Verslag GRAND PRINCESS

Onze 15e cruise ging deze keer met de Grand Princess van 11 tot met 28 maart 2009 met bestemming Caribbean. Geboekt werd via Cruise Travel. Op het laatste moment bleek dat Martinair onze vluchtdatum had geannuleerd, men beweerde dat de oorzaak de creditcrisis was, daarom vertrokken we nog een dag eerder naar Miami. Helaas werden deze extra kosten niet door Martinair overgenomen. De reis begon dus extra duur en daarom niet leuk !!!!Omdat we proberen iedere cruise met een andere rederij te varen was dit voor ons de eerste kennismaking met de Princess.

ROUTE:
Na een goede vlucht en transfer gingen we naar het geboekte Dorchester hotel in Miami. Het hotel lag één straat achter het strand en was van een midden klasse met een mooie tuin maar met beduidend mindere mooiere kamers  (kosten wel $ 89,00 p.p. p.n.) Op de dag van vertrek werden we door Florida VIP Travel om 11.30 opgehaald en naar boord gebracht.
Na de gebruikelijke handelingen bij het inboeken konden we gelijk aan boord en werden we naar onze binnenhut 257 op dek 5 gebracht. Deze hut was geboekt als garantie binnen hut met dus de mogelijkheid om indien er hutten vrij zijn te upgraden. Al snel bleek dat het schip vol was (hoezo creditcrisis ….) en dus was er geen andere hut voor ons. Onze ‘hutboy’ kwam uit de Filippijnen, was onopvallend maar wel kundig.
Het vertrek uit Fort Lauderdale was om 17.00. In maart is het dan nog licht en daarom voeren we met daglicht en onder volle zon de haven uit. Het is altijd een spectaculair gezicht waarbij de bewoners van de flats aan het water het schip uitbundig uitzwaaiden. De eerste twee dagen waren zeedagen en konden we dus het schip en organisatie goed leren kennen. Het schip is erg groot. Ruim 1000.000 brt, goed 300 meter lang en ruim 30 meter breed. Er waren krap 3000 passagiers aan boord. Hoewel het voor ons het eerste schip van die omvang was moet gezegd worden dat je al die passagiers nauwelijks tegen komt. Met de disco vleugel (die nauwelijks gebruikt wordt wat zonde is van deze ruimte) is het schip 17 dekken hoog.
Voor het eten hadden we tevoren gekozen voor de tweede vaste zitting. Het diner vond plaats in de Botticelli zaal op dek 5. De bediening was normaal goed.
Op de derde dag stond Aruba op het programma. Het schip was in iedere haven altijd precies op tijd binnen en dus meerden we in Oranjestad om exact 8.00 af en vertrokken om 17.00.
De volgende dag op Curaçao dezelfde tijden. Afmeren was op de buitenpier.
Na weer een zeedag zou de volgende bestemming Trinidad zijn. Echter door ‘operationele oorzaken’ werd het vaarschema op het laatste moment gewijzigd in Grenada. Voor mij als “shiplover” en fotograaf was dat natuurlijk erg teleurstellend zeker als er geen nadere invulling gegeven wordt van deze operationele redenen. Een zware tegenvaller dus!
De zesde dag werd dus Grenada om 8.00 aangelopen. Een mooi groen eiland met een klein haventje waar het cruise schepen aan een moderne pier afmeren. Rondom het eiland varen gelukkig wat kleine- en aangekocht oude ferry’s uit Noorwegen. Bovendien lagen en nog wat oudere coasters in de haven en op de rede. Het fototoestel kwam hier dus goed van pas De volgende dagen zouden we iedere dag een eiland/haven aanlopen. In volgorde waren dat:
Barbados, St. Vincent, St. Kitts, St. Thomas, La Romana en Grand Turk.
In iedere haven is wel iets te beleven. Wij organiseren altijd zelf wat om van de eilanden te zien. De aanbiedingen voor excursies zijn bij Princess ruim voorhanden doch behoorlijk aan de prijs.
Het weer bleef tot aan de 14 dag prima. Voor de aanloop op Grand Turk begon het aardig te waaien waarop de kapitein besloot deze aanloop af te gelasten. Het kwam ons wel heel vreemd over want een dergelijk schip had zo te bemerken weinig last van de wind en zeegang.
Het schip zette op die dag alvast koers richting Fort Lauderdale en met een zeer matige vaart van slechts 10 mijl kwamen we daar vroeg in de morgen op dag 15 aan.
Gelukkig was de laatste zeedag prima weer zodat de zonaanbidders nog even konden bijkleuren voordat ze richting Nederland zouden gaan.
De hele reis voer het schip met gemiddeld maar 14 mijl dus aan brandstof is de rederij niet duur uit geweest.
Conclusie:
De standaard (ruime) hutten hebben allemaal dezelfde afmetingen met een efficiënte indeling.
Eten kan je 24 uur per dag (wie gaat er nu 3.00 in de nacht eten?) Het eten is goed van smaak, er is een zeer ruime sortering en de bediening is goed. Koffie, thee en (ijs)water is de hele dag gratis verkrijgbaar. De alcoholische drankjes en beschikbare foto’s zijn wel erg aan de prijs. Er is een prachtig groot theater in het voorschip (dek 5 en 6). Op het achterschip is nog een kleiner theater (dek 7). Alle shows, soms in 2 theaters tegelijk, zijn van een erge hoge- en professionele kwaliteit. Er zijn divers bars en zit gelegenheden. Overal is muziek en ontspanning van divers nivo. Helaas is het casino wel erg groot uitgevallen.
Centraal van het schip is natuurlijk het atrium (dek 5, 6 en zeven). Op deze dekken zijn alle voorzieningen zoals winkels, pursers office, etc. bijeengebracht. Alles is zeer ruim en overzichtelijk. Op dek 14 en 15 zijn 3 zwembaden met ruim voldoende ligstoelen.
Nieuw (sinds 2008) is een zg ‘The Sanctuary’ aan boord.  Dit is op dek 15 van het voorschip.  Onder een mooi zeildoek is het mogelijk om voor $ 10 per dagdeel rustig en ontspannen, apart van de overige passagiers, te relaxen. Men heeft daarbij de beschikking over een zwembad(je) waar ook de sauna aanligt. Volgens mijn observatie tijdens de reis werd er zeer weinig gebruik van gemaakt. Jammer dat dergelijke ruimtes aan boord, hetzelfde geldt voor alle Spa activiteiten, zulke mooie plekken op het schip innemen. Het varen met Princess is ons goed bevallen en is zeker aan te bevelen. Zeker indien men gebruik maakt van ‘aanbiedingen’.

Dan is de prijs/kwaliteit verhouding zeer goed.

Rosmalen, 31 maart 2009

Ton Grootenboer  - e mail: tgroo@msn.com

Naschrift webmaster: Ton is een gewaardeerde fotograaf van schepen. Vele van zijn fraaie foto's sieren deze website.

Terug naar ervaringen overzicht