ERVARINGEN  ROYAL CLIPPER

ERVARINGEN  ROYAL CLIPPER

BEKNOPT VERSLAG CRUISE OP PSV. "ROYAL CLIPPER" JULI 2002
Door Webmaster

REDERIJ: STAR CLIPPERS -MONACO.

PERIODE CRUISE : 13 -20 juli 2002.

SCHIP: psv. "ROYAL CLIPPER " gebouwd in 2000 - Tonnage 5.061 Aantal passagiers 228. De Royal Clipper is de grootste volgetuigde 5-mast clipper schip ooit gebouwd. Zeiloppervlak bedraagt meer dan 5000 m2. Romp van het schip gebouwd in Polen, schip is afgebouwd in Nederland bij Scheepswerf "De Merwede".

ROUTE: Westelijke Middellandse Zee:

Een leuke route met elke dag een nieuwe haven. De gekozen havens zijn geen "platgelopen" toeristische plaatsen en u zult er al zeker geen grote cruiseschepen aan treffen.
Vertrek: zaterdag : Cannes - Frankrijk
Zondag : Calvi - Corsica
Maandag : Eerst een beach stop in de buurt van Bonifacio. Daarna Bonifacio - Corsica
Dinsdag : Portorondo (Costa Smeralda) - SardiniŽ
Woensdag : Portoferraio - Elba- ItaliŽ
Donderdag : Portovenere - ItaliŽ
Vrijdag : Monte Carlo - Monaco
Zaterdag weer terug in Cannes

Voor een beknopte beschrijving van deze plaatsen zie onder:

BESCHRIJVING SCHIP -FACILITEITEN en VERZORGING:
Een cruise met ťťn der zeilclippers van Star Clippers is niet vergelijkbaar met een cruise op de gangbare cruise schepen. Het was mijn tweede kennismaking met Star Clippers. De keus was op Star Clippers gevallen, omdat op beide cruises mijn oudste kleinzoon mij vergezelde. De eerste maal in 1999 was de keus op de Star Flyer gevallen en nu dus op de Royal Clipper. Vooral voor teenagers is het een geweldige belevenis, dit vanwege onbeperkte watersport activiteiten, welke bij de prijs zijn inbegrepen. Men kan waterskien-wakeboarden-windsurfen-zeilen-bananaboot varen ja zelfs scuba duiken, voor dit laatste wordt wel een vergoeding gevraagd. Deze activiteiten vinden bij de Royal Clipper plaats vanaf een platform in het achterschip. Bij de 2 overige schepen van de rederij de Star Flyer en Star Clipper vanaf een strand.


De sfeer aan boord is chique, maar tevens zeer ongedwongen, geen verplichte avondkleding - vrije tafelzitting en binnen een bepaald tijdsbestek kunt u gaan eten wanneer het u uitkomt..
De verzorging aan boord is uitstekend, met ruimekeuze- en prima kwaliteit voedsel. Voor ontbijt en lunch hanteert men het buffet systeem, voor het diner bediening. De gehele dag is er gratis koffie-thee of chocolade te verkrijgen. Prijzen van overige konsumpties en wijnen zijn redelijk ivt. overige cruises. De bemanning komt uit alle delen van de wereld, is attent en zeer vriendelijk.


Piano bar

Overige vertier aan boord is zeer beperkt. De publieke ruimten aan boord zijn netjes ingericht met veel hout en leer, alsmede veel schilderijen, welke de zeilvaart als thema hebben. Het schip is voorzien van een mooie bibliotheek een prachtig 3 dekken hoog Atrium.

De bovenzijde van het Atrium bestaat uit de glazenbodem van het zwembad, een grappige konstruktie, welke u een blik in het zwembad geeft.

.
Top Atrium is bodem zwembad

Er is een Captain Nemo fitness ruimte aan boord met allerlei instrumenten een leuk aspect is, dat de patrijspoorten onder water zitten. Het schip bezit 3 zoutwater zwembaden, waarvan 2 erg klein en een derde van redelijke afmetingen. Er is een Pianobar lounge met comfortable zitjes, alsmede een Tropical bar, welke op het opendek is.
De hutten zijn comfortabel, uitgerust met veel hout, doch afhankelijk van het type, soms aan de krappekant. We hadden een cat. 4 buitenhut met 2 patrijspoorten. De hutten zijn uitgerust met kleuren TV en een DVD -video systeem-Satelliet telefoon - temperatuur control en erg handig, een kluisje. De toilet/douche ruimte is geheel in marmer uitgevoerd, doch met name de douche voor volwassenen aan de krappe kant.

