Verslag  MSC  ORCHESTRA

 

BALTISCHE STATEN CRUISE VAN 26/7-2009 t/m.2/8-2009 met MSC ORCHESTRA

 

Hallo Hr Brink,

 

Zoals altijd stuur ik ook nu weer een verslag van onze cruise die we gemaakt hebben met msc Orchestra naar de Baltische staten.

 

De inscheping begon in Kiel deze haven hadden we bereikt d.m.v. eigen vervoer vanuit Maastricht.

We hebben de auto geparkeerd in een nabij gelegen parkeer garage.

 

Het schip vertrok om ca.1800 uur .

onze eerste dag was een zeedag om vervolgens naar Stockholm te varen bij aankomst stond er de bekende hip on hip of bus klaar deze hebben we geboekt voor 30 euro p.p. de beide route's om vervolgens de hoogte punten van de stad  te zien.

Na deze dag kwamen we aan in Talinn, ook deze stad op eigen gelegenheid gedaan te voet van het schip naar het oude centrum ,een wandeling van ca. 30 minuten.

Het  oude centrum van de stad,hier heeft de tijd even stil gestaan maar de consumenten prijzen niet,op het terras betaalde we voor 3x fris en 2 biertje's 17,50 euro.

Maar het was een zeer interessante stad het nieuwe gedeelte is absoluut niet te vergelijken met de oude stad.

Wat betreft betalen met de euro dit kan wel op veel plaatsen maar niet overal(b.v. niet bij Mc Donalds) onze dochter wilden een ijsje maar kon hier niet betalen met de euro.

 

vervolgens naar St.Petersburg wat een geweldige stad ,maar alleen te bereiken  via een excursie.

Ik had een kennis in de stad en deze wilde me rond leiden ,maar helaas onmogelijk(ik had in Nederland een visum moeten aanvragen)

Het schip meerde aan in het nieuwe haven gedeelte dit was toch wel 30 minuten met de bus er lagen nog een paar schepen vlakbij het centrum ,maar volgens onze excursie leidster zouden in de toekomst daar geen schepen meer aanmeren.

Natuurlijk een schitterende stad.

Vervolgens een zeedag om weer aan te meren in kopenhagen,vlakbij het schip stopte de bus van het openbaar vervoer dze bracht ons voor 3 euro p.p. enkele reis naar het centrum ,dit was toch wel apart zeker het oude centrum (hier was wel alles duur qua eten en drinken)

Na Kopenhagen was het weer richting Kiel waar de ontscheping geen problemen opleverde om vervolgens weer naar Maastricht te rijden.

 

Je zag dat het schip vrij nieuw is,het eten op het schip vonden we goed,het is iets minder dan bij Celebrity cruise's maar ook een andere prijs hier ben ik eerlijk in onze dochter van 14 gaat mee voor de havengelden (115 euro)

Het was wel druk aan boord op het 293 meter lange schip 16 dekken hoog en een tonnage van 90000 ton.

De prijzen aan boord vielen enigszins mee voor een flesje wijn bij het  eten betaalde we vanaf 17,50 euro

Voor een frisdrank pakket 14 blikjes 33cl betaalde we 31,50

en voor 14 biertje's 35 euro.

Al met al een geslaagde reis zeker voor de prijs een binnenhut op dek 11 voor 3 personen 1675 euro.

Dit in het hoog seizoen.

 

Groeten Frans,

 Terug naar ervaringen overzicht