Verslag Noordam:

 

Voor meer informatie en foto's van het schip zie: http://www.nedcruise.info/noordam-4.htm

 

Route: Civitavecchia - Livorno - Monaco - Barcelona - Cartagena - Malaga - Cadiz - Zeedag - Funchal -Oversteek naar Fort Lauderdale

Periode: Najaar 2010

 

Dit is een verslag van onze eerst cruise ooit, waarvoor we de Holland America Lijn gekozen hebben, vanwege haar geschiedenis, ervaringen van anderen, waaronder familie.

We zijn een Nederland’s echtpaar, eind veertigers.

We hebben de cruise geboekt bij een gespecialiseerd reisbureau, die ons met veel van onze vragen die we voor onze eerste cruise hadden, uitstekend konden helpen.

Voorafgaand aan de cruise, hebben we voor een weekend een hotel in Rome geboekt, alwaar we vanaf het Rome Termini station met de trein naar Civitavecchia gereisd zijn. Via internet hadden we van tevoren kaartjes gekocht 8 euro’s per persoon, voor eerste klas kaartjes. We In de trein hoorden we dat het een goede deal was, de meeste mensen hadden veel meer betaald en ook nog voor 2e klasse. Wel is het zaak op te letten op zogenaamd behulpzame assistenten bij het inladen van de koffers in de trein (wel een zeer hoge instap), die prompt geld vragen voor de soms niet eens geleverde diensten!  We hadden ervoor gekozen om vanaf het station naar de haveningang te lopen, wat goed te doen was. Bij de haveningang stond een bus te wachten, die ons snel bij de terminal bracht.

Nadat we onze bagage afgegeven hadden, werden we verrast over een zeer efficiënt en snelle check in. Aan boord waar we van onze eerste luch in het Lido genoten. Ook voor mensen die nog nooit eerder gecruised hadden, was de hele procedure duidelijk en ook aan boord voelden we ons al snel thuis.

Vrij snel kregen we al het sein dat we in onze hut konden en na een snel bezoek aan onze veranda stateroom, begonnen we met de verkenning van het schip. We verbaasden ons dat zoveel mensen in zo’n korte tijd opgelost leken in het schip, niet alleen op die dag, maar gedurende de gehele cruise hebben we nooit het gevoel gehad dat het ergens druk was. Volgens de gegevens waren er circa 1900 passagiers, waarbij wij wel een van de jongere echtparen waren. De meeste passagiers waren boven de zestig en een groot gedeelte zelfs boven de zeventig. Ons maakte dat niets uit, we waren reeds uit de vele recensies op de hoogte van de samenstelling van de passagiers bij de HAL en dit was geen bezwaar om voor onze keuze van een andere rederij gebruik te maken. Wij gingen dan ook niet met de Noordam mee voor nachtelijk vertier, disco of andere uitspattingen en waren uiterst tevreden bij de zeer relaxte atmosfeer.

Het personeel was vriendelijk en behulpzaam gedurende onze gehele cruise, zelfs bij onze typische nieuwkomers vragen en nooit te beroerd om iets uit te leggen of te verduidelijken. We hadden gekozen voor een vaste tafeltijd in de Vista dining room, aan een tafel voor twee, dat ons uitstekend beviel. Het eten was uitstekend, gevarieerd en ruim voldoende. Onze beide stewards waren zeer vriendelijk en doordat we ze iedere avond weer terugzagen, ontstond er een prettige maar niet gedwongen band tijdens onze cruise.

Ook al stonden er op het internet soms negatieve ervaringen met de Noordam, wij konden tijdens onze cruise geen echte negatieve punten vinden. Het vermaak in het theater was prima, gevarieerd en goed verzorgd. Optredens waren door de Noordam Singers en Dancers in Broadway style, met zang en dans, stand-up comedy en klassieke muziek, men hoefde zich geen enkele avond te vervelen.

Onze stateroom was naar volle tevredenheid, ruim en schoon, groter dan verwacht en met een heerlijk balkon. Het was heerlijk om ‘s avonds in slaap te vallen op het geluid van de brekende golven, onder onze geopende balkondeuren. Gedurende onze zeven daagse Atlantische oversteek hadden we uitstekend weer, met een vrijwel gladde zee en iedere dag weer oplopende temperaturen.