.
Captain Nemo Lounge met patrijspoorten onder water.

ZEILEN:
De Royal Clipper bezit 5 inmense masten met in totaal zo'n 5000 m2 zeil. Het is een indrukwekkende belevenis als het schip uit de haven vaart met alle zeilen bij onder de tonen van Vangelis "Conquest to Paradise" het lijflied van Star Clippers. Overigens moet u zich van dat zeilen niet teveel voorstellen en is het meer een cosmetische aangelegenheid. Weliswaar vaart het schip praktisch altijd onder volle zeilen uit, maar na enige uren worden de meeste zeilen weer ingetrokken en doen de motoren het werk. De passagiers kunnen zich vrijelijk over het dek bewegen, ja zelfs, indien de werkzaamheden het toelaten, de brug bezoeken.

CONCLUSIE:
Indien u van een luxe ongedwongen sfeer houdt, liever geen cruise op de huidige "massa"-schepen maakt. Liefhebber van watersport bent, graag kleine, niet door massa toerisme, overspoelde havens bezoekt. Geen prijs stelt op "cruise entertainment" en indien u danook nog uw kinderen mee wilt nemen, dan zijn de Star Clipper schepen uw keus!
Mocht u echter alleen maar willen "cruisen" en tijdens de cruise bezig gehouden willen worden en liefhebber van entertainment bent. Watersport u niet interesseert, er tegenop zien, dat het schip al snel wat last heeft van zeegang, eventueel niet zo goed ter been bent. Er zijn geen liften en de schepen ankeren herhaalde malen op de rede, dan kunt u beter een andere keuze maken.

De cruise was geboekt bij Cruise Travel - Putten, dit ging helaas niet geheel vlekkeloos, daar men tot 2x toe een te hoge prijs in rekening heeft gebracht. Bij Star Clippers heeft men nl. leuke kinder -en repeaters korting, het is maar dat u het weet!!
Voor meer info kunt u terecht op de website van Star Clippers Starclippers

Korte beschrijving van de op deze cruise bezochte havens:

Cannes:
Modaine badplaats aan de Cote d 'Azur. Tot 1834 een slapend vissersdorpje.
Calvi-Corsica:
Leuk klein plaatsje, waarvan het oude gedeelte hoog op een rots is gebouwd. Volgens zeggen is het de geboorteplaats van Christopher Columbus de vermaarde zeevaarder. Andere bezienswaardigheid de Saint Jean Baptiste Cathedraal uit de 13e eeuw.
Bonifacio-Corsica:
Ligt geisoleerd op de meest zuidelijke punt van Corsica. Gebouwd op krijtrotsen tornt het hoog op uit zee. Een zeer pitoresk stadje met een mooie beschutte haven.

.
Rendez-vous voor de kust van Bonifacio met de "Star Flyer"

Porto RondoSmeralda genaamd:
Soort vakantie nederzetting. Minst interessante stop. Op SardiniŽ zijn vele andere meer interessante stops mogelijk.
Portoferraio - Elba- ItaliŽ:
Prachtige oude plaats waar op 3 Mei 1814 Napoleon arriveerde. In 1860 ging het eiland over van Franse in Italiaanse handen.De residencie van Napoleon "Villa dei Mulini" is nu een museum.Portoferraio is een drukke ferry haven.
Portovenere - ItaliŽ:
Alweer zo'n pitoresk oud havenplaatsje met diverse historische gebouwen en smalle straatjes. Aan het havenfront Calata Doria staan hoge kleurrijke gebouwen. Op weg naar de Sint Peter's Church heeft men een prachtig gezicgt op de rotsachtige kust. Ligt vlak bij de belangrijkste Italiaanse marinehaven La Spezia.

Monte Carlo - Monaco:
Sinds 1297 beheert de Grimaldi dynastie Monaco. Fameus om zijn Casino en het prinselijk paleis. Verder kunt u zich "vergapen" aan de dure auto's en jachten.

