VERSLAG  COSTA CONCORDIA

 

Cruise 11 dagen met de Costa Concordia

Route: Savona-Barcelona-Lanzarote-Teneriffe-Malaga-Alicante-Savona

Zondag 28 november 2010 

Vannacht heeft het flink gevroren wel 6 graden onder 0

Om 3.30 uur opgestaan want om 4,30 uur opgehaald en naar Schiphol gebracht

Om 7,35 uur vliegen wij naar Milaan met de KLM.

Na vertraging van 30 minuten vanwege ijsvorming op het vliegtuig zijn wij vertrokken, dus een half uurtje later in Milaan aangekomen.

Door Costa opgevangen voor de bus naar Savona de thuishaven van Costa, onderweg nog sneeuw en regen gehad bij aankomst om ongeveer 12.00 uur zien wij ons schip aankomen vanaf zee.

In Savona door Costa in de vertrekhal gebracht en om 14,00 uur is er omgeroepen dat het schip uit het dok was gekomen waardoor we wat later aan boord gingen.

Om 18.00 uur was iedereen aan boord en zijn wij vertrokken uit de haven van Savona

Inmiddels het schip bekeken, een mooi  groot schip met alles erop en eraan, we hebben een mooie binnen hut op dek 1 niet verkeerd.

Om 19.30 uur naar de show geweest want wij hebben de 2e zitting met eten om 21.00 uur.

Onze tafel van 4 personen gezellige Nederlanders staat een beetje in een hoek,wel rustig we hebben een goede ober met assistent en hebben de eerste avond heerlijk gegeten, om 23.00 uur klaar dus dat was een lange dag vanaf vanmorgen 3.30 uur welterusten.

 

Dag 2

Maandag 29 november

Vandaag bewolkt en 10 graden dus niet echt warm.

Om 7 uur opgestaan en heerlijk gaan ontbijten op dek 9 aan het buffet is het heerlijk rustig, mooie eetruimte met fijne stoelen en veel ruimte, daarna een plekje aan dek bij het overdekte zwembad gezocht.

Om 12.00 uur aangekomen in Barcelona waar wij niet van boord zijn gegaan omdat wij hier al meer zijn geweest.

Vertrokken om 17.00. Om 19.30 uur weer naar de show geweest mooie wervelende show, nog even naar het casino.We hebben wel een andere tafel gevraagd in de eetzaal.

 

Dag 3

Dinsdag 30 november Zeedag 

Om 8.00 uur wakker direct gaan ontbijten, het was al druk op dek ondanks een zeedag, vandaag een rust dag helemaal niets doen, wel het schip rond geweest om wat  foto s te maken, vanavond gala avond dus in pak.

Aan boord veel Italianen,Russen ook veel Nederlanders toch wel zo n 200, niet al te veel kinderen, maar de weinige die er zijn maken lawaai voor 10.

De bediening uit India Filippijnen en Indonesi Mexico en Peru.

Heel veel mensen komen even bij Sonja mijn vrouw kijken die zit de hele dag kaarten te borduren, en gelijk te genieten van alles om ons heen.

Om 20.15 uur naar de kapiteins borrel geweest samen met onze tafelgenoten,

Inmiddels een bericht in onze cabine gehad dat wij een andere tafel in een ander restaurant hebben, nou dat was een verrassing een mooie tafel in het midden gedeelte ook een leuke ober dus alles goed geregeld.

Er is omgeroepen dat wij niet naar Casablanca Marokko gaan omdat het daar heel veel heeft geregend en het niet veilig is om daar excursies of de stad in te gaan daarvoor morgen weer een zeedag en gaan wij door naar Lanzarote.

 

Dag 4 woensdag Zeedag 1 december 

Lekker vroeg opgestaan en het weer ziet er al wat vriendelijker uit zelfs de zon is zo nu en dan te zien en de mensen liggen al met dekens om buiten op dek maar dat is nog even te gek.

Nog even een rondje schip gedaan, het is een heel mooi groot schip met veel leuke plekjes om even rustig of gezellig te zitten en toch zijn er 3000 mensen aan boord met nog 1000 man bemanning.

Vanavond klassieke muziek in het theater dus daar gaan wij niet heen.

 

Dag 5 donderdag Lanzarote 

Met de shuttle bus voor 6,- naar de winkelstraat gegaan. Niet ver van het schip maar te ver om te lopen, gezellig langs de kraampjes op de haven gelopen wat aardige souvenirs gekocht aan het einde van de winkelstraat koffie gedronken daarna zijn wij terug gegaan.

 

Dag 6 vrijdag 3 december 

St.Cruz  de Teneriffe

Vanmorgen na het ontbijt om 10.00 uur van boord gegaan even de stad in, hier komen wij ieder jaar wel 1 keer. Er liggen nog 3 schepen voor ons de Vision off the Seas en nog 2 dus het is druk in de stad, zeker zo n 6000 mensen.

