VERSLAG  NORWEGIAN  SPIRIT

Technische gegevens en foto's van het schip Klick hier svp.!http://www.nedcruise.info/norwegian%20spirit.htm

Verslag van onze cruise met de NCL Spirit.  (ex. Superstar Leo)
10 dagen vanaf Barcelona naar de Canarische Eilanden
Route: Barcelona - Funchal-Santa Cruz de Tenerife-Arrecive-Malaga-Barcelona. Diverse zeedagen
Vertrek 17 januari 2013 - aankomst  26 januari 2013

Woensdag 16 Januari 2013
Vandaag naar v d Valk hotel bij Schiphol gereden waar wij vannacht blijven slapen ,onze auto,s parkeren en morgen met de v d Valk bus naar Schiphol worden gebracht parkeren gratis , een leuke ervaring, mooi hotel met alles wat er nodig is echt een aanrader, en met het koude weer met kans op sneeuw, heel geruststellend.

Donderdag 17 Januari
Koud zeker 10 graden onder 0 graden. 5.00 uur opgestaan, om 5.50 uur komt de bus voor de deur, er stappen zeker 25 personen in die allen naar Schiphol moeten, vertrek exact 6.00 uur.Aangekomen onze bagage afgegeven, een hele langer rij voor de controle op onze cabine bagage ,echt alles gecontroleerd , toch wel aardig snel gegaan.
Eerst gaan ontbijten en om 7.30 uur aan boord van ons vliegtuig. Op tijd los van de pier ,eerst nog een eind rijden, voor het opstijgen nog bespoten met een ijsvrij middel, dan omhoog boven de wolken naar de zon. Prima vlucht ,goede plaats, nog een keer ontbijt gekregen , en na 1 uur en 35 minuten in Barcelona met de zon 12 graden, toch beter dan Nederland. Eerst onze koffers ophalen, na bijna 1 uur wachten, een probleem !!!!!!!!!!! Onze koffers zijn niet aangekomen en staan nog in Nederland, na veel gepraat en wat papieren ingevuld met de bus naar ons Schip.
Aan boord gaan is hier ook goed geregeld , deze keer een buitenhut genomen, nu afwachten wanneer onze koffers komen , wel spannend.
Eerst het Schip verkennen, het is een wat ouder Schip weinig bling bling, wat gaan eten, het is niet verkeerd.
16.00 uur nog geen koffer, wij vertrekken om 19.00 uur, kalm blijven en afwachten, en ja, gelukkig om 17.30 uur onze koffers voor de deur opluchting. s,Avonds is het diner free style , om 19.00 uur bij een restaurant ,wij krijgen een pieper mee, voor over 20 minuten, wij krijgen een bon mee voor een borrel, goed geregeld. Het diner, de eerste, het eten prima ,ruime keuze ,vriendelijke bediening alleen een beetje onrustig, maar wel gezellig, na het eten heerlijk naar bed uitrusten van een vermoeide dag.

Vrijdag 18 Januari
De zon ,koel, ik denk 10 graden.
8.00 uur gaan ontbijten boven op de 12e verdieping, alles te krijgen ook hier vriendelijke mensen. In de centrale hal gaan zitten ,mensen kijken , met Engelse mensen zitten praten wat rond gelopen , naar de winkels voor 2 modellen van het Schip en 2 mokken voor onze vrienden van Madeira, die alles sparen wat met schepen te maken heeft, en Zondag komen wij de hele dag op Madeira, dit Schip ontbreekt nog aan hun collectie.
13.00 uur naar de receptie van de repeaters , met hapjes en genoeg drank, de lunch gebruikt in de Bleu Lagoen, speciaal voor de snelle hap, nog 1 uurtje naar de sportschool , zo heb je het nog druk ook.
Vanavond Gala diner, dus in pak
Voor free style vind ik het meevallen ,de kleding, mensen die avondkleding dragen, maar ook heel wat mensen die in t shirts, net nog geen korte broek in de eetzaal komen. Het eten was weer uitstekend, voldoende keuze , nu zijn wij in een ander restaurant gaan eten, hier is het rustiger een gezellige sfeer, vriendelijke bediening, helemaal top.
Vanavond varen wij door de straat van Gibraltar en de klok gaat 1 uur naar achter.