Terug naar ervaringen overzicht 


 

BEKNOPT VERSLAG CRUISE OP PSV. "ROYAL CLIPPER" JULI /AUG.2003

 

REDERIJ: STAR CLIPPERS -MONACO.

PERIODE CRUISE : 26 juli -2 aug. 2003.

SCHIP: psv. "ROYAL CLIPPER " gebouwd in 2000 - Tonnage 5.061 Aantal passagiers 228. De Royal Clipper is de grootste volgetuigde 5-mast clipper schip ooit gebouwd. Zeiloppervlak bedraagt meer dan 5000 m2. Romp van het schip gebouwd in Polen, schip is afgebouwd in Nederland bij Scheepswerf "De Merwede".

ROUTE: SiciliŽ en Amalfi kust:

Vertrek: zaterdag : Civitavecchia
Zondag :    Ponza
Maandag : Sorrento en Capri
Dinsdag :  Amalfi
Woensdag : Taormina-Sicily
Donderdag : Lipari
Vrijdag :  Dag op zee
Zaterdag weer terug in Civitavecchia
Dit was mijn derde cruise met Star Clippers en elke maal is het verrassend, welke leuke aanleg plaatsen men selecteert. Op deze cruise waren alle plaatsen ankerplaatsen en werd men met tenders naar de wal vervoerd.

BEKNOPTE BESCHRIJVING VAN DE CRUISE:

AAN BOORD:
Tweemaal eerder had ik met mijn oudste kleinzoon een Star Clipper cruise gemaakt en dit was steeds zo goed bevallen, dat ditmaal onze gehele familie was uitgenodigd. Bestaande uit 3 gezinnen -6 volwassenen en 6 kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. De ouders hadden elk een 2 pers. buitenhut cat. 4 voor de kinderen 2 - 3pers. binnenhutten cat.6. De hutten zijn aan de krappe kant, doch voorzien van alle moderne faciliteiten. Onze aanvankelijke vrees, of zo'n cruise iets voor de kleinere kinderen zou zijn (3 st. van 6 t/m 8 jaar) was al binnen enkele uren totaal verdwenen. Na  enkele uren  had  het schip geen geheimen meer voor ze.
De Royal Clipper was volgeboekt en aan boord waren relatief veel kinderen. Passagiers kwamen voornamelijk uit Belgie-Frankrijk -Duitsland en de USA. Het was bijzonder attent, dat Kapt. Klaus MŁller in zijn toespraak verzocht aan de ouderen om een oogje in het zeil te houden. Bijzonder leuk was ook, dat alle kinderen een persoonlijke uitnodiging ontvingen voor het 'Captains dinner' voor kinderen.
Ondanks dat het schip volgeboekt was, had men geen gebrek aan ruimte.
Er is een mooie lounge aan boord. Bij goed weer spelen alle activiteiten zich af buiten in de Tropical bar. Een over 3 dekken groot Atrium met in de top de doorzichtige bodem van ťťn der zwembaden. Verder bezit het schip een fitness en beauty salon in de onderwater gelegen Nero lounge. Er is voldoende dekruimte om te zitten en/of te zonnebaden. Ook het grote net bij de voorpiek is een gewilde verblijfsplaats.

De verzorging aan boord was uitstekend, ontbijt en lunch bestond uit buffet service, het diner was met bediening en bestond uit een 5-gangen keuze menu. Tijdens de buffeten  was er een ruime keus aan gerechten -fruit en toetjes. Dit laatste viel zeer in de smaak bij de kinderen. In de loop van de middag en s'avonds laat waren er diverse hapjes te verkrijgen. Koffie-thee en chocolademelk was de gehele dag in de lounge zonder kosten verkrijgbaar. Overige dranken tegen gangbare cruise prijzen in Ä.

