Verslag Adventure of the Seas.

Wij besloten in November -Dec 2007 een cruise van 8 dgn (oostelijk Caribische gebied) te maken en tal van vragen passeerde de revue. Ik wilde goed voorbereid te werk gaan en kwam op het internet de site van dhr Brink tegen , een geweldige site die ik een ieder kan aanbevelen, goede en bruikbare info en onafhankelijke tips die in de praktijk zorgdragen voor een onvergetelijke vakantie.

Voorts  heb ik mijn vragen persoonlijk aan de dhr Brink voor kunnen leggen en deze werden snel en effectief beantwoord. Hierdoor kwam ik steeds stappen vooruit en kon ik uiteindelijk definitief tot het boeken van de cruise overgaan.
Wij vlogen naar Purto Rico en gingen 24 nov. aan boord van de Adventure of the Seas De langverwachte dag was aangebroken wij   genoten aan boord van een prachtige hut met balkon op dek 9.Ondanks wij veel gereisd hebben en  veel gewend zijn vielen wij van de ene verbazing in de ander, het schip is een enorme " gevaarte"en je vraagt je steeds af hoe zo,n ding kan blijven drijven. Aan boord is er heel veel te beleven zowel jong als oud komt hier aan hun trekken bijvoorbeeld tal van zwembaden, jacuzzi,s, 4 verdiepingen met een winkel boulevard, casino,s, diverse restaurant, discotheken, bioscoopzalen kortom teveel om op te noemen. Daarnaast bestaat het personeel uit 80 verschillende nationaliteiten, die allen op voortreffelijke wijze hun uiterste best doen om de gasten in de watten te leggen. Niets was het personeel te veel en Service leek wel een hoofddoelstelling van Royal caribbean. Ook de excursies aan land waren prima verzorgd en indrukwekkend mooi. Wij raakte steeds in de ban van het cruisen en besloten op de cruise schip afdeling reizen een tweede cruise te boeken richting westelijk Caribische gebied. De eerste cruise duurde van 24 nov tot 1 dec en de tweede van 2 dec tot 9 dec met de Serenade of the Seas . Dit is het derde grootse schip ter wereld, je keek je ogen uit van al het moois wat zo'n schip te beleven heeft. Ook het interieur was van grote klasse en de verschillende tropische planten aan boord was heel erg mooi.Wederom een fantastisch schouwspel aan boord. De hutten werden twee maal per dag schoon gemaakt en de bedden mooi versiert met badlinnen in de vorm van diverse dieren figuren. Ook het eten was prima. Wij kijken terug op een onvergetelijke vakantie het was leven als God in de tropen.         

Ik sluit af met de woorden Dhr Brink hartelijk DANK mede door uw jaren lange cruise ervaringen die u met ons heeft willen delen kunnen wij terug kijken op een Geweldige tijd waar wij mooie  en warme herinneringen koesteren.

Succes verder met uw website.

Patricia & Kenneth.

Terug naar ervaringen overzicht


Route: Malaga-Zeedag-Corsica-Toulon-Zeedag-Malaga

Tijd: December 2010

Hoi Harm

Ik zou je nog even laten weten hoe het allemaal is afgelopen. Met Pulmann is het verder niets geworden. Ik wilde nog iets gaan doen met mijn rechts bijstand, maar dat word een probleem in het Spaans. We moeten ons verlies maar nemen. Uit eindelijk maar geboekt vanaf Malaga met Royaal Caribean op de Adventure of the Seas, 5 dagen, 2 zeedagen een dag Corsica en een dag Toulon. Corsica was niks en Toulon helemaal niks. Het was op zondag dat we in Toulon waren. Alles dicht, de kabelbaan, winkelcentrum. de kerken.

Er was alleen een markt. Wat opviel waren de vele Marokanen die in de stad waren.  De straten vol gaten het was een zooitje. Over het schip kan ik kort zijn, in een woord prachtig. De kinderen vonden het helemaal te gek, ze zijn al 2x met ons met Pulmann mee geweest, vonden ze ook gaaf, maar dit was voor hun het einde. Wij  vonden het wat minder, we hebben het gevoel dat we 4 dagen in een winkel centrum rond hebben gelopen. Een groot min punt was dat alles zo duur was, een pilsje 5,90 een flesje wijn 23 ,00, foto 19,00. Bij Pulmann was alles altijd todo incl. Op deze manier hebben we de kinderen op kosten gejaagd, wat niet nodig was geweest. Voor ons nooit meer zoŽn groot schip. Iedereen was aardig, volgens ons iets te gemaakt. We hebben altijd gezegd dat we eens een keertje een echte crucero wilde maken op een echt schip, nou dat hebben we nu dus gedaan, maar voor ons hoeft het niet meer. We willen wel blijven cruisen, maar dan een maatje kleiner. Voor ons is het de manier om vakantie te vieren.

Met vriendelijke groet, Paula

Terug naar ervaringen overzicht