Onze eerste haven was Livorno, alwaar we een HAL excursie naar Lucca en Pisa hadden geboekt. Helaas kwamen we een uur te laat in de haven aan, vanwege problemen met de haven autoriteiten. Dit was van invloed op de excursie, aangezien de reisleider er eerst van overtuigd was dat de originele tijden aangehouden moesten worden, waardoor het bezoek aan Lucca gehaast werd. Gelukkig werd een en ander voor het bezoek aan Pisa opgelost, waardoor we in Pisa ruim de tijd hadden om de toren en het plein te bezoeken, onder leiding van een uitstekende gids. Ondanks dat we dus weinig tijd in Lucca hadden, was het een prima excursie. Ons viel aan het begin van de dag op, met welk een geoliede machine de excursies in een efficiëntie manier, snel van boord kunnen en zoveel mogelijk tijd aan het havenbezoek kunnen wijden.

Onze tweede stop was Monaco, waar we voor anker lagen en de sloepen ons naar de haven brachten, slechts een kleine wandeling naar het prachtige centrum. Voordat we naar onze cruise vertrokken, hadden we ons goed voorbereid, zodat we vooraf wisten dat alle belangrijke bezienswaardigheden van Monaco binnen loopafstand lagen. We namen hier dan ook geen deel aan een excursie, maar hadden zelf ruim de tijd om te genieten van Monaco, lopend over het Formule 1 circuit, langs de haven, het Casino en afsluitend een bezoek aan het Paleis en de Kathedraal waar Prinses Gracia begraven lag. Helaas was die laatste gesloten, maar voor de rest hadden we een prima dag. Monaco is een prachtige stad, met vooral bij het paleis een schitterend uitzicht over de stad, de haven met onbetaalbare jachten en in de verte de voor anker liggende Noordam.

Na Monaco was een bezoek aan Barcelona aan de beurt. Met de bussen van Barcelona haven autoriteiten, werden we voor 3 euro (heen en later ook weer terug) afgeleverd bij het Columbus monument, onder aan de wereldberoemde Ramblas. Ook voor Barcelona hadden we ons weer terdege voorbereid en gingen we over de Ramblas, langs een aantal door Gaudi gebouwde panden, naar de kathedraal van Barcelona, via het zogenaamde Gothic quarter. Vlakbij stapten we op de zogenaamde Hop-On-Hop-Off bus, waar we met de rode lijn naar Gaudi’s “Paseig de Gracia” gingen, waarna we overstapten op de blauwe lijn, naar de beroemde  “Sagrada Familia”. Helaas stonden er zeer lange rijen om een bezoek aan de kathedraal te brengen, zodat we onze weg vervolgden naar het  “Park Güell”, nog een ander Gaudi hoogtepunt. Een schitterend park, ontworpen door de beroemde architect, met een aantal schitterde gebouwen, waaronder zijn voormalig woonhuis, wat nu een museum is. Hierna gingen we verder met de blauwe bus tot het “Placa de Francesc Macia”, waar we weer overstapten op de rode lijn, langs nog een aantal bezienswaardigheden, terug naar het Columbus monument. Kortom, Barcelona in een notendop, een schitterende stad, welke ons zeker warm heeft gemaakt voor een langer bezoek in de toekomst.

De volgende haven was Cartagena, waar we direct, bijna onder aan de loop plank, de stad in liepen. Vooraf waren we al weer ruim voorzien van toeristisch informatie, waardoor we zelf een rondwandeling door de stad gemaakt hebben. Bezienswaardigheden waren hier de Punische muren, het Romeinse theater en het oude kasteel, waarvandaan er een schitterend uitzicht over de stad was. Cartagena heeft een mooi voetganger vriendelijk centrum, op loopafstand van de plaats waar de Noordam was afgemeerd.

