een dag of 12 willen gaan maken waarbij het Panamakanaal ons erg interessant lijkt.

Meneer Brink u hartelijk bedankt voor de informatie die we via uw site hebben gekregen en ik zal zeker voor de volgende Cruise reis uw site weer bezoeken.

Met vriendelijke groet,

Annette & Frank Dunweg
Vlaardingen

Terug naar ervaringen overzicht