WATERSPORT:
In elke haven ging het Marina platform uit en kon men  naar harte lust meedoen aan waterskiŽn - banaboot rides -zeilen- zelfs duiken was mogelijk. Alleen voor dit laatste onderdeel moest extra worden betaald, alle overige activiteiten zaten bij de cruiseprijs inbegrepen.U zult begrijpen, dat dit soort activiteiten vooral voor kinderen een geweldige toegevoerde waarde aan een cruise geeft. Verder kon men gebruik maken van de 3 zwembaden aan boord. Twee stuks wel aan de kleine kant, de zwembaden werden met zoutwater gevuld. Er is een volledig sportteam aanwezig.

ACTIVITEITEN:
De activiteiten zijn uiteraard niet te vergelijken met een groot cruiseschip, doch de meeste passagiers op dit soort schepen verwachten dit ook niet. Elke avond is er wel iets te doen van een talentenshow - modeshow tot krabraces. Op de zeedag werd er mastklimmen georganiseerd. Bezoek aan de machinekamer. Er was uitleg over het zeilen etc. Het eea. werd op een plezierige wijze gebracht door de Belgische cruise director Fred Jansen.
In de hutten was een DVD-video systeem waarop dagelijks diverse films werden vertoond.
Elke dag werd er een activiteiten blaadje verstrekt met dagprogramma, alsmede uitleg over de te bezoeken haven en werden er tours tegen betaling beschreven. Deze tours waren nogal prijzig en zeker als men met een grote groep was, ook al, omdat men voor kinderen dezelfde prijs als volwassenen moest betalen. Vele van deze uitstapjes waren zelf tegen aanzienlijk minder geld te organiseren.

HAVENS:
De bezochte havens waren allemaal meer dan de moeite waard. Sorrento waar eenvoudig zelf een bezoek aan Pompei te regelen was. Capri zeer leuke plaats. Maar pasop als u zo maar op een terrasje plaats neemt en een drankje besteld. Ik zou eerst maar de niet op de tafel aanwezige prijslijst opvragen. Amalfi met zijn Kathedraal en rijke historie. Naxos de haven van het hoog gelegen prachtige plaatsje Taormina met zijn door de Grieken gebouwde amphitheater. Ook hier geldt neem gewoon de lijnbus en u bespaart veel geld. Het leuke eilandje Lipari. Het varen in de avond langs de nog steeds werkende Stromboli was indrukwekkend. Op deze cruise waren alle plaatsen ankerplaatsen en werd men met tenders naar de wal vervoerd.

HEEN en TERUG REIS:
De heen en terugreis ging met de KLM naar Rome. Keurig op tijd met een service aangepast aan het hedendaagse low-cost vliegen. De haven Civitavecchia is nog een behoorlijk stuk van de luchthaven verwijderd ca. 68 km. Van te voren via internet bij Rome shuttle een busje geregeld voor 12 pers. Maar zoals niet ongebruikelijk in ItaliŽ kwam het toegezegde busje niet opdagen. Dus op het vliegveld vervoer geregeld. Op de terugweg gebruik gemaakt van de bustransfer via Star Clippers. Voor Ä 25 p/pers. voor kinderen idem. Transfer bestond uit busvervoer naar Hilton-Airport hotel waar een zaal beschikbaar was incl. versnaperingen en bagage opslag.Via het hotel was er de mogelijkheid gebruik te maken van een free-shuttle service naar Rome. Aangezien het vliegtuig s'avonds vertrok waren we nog in de gelegenheid om  Rome te bezoeken.

CONCLUSIE:
Een fantastische ervaring voor de gehele familie en vooral de kinderen. Star Clippers is absoluut een top cruise rederij, dit mag ik na 3 reizen wel concluderen. Prijzig, maar de moeite waard en totaal anders dan de normale cruises. Het zeilen met zo'n imposant schip is al een belevenis op zich. Waar mogelijk wordt er ook gezeild, doch de motor staat, om het schema te halen wel altijd bij. Wilt u eens een andere vakantie is het zeker aan te bevelen. De hele reis werd gekenmerkt door prachtig weer en rustige zee.

Webmaster

Het net fantastische plaats

Pompei

Dit waren de 6 kids


Amalfi

Watersport vanaf Marina
platform

De Zodiacs

De Bananaboot

Marina platform

Captains dinner
voor kids

Mastklimmen tot
het platform

Gezicht vanaf Taormina

s'Nacht langs de
Stromboli

     

Click on the thumbnail for a larger version!!    

Terug naar ervaringen overzicht