Volgende havenbezoek was al weer Malaga. We hadden hier een excursie naar Mijas, geboekt, een van de zogenaamde witte stadjes, ongeveer 45 minuten noordwest van Malaga. De tijd die overbleef gedurende de ochtend, was te kort om Malaga in te gaan, dus verkozen we om aan boord te blijven, totdat onze excursie vertrok. Vanaf het schip was er wel de mogelijkheid om een retourtje voor een bus vanaf het schip naar de haveningang te kopen, voor $14, later hoorden we dat er ook bussen van de haven autoriteiten van Malaga reden, die voor de zelfde service slechts 3 euro vroegen. Goed opletten wat je dus wel en wat je niet aan de Holland America Lijn over laat. De excursie zelf was goed, de begeleiding was rampzalig, met name vanwege het ronduit dramatische Engels, waarbij de gids alle woorden twee keer uitsprak, om zich zelf te verduidelijken. Niet om aan te horen, daarom verkozen we om in Mijas zelf, op ons eigen houtje rond te lopen en de gids te laten voor wat het was.

Onze laatste Europese haven op het vaste land, was Cadiz. We hadden alweer perfect weer, iets wat je niet vooraf kan plannen, alleen hopen. Met behulp van een vooraf gedownloade kaart, zochten we weer onze eigen weg in Cadiz, geen spectaculaire stad, maar wel eentje met toch een aantal bezienswaardigheden, waaronder overblijfselen van de oude stadmuur, diverse kerken en andere overblijfselen van het oude Cadiz, alsmede een schitterende kathedraal, waar je vanaf de toren een spectaculair uitzicht hebt over Cadiz.

Na Cadiz waren we pas toe aan onze eerste echte zeedag, zodat we eindelijk uitgebreid konden genieten van al wat de Noordam ons te brengen had. En dat was heel veel. Het werd met de dag warmer, dus aan dek was het bij een van de twee zwembaden goed toeven. Op elk uur van de dag is er voor elk wat wils, variërend van lezingen, informatieve bijeenkomsten over de te bezoeken havens, kooklessen, rondeleidingen door de keuken, je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er wel te doen. Mocht ook dit nog allemaal te druk zijn, niets houd je tegen om gewoon aan dek in het zonnetje aan het zwembad te luieren. Natuurlijk zal de bemanning je altijd wel proberen te verleiden om wat van de bar te gebruiken, maar als je dat niet wilt, blijven ze niet opdringerig, tenminste, niet in onze ogen. Niemand houd je tegen als je niets gebruikt, of gewoon wat uit het Lido aan dek gebruikt. Personeel zal altijd vriendelijk blijven en nooit te beroerd voor een kort praatje of opmerking. Het midden zwembad op het Lido was over het algemeen het domein van de oudere bevolking van de Noordam, aangezien daar het dak dicht kon (iets wat tijdens onze cruise nauwelijks voorkwam) en men meer uit de wind kon liggen, als die er al was. Gedurende onze Atlantische oversteek in de herfst, was er nauwelijks sprake van herfst weer, het bleef gewoon zomer. Het tweede zwembad achterop het Lido, trok de wat minder oudere bezoeker, vermaakt door live muziek gedurende de dag, of een zogenaamde “poolside quiz”. De Deejay die bij de meeste van deze evenementen de leiding had, was over het algemeen niet overwerkt, aangezien de meeste van de passagiers niet echt nachtbrakers waren.

De laatste haven was Funchal Madeira, een schitterend groen eiland. Ook hier hadden we er voor gekozen om zelf aan wal te gaan, Funchal stad lag op korte loopafstand en middels een kabelbaan kon je boven Funchal genieten van een schitterend uitzicht over de stad, zeer zeker de moeite waard. In Funchal, kwamen er nog andere artiesten aan boord, om gedurende de zevendaagse overtocht voor verstrooiing te zorgen. Tijdens de gehele overtocht was er iedere dag voldoende te doen, om je niet te vervelen, op welk gebied je maar wilde. Luieren, sporten, bezoek aan fitness of wellness, culinaire hoogstandje, teveel om op te noemen. Al snel verlies je elk idee van tijd, zo snel dat je voor je het weet al weer in Fort Lauderdale bent. Ontscheping in de VS was ook weer een toonbeeld van efficiëntie, waardoor je voor snel in de terminal herenigd bent met je bagage. Na enkele dagen in een  hotel in Boca Raton, vlogen we weer terug naar Amsterdam, na een schitterende cruise.

Desgevraagd hadden we geen enkele moeite om de Noordam als uitstekend aan te merken!