Zaterdag 19 januari
Bewolkt regen 15 graden.
Wakker om 5.30 uur , de zee is erg onrustig , golven van zeker 8 meter hoog, ons Schip gaat ook flink tekeer, wij zitten op de 5 e verdieping de golven komen soms tegen het raam.
Het Lido restaurant op dek 12 en is 8.00 uur al druk bezet, hier zie en voel je helemaal de bewegingen van het Schip, na ons ontbijt ons plekje ingenomen in de hal. Onze lunch genoten in het restaurant ,aan de achterzijde van het Schip, zo nu en dan is er een hoogte verschil van 10 meter, door de golfslag ,er waren maar weinig mensen in het restaurant. Ook tijdens diner waren er weinig gasten, en bij ons aan tafel gingen de glazen water over de tafel, niet echt gezellig, toch lekker gegeten, ik moet zeggen dat wij in alle cruises die wij gedaan hebben dit nog weinig meegemaakt hebben, een hele ervaring, maar niet echt leuk.

Zondag 20 Januari Funchal Madeira.
Aankomst op Madeira 9.00 uur een beetje bewolkt 20 graden. Vannacht om 0.400 uur wakker en het Schip is weer rustig, ook de zee is weer kalm. Aan wal 10.00 uur waar onze vrienden al op ons wachten, na een hartelijke verwelkoming en geven van de door ons meegenomen presentjes de hele dag het eiland over geweest, dit keer de noordzijde , wat een mooi eiland, ze noemen het ook het bloemeneiland ,en geweldig weer en dank aan onze vrienden een fijne dag op Madeira. Nog met Nederland gebeld het is er koud, en 10 centimeter sneeuw, dus blijven wij nog maar een paar dagen aan boord, dat is voor volgende week 16.00 uur zijn wij terug bij ons Schip, nog een uurtje op het dek in de zon gezeten, je moest echt een plekje zoeken, er waren al mensen verbrand van de zon.
Weer geweldig gegeten , na een prima dag 22.00 uur naar onze kamer, welterusten.

Maandag 21 januari Santa Cruz De Tenerife
9.00 uur aan de kade en 10.00 uur weer van boord, met de shuttle bus naar de opstap van de hop off hop on bus en voor € 16,- p.p. gaan deze bussen door Santa Cruz waar je op alle plaatsen op en af mag stappen ,wij hebben de hele ronde gedaan en nog even in de winkelstraat gewandeld, wij komen hier wel 2 x per jaar en zijn hier aardig bekend. Bij Mc Donald mijn mail en mijn dagboek doorgestuurd, ik weet niet of het gelukt is.
13.30 uur weer terug aan boord, waar wij op dek 13 de rest van de dag van de zon genieten, hier zijn wij het enige Schip in de haven ,19.00 uur vertrekken wij vanuit Tenerife.

Dinsdag 22 Januari Arrecife op Lanzarote.
Volgens schema aankomst om 0.800 uur na een rustige nacht. Met het eiland in zicht is er een mededeling , om veiligheid reden is het niet mogelijk om aan te meren later krijgen wij hier meer informatie over, iedereen direct ontregelt.
Ons schip is nu gekeerd en varen wij naar Málaga, dus vandaag een zeedag.
11.00 uur komen Carla en Roosmarie vrolijk bij ons , Carla heeft de Bingo gewonnen 200 dollar, de verdere middag nog 1 uur naar de sportschool gegaan en hier en daar gezellig zitten praten, vanavond party in het wit. Na diner naar de show, acrobaten ,niet echt iets voor mijn, wel zit de zaal helemaal vol.
Na enige tijd krijg ik heftige kramp in mijn been , en voel ik dat het niet goed is, en krijgt een black-out, na een kort ogenblik was ik er weer bij, onmiddellijk in een rolstoel naar de ziekenboeg gebracht, daar direct aan het infuus, na onderzoek gelukkig geen herseninfarct, en na 2 uur weer naar mijn cabine, dat was wel even schrikken, maar het voordeel dat je hier snel onder controle ben onder gespecialiseerde mensen.

Woensdag 23 Januari (Zeedag)
Goed geslapen, geen last meer, na ontbijt onze vaste plek genomen, voor koffie en mensen kijken.
Van een van de bemanning vernomen dat de sleepboot die het schip assisteerde door een verkeerde handeling is gezonken, zodoende is er niet aangemeerd op Lanzarote.Omroep van de kapitein dat wij om 16.30 uur de straat van Gibraltar in varen, en wij niet ergens anders aanmeren, maar volgend schema morgen om 8.00 uur in Malaga.
Nog bij de dokter geweest voor controle, alles goed, ik moet thuis naar mijn eigen dokter voor algehele controle.Vanavond zijn wij in het steak house gaan dineren , gezellig niet overdreven, gewoon goed.

