Verslag Coral

Cruise CORAL Louis Cruises -1 aug.2009 tot 8 aug 2009.

Route: Spanish Odyssey - Vertrek Genua-Marseille-Palma de Mallorca-Almeiria- Tanger Malaga- Gibraltar- Ibiza-Barcelona-Genua
 

De boot was erg netjes . Er was van alles te doen .Overdag was er een animatie team die ook de kinderen vermaakte. We hadden elke avond een show met zang en dans.(voortreffelijk)
Het eten was prima en de bediening was ook excellent. De laatste avond met het diner kregen wij weer een voorstelling van de bediening en de koks met brandend ijs. Heel erg leuk.
De showmaster die de shows aankondigde sprak 6 talen. fantastisch hij ratelde maar door .Hij begon in het Engels en zo alle talen die op de boot aanwezig waren. Naast de 16 Nederlanders waren er Italianen,Fransen,Croaten en Duitsers aan boord.
Het schip was aardig stabiel.  Het was een oud schip dat kon je aan de bekleding zien maar verder was het een goed schip. De kapitein was een Griek.  Alleen zou ik zo'n  cruise niet meer doen. Als je in een plaats kwam had je veel te weinig tijd om wat te zien. Dat was veel te heftig. Of je moest met een excursie meegaan, om wat te zien. Nou dat werd mij te kostbaar. Wij hebben met een stel zelf diverse plaatsen bezocht. We namen als het een beetje ver van de plaats was een taxi met z'n drien of vijven, dan was het te doen. In Palma hebben wij een bus genomen naar de kerk. (prachtige kerk overigens) en daar konden wij ook nog even de stad bekijken.
Verder konden wij of lopend naar de stad of met een taxi. In Gibraltar hebben wij een excursie genomen. Dat was heel leuk. We zijn naar boven gegaan  en apen gezien en een mooie grot. De kabelbaan was zo druk, dat degene die een excursie hadden genomen om met de kabelbaan naar boven te gaan,  zijn niet eens boven geweest zo druk was het. Die mensen hebben hun geld van de excursie terug gekregen van de rederij hetgeen erg netjes was.
Als ik weer met een cruise ga dan eentje waar je meer tijd hebt om iets te kunnen zien. De tijden in de havens waren veel te kort! Barcelona of Tanger in 5 uurtjes kun je niet veel ondernemen.

Winy

         onze buitenhut

Terug naar ervaringen overzicht