Met een shuttle bus van het schip naar de uitgang van de haven, van daar loop je zo de stad in, al de jaren dat wij hier komen zijn ze met werkzaamheden bezig op en om het plein voor de stad en in de hoofdstraat staan heel veel bedelaars en straat (kunstenaars) voor wat geld te vangen, maar je kan er rustig en veilig winkelen, heen is het omhoog lopen en terug gaat het haast vanzelf.

Na 2 uurtjes weer terug naar ons schip, vandaag zijn wij beneden gaan eten voor de lunch dus niet aan het buffet wat wij meestal doen.Ik vond het een beetje rommelig gewoon aanschuiven in volgorde van aankomst, gezellig is het niet.

 

Dag 7 zaterdag 4 december 

Om 4.00 uur een bericht gevonden dat onder de deur is geschoven met de mededeling dat wij door  weers  omstandigheden niet naar Madeira kunnen en dat wij een dag op zee blijven in de richting van Malaga.

Na Malaga gaan we naar Alicante. Had toch liever Casablanca en Madeira aan gedaan, maar we varen en hebben alles wat wij nodig  hebben.

Het weer is licht bewolkt en zo n 20 graden de mensen die buiten willen zitten genieten ervan, veder gaat het leven gewoon door aan boord.

Erg onrustig op het schip iedereen klaag over dat het al de 2e haven is waar wij niet aanleggen, het is natuurlijk wel niet leuk, maar er zal wel een goede reden voor zijn.

S avonds naar de show geweest deze was weer geweldig goede zangers en prachtig dansvoorstellingen.

 

Dag 8 zondag 5 december 

Om 7.00 uur aangekomen in Malaga mooi weer nog wel een vestje aan maar in de zon is het heerlijk.

Om 10.30 uur even de stad in geweest.

In de haven liggen 4 schepen, de Costa Marina en nog 2 van andere cruise maatschappijen dus het was gezellig druk in de stad.

 

Dag 9 maandag 6 december Alicante 

Om 7.30 uur aangekomen in Alicante onze zogenaamde extra haven mijn vrouw heeft een goed kou te pakken dus eerst naar de dokter voor  medicijnen.

Wij hebben nog steeds niets gehoord, waarom al deze veranderingen nodig waren, er is een klachten brief door iemand gemaakt en iedereen die wil kan mee tekenen, en dat zijn er al heel wat.

Ikzelf doe hier niet aan mee 1e het zal wel in de kleine lettertjes staan dat dit door de maatschappij gedaan kan worden, 2e het maakt mijn weinig uit waar wij aankomen of vertrekken, op de meeste plekken zijn wij al meer malen geweest 3e alles is mogelijk en ik neem aan dat ze het beste voor ons doen en de cruise was 395,- dus wat verwachten ze 11 dagen genieten van alle dingen aan boord heerlijk eten goede shows.

Ik ben nog even de stad in geweest gezellig op de kade veel mensen in de stad en prachtig weer zo n 25 graden in de zon, de terrasjes zaten ook aardig vol.

 

Dag 10 dinsdag 9 december Zeedag 

De laatste dag genieten van het schip en al het gebeuren om ons heen.

Om 23.00 uur koffers buiten de hut gezet deze worden vannacht opgehaald.

 

Dag 11 woensdag 11 december 

Om 6.30 uur opgestaan in de ontbijtzaal is het al erg druk, veel mensen gaan hier van boord andere pas in Savona, wij hebben rode labels dus gaan als eerste van boord na de Excursies wij hebben vervoer van het schip en om 9.00 uur gaan wij van boord, na 1 uur aangekomen op de luchthaven ons vliegtuig gaat om 13.15 uur dus gelukkig niet te lang

wachten. Na een gezellige fijne cruise waar wij met plezier naar terug kijken zeker ook voor de koude dagen die wij gemist hebben.

 

Voordelen:

De prijs erg goedkoop

Mooi schip met dichte dekken.

Heerlijk eten

Goede shows

Gezellige tafel bij diner in het midden van de eetzaal.

Goede binnen cabine

Gezellig veel Nederlanders aan boord

Genoeg plaatsen waar je ook maar wilt zitten.

Niet te veel kinderen aan boord

Ontbijt op dek 9 veel plaats om te zitten.

 

Nadelen:

Schip was te laat bij inschepen

Niet in Casablanca geweest

Niet in Madeira geweest

Geen uitleg voor wijziging programma daardoor veel onrust.

Omroepen mededelingen in 6 talen, (niemand kan luisteren)

Prijzen drank hoog.

Slecht animatie op dekken voor 10 mensen veel tam tam erg harde muziek.

 

Dick & Sonja

 Terug naar ervaringen overzicht