Donderdag 24 Januari Málaga Spanje.
Na een rustige nacht wakker om 4.00 uur en wij liggen al aan de kade, 8.30 uur gaan ontbijten, het is erg druk veel mensen gaan hier van boord, en komen er ook weer nieuwe. Het weer , de zon en 20 graden, eerst even koffie drinken in de lobby op onze vaste stek bij Mart en Jessie , dit doen wij iedere morgen.Vandaag niet de stad in gegaan, wij zijn hier 1 maand geleden geweest, wel even in de vertrek hal geweest om te internetten, voor € 2.- 1 uur , een groot deel van de bemanning zit daar ook, even contact met thuis. Het weer is veranderd meer wind en regen niet prettig voor de mensen in de stad.
Ook nog 2 paar schoenen gekocht, en even het vrouwtje opgehaald ,want er staan mooie lederen tassen, en een mooie tas met portemonnee gekocht, Carla en Roos Marie zijn wel in de stad geweest, en echt gaan winkelen, alles 50% korting.Voor het ontschepen liggen er labels in de hal op kleur en tijd van ontschepen, bij andere cruises beginnen ze dagen voor vertrek al met papieren invullen, die kunnen hier wat van leren, je kan zelf bepalen wanneer je van boord gaat, 19.00 uur varen wij van de kade van Málaga voor de laatste zeedag voor Barcelona.
Vanavond de show van het personeel , afscheid van deze cruise, altijd leuk.

Vrijdag 25 Januari Zeedag
De zon en 15 graden , een rustige zee een dag om onze vaste stek bezet te houden ,te lezen ,praten en vanmiddag koffer pakken, het voordeel je weet wat er in moet.Vanavond onze laatste diner aan boord een tafel besteld bij het Chinese restaurant, lekker gegeten, vooral de spareribs , jammer dat het zo snel geserveerd werd ,in 1 uur stonden wij weer buiten, dus op tijd gaan slapen.

Zaterdag 26 Januari Barcelona.
Na ons ontbijt 8.30 uur van boord, onze Kras bus staat daar om 9.00 uur. Buiten gekomen horen wij dat de bus 1 uur later komt en wij een tour door Barcelona krijgen, omdat wij zolang op ons vliegtuig moeten wachten, slecht geregeld, door Kras, en moet je dat nu van de mensen horen die ook staan te wachten, slordig. Wij gelijk een taxi naar het airport genomen, daar aangekomen hoorden wij dat Schiphol deels dicht zit vanwege sneeuwval en verschillende eerder geplanden vluchten zijn afgelast, gelukkig niet onze vlucht, wij vliegen om 17.05 uur.
De uitgestelde vluchten gaan nu via Parijs naar Amsterdam.
17.40 uur vertrokken wij van Barcelona , ongelooflijk , het vliegtuig is half vol, en voor onze familie was geen plaats, die vliegen via Parijs.
Ons vliegtuig ging op tijd , ook de v d Valk bus is goed geregeld, even de auto sneeuwvrij gemaakt , de wegen gelukkig goed berijdbaar , wel koud en overal sneeuw.
Thuis de kachel op 22 ,een lekkere bak koffie, op tijd naar bed, op naar de volgende cruise.

Groetjes
Sonja en Dick Spoel

Voordelen:
De prijs bij Kras geboekt.
Mooie klassiek Schip, mooi houtwerk en gezellige plekjes.
Een goede gezellige centrale hal. Ontspannen sfeer aan boord
Dranken pakket, ook voor soft drank zonder alcohol.
Mooie winkels, waar je veel kan vinden. Op veel plaatsen vrij koffie en thee verkrijgbaar.
Prijzen in dollars.
Goede sportschool.
Ontschepen goed geregeld.
Geen agressieve foto gebeuren.

Nadelen:
Onze koffers later aangekomen, foutje KLM.
Geen schuifdak boven zwembad, te koud voor deze tijd.
Was , WC ,Douche, erg klein, wel compleet.
Safe laag in de kast gebouwd, erg onhandig.
Gezinnen met onhandelbare kinderen.
Laat terugvliegen te lang wachten op de luchthaven.