 Voor foto's en gegevens van de Noordam Klik hier svp. >>>>>>>>>>>>>>>>>.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jeroen

Terug naar ervaringen overzicht 


Verslag Noordam

Cruise: Noordam  - Caraibische cruise

Periode: 3-13 November 2014

Route: Fort Lauderdale, Half Moon Cay, Grand Turk, Samana, Kralendijk, Willemstad, Aruba, Fort Lauderdale.

Heerlijke caraibische cruise met de HAL op de Noordam, aansluitend op onze oversteek met hetzelfde schip.

Een gedeelte van de gasten bleef voor dit 2e segment aan boord, tijdens de aankomst in Fort Lauderdale. De inklaring verliep moeizaam en chaotisch, als gevolg van het trage bureaucratische werk van Amerikaanse ambtenaren, waar niet alleen de gasten, maar ook de gehele bemanning moest worden ingeklaard. Naast een inspectie van de kustwacht, leverde deze actie veel vertraging op, waardoor we later dan de bedoeling was, uit Fort Lauderdale vetrokken.

Tijdens het binnenliggen in Fort Lauderdale een excursie naar Sawgrass park gemaakt, waar een airboat ride door de Everglades gemaakt werd, tussen de alligators.

De eerste haven van deze reis ging helaas niet door, aangezien er in Half Moon Cay teveel wind was om veilig te kunnen tenderen, iets wat hier niet ongebruikelijk is, maar wel jammer.

Grand Turk is een wat saaier eiland, eigenlijk vooral bekend om de belastingvrije aankoopmogelijkheden en het naast gelegen strand en zwembad, wat voor gasten vrij toegankelijk is.

Volgende haven was Samana, waar het tenderen niet geheel vlekkeloos verliep en erg veel tijd in beslag nam. Hier een privé excursie naar een Zip-line gemaakt, wat een fantastische ervaring was.

Hierna werden de ABC eilanden aangedaan, waar we op Bonaire een HAL fietsexcursie gedaan hebben, wat zeer de moeite waard was. In Willemstad een auto gehuurd, wat mogelijk is op de zogenaamde Mega Pier, als je het maar tevoren bespreekt. Op Aruba een HAL snorkel excursie gedaan, die ook zeer geslaagd was.

Al met al een prima cruise, waarbij met name de BB King blues band een aparte vermelding verdiend, een schitterende band!

 

Mvgr

 

Jeroen

Terug naar ervaringen overzicht 


 

Verslag Noordam

Cruise: Noordam  - TransAtlantische cruise

Periode: 19 oktober 2014 – 3 november 2014.

Route: Barcelona, Valencia, Cartagena, Malaga, Gibraltar, Ponta Delgada, Horta, Fort Lauderdale

Prachtige reis met uitstekende verzorging van de als altijd hard werkende bemanning van de Holland America.

Redelijk weer tijdens de oversteek, niet altijd even zonnig, maar voor de rest een reis zonder bijzonderheden. 

Eten was uitstekend met voldoende variatie in de main dining room, ontbijt en lunch in het Lido was ook prima. 

Entertainment was redelijk, schitterende shows van de zangers en dansers, zangkwaliteiten waren niet altijd even hoogstaand, maar vooral “Droom” was een prachtige show.

Gedurende de dag was er niet heel veel entertainment, vergeleken met onze vorige transatlantische oversteek in 2010. De aankleding van het schip was ook beduidend minder, nauwelijks bloemen op openbare plaatsen en het leek of er veel vermaak was wegbezuinigd, bijvoorbeeld de gebruikelijke “dessert extravaganza”. 

Schip is verder in uitstekende staat van onderhoud en waar nodig worden er zaken vervangen. 

Beperkte keuze voor de HAL excursies gemaakt, maar in zowel Valencia als Malaga een (nederlands begeleide) fiets excursie gemaakt, die we zelf hadden georganiseerd, een groot succes! 

Tip voor Valencia, hier rijd naast de door de HAL georganiseerde shuttle naar het centrum, naast de haven uitgang de lokale bus, voor een fractie van de prijs. 

Tip voor Cartagena, Spaanse excursie bussen hebben soms Wi-Fi aan boord, wat handig is om de mail te checken (gelimiteerd aantal Mb). 

De Azoren zijn erg afhankelijk van het weer, wat nogal eens kan tegen vallen!

 

Mvgr

 

Jeroen

Terug naar ervaringen overzicht