Terug naar ervaringen overzicht


Verslag van onze cruise met de NCL Spirit.  (ex. Superstar Leo)
10 dagen vanaf Barcelona naar de Canarische Eilanden
Route: Barcelona -
Casablanca - Funchal - Arrecive - Malaga - Barcelona. Diverse zeedagen
Vertrek 1
0 december 2013 - aankomst  19 december 2013

We boekten een last-minute van 10 tot 19 december op de Norwegian Spirit. We kregen een fikse korting en het leek bijna stom om niet te gaan, dus gingen wel. We cruiseten eerder met Carnival en Royal Caribbean en waren benieuwd hoe Norwegian Cruise Line zou bevallen.

Dag 1:
Via Schiphol vlogen we naar Barcelona vanwaar een taxi ons naar de Norwegian Spirit bracht. Het inchecken verliep probleemloos en we konden meteen naar onze cabin met balkon. Onze eerste indruk van het schip was prima. Een mooi schip met (zoals het hoort) zeer vriendelijk personeel.

Dag 2:
Een dag op zee maar de zon scheen dus konden we heerlijk op het dek liggen. Het was best druk met zonaanbidders maar gelukkig waren er voldoende ligstoelen. Er werd ook gezwommen in het grote zwembad, het zwembad is namelijk groter dan we gewend waren.

Dag 3:
Deze dag legden we aan in Casablanca. Via NCL hadden we een uitgebreide excursie gereserveerd. Zoals verwacht was dit prima geregeld. We bezochten onder meer de grote HasanII moskee, het paleis van de koning en een Marokkaanse markt. Het maakten grote indruk op ons dat Casablanca veel minder modern is dan we dachten (nagenoeg alle dames liepen gesluierd).

Dag4:
Weer een dag op zee en gelukkig scheen opnieuw de zon uitbundig. We hebben ons vermaakt met sporten, lezen en luieren in het zonnetje. Op het dek speelde een orkestje zomerse muziek en tezamen met het Spaanse buffet maakte dat het feestje compleet.

Dag 5:
Bij het ontwaken voeren we Madeira binnen, een zee van lichtjes. Deze dag hebben we op eigen houtje doorgebracht. We hebben veel gewandeld, zijn met twee kabelliften de berg op gegaan en hebben de botanische tuin bekeken, wat minder interessant was dan we hadden verwacht. In Funchal zelf was het gezellig, er was een grote kerstmarkt. Toch klopte dit voor ons gevoel niet om in je zomerkleren over de kerstmarkt te wandelen.

Dag 6:
Lanzarote was de derde haven die we bezochten. Lanzarote is een prachtig eiland maar door voorgaande vakanties hebben we alle bezienswaardigheden al eens uitgebreid bekeken. We zijn naar het grote strand gewandeld en hebben daar heerlijk in de zon gelegen.

Dag 7:
Een dag op zee zonder zon. We hebben weer gesport en zijn naar onder andere de towel-demonstration geweest.

Dag 8:
Deze dag legden we aan in Malaga. We hadden hier niet veel van verwacht maar Malaga bleek een prachtige stad. We kochten een kaartje voor de CitySightseeing bus zodat we de belangrijkste bezienswaardigheden konden bekijken. We stapten onder meer uit bij het Castillo de Gibralfaro, een mooi oud fort en het geboortehuis van Picasso.

Dag 9:
Onze laatste hele dag aan boord vertoefden we weer voornamelijk op een ligbedje in de zon, een kopie van de andere dagen op zee.

Dag 10:
We kozen ervoor om zelf onze koffers naar beneden te sjouwen. Zo hoefden we ze niet een avond tevoren op de gang te zetten en hoefden we ook niet te wachten bij het ophalen bij de lopende band. Dit is ons de vorige keer prima bevallen en nu weer.

We hadden een heerlijke relaxte vakantie en Norwegian Cruise Line is ons uitstekend bevallen. Dit keer was het Freestyle cruisen wat onder meer inhield dat we geen vaste dinertijden hadden. Wij vonden dit wel fijn, omdat we op tijd gingen eten hadden we nu wel iedere keer de mooiste plekjes bij het raam. Het eten was prima, en ook de shows waren onderhoudend, de een was natuurlijk leuker dan de ander. Concluderend kunnen we zeggen dat alle drie de cruisemaatschappijen waarmee we hebben gevaren hun positieve en negatieve punten hebben maar door elkaar heen zijn ze allemaal goed

Karin Stoop

Terug naar ervaringen overzicht