Verslag CARNIVAL  VALOR

Tijdstip: Juli 2011

Route: Miami-Zeedag-Grand Cayman- Roatan- Belize-Cozumel-Zeedag-Miami  Route: West Caribbean

Dag 1

We vertrokken vanuit Düsseldorf met Air Berlin omdat we rechtstreeks op Miami wilde vliegen. Na een lange vlucht landden we in de middag op het vliegveld aldaar. Met een taxi reden we naar Dorchester Suites, een bijzonder ruim appartement in South Beach in Miami Beach.

Dag 2

Deze ochtend hebben we Miami Beach verkend. In de middag vluchtten we voor de hitte in ons airco-gekoelde appartement. Wat later in de middag zijn we naar het strand gegaan maar ook daar was het heet. Zelfs het water was te warm en bracht dus geen verkoeling.

Dag 3

Met een taxi vertrokken we naar de haven waar we rond 11.00 uur arriveerden. Alles verliep op rolletjes. Het personeel van Carnival was erg vriendelijk en behulpzaam. We hadden een hut met balkon die ruim genoeg was voor ons vieren. Daarna hebben we genoten van het wegvaren uit Miami en hebben we de Carnival Valor  verder verkent.

Dag 4

Vandaag zijn we de hele dag op zee. Maar geen seconde tijd om je te vervelen want er is zoveel te zien en te doen. Wij als gezin zien elkaar de hele dag bijna niet. Dit omdat iedereen steeds erg anders is zoals, sporten in ‘the gym’, kookworkshop, sieradensale, luieren op het dek en gewoon rondlopen op dit enorme schip.

Dag 5

We leggen aan in Grand Cayman en gaan naar Stingray City en snorkelen bij een rif. Lopen tussen de pijlstaartroggen is echt heel bijzonder en ook van het snorkelen zijn we erg onder de indruk. Mede door het enthousiaste en behulpzame gidsen werd dit een bijzondere ervaring. We hebben dit net zoals later alle andere excursies geboekt bij Carnival.

Dag 6

Vandaag zijn we in Roatan, een eiland behorende bij Honduras. Wij willen luieren en hebben een ‘excursie’ naar Tabyana Beach geboekt. Met een busje worden we hierheen gebracht waarbij we ook nog veel van het groene eiland zien. Het is een prachtig strand en we kunnen ook zonder snorkel te tropische vissen zo rond zien zwemmen. 

Dag 7

We liggen vandaag voor anker in Belize en gaan naar Altun-Ha een Mayatempel. De rit begin met een city-tour door Belize waarvan we allemaal een beetje stil worden. Wat een armoede en wat een verschil met de luxe aan boord. De Mayatempel zijn mooi, er heerst een serene stilte. De gidsen vertellen echt heel erg veel en wij zijn weer een stuk wijzer.

Dag 8

Vandaag liggen we aangemeerd in Cozumel een eiland voor de kust van Mexico. Wij willen graag naar een tropisch eiland en kiezen voor Pasion Island. We varen er heen met een catamaran en wanen ons op een onbewoond eiland. Er mag maar een zeer beperkt aantal toeristen aan land. Dat maakt dat we het gevoel krijgen of we meedoen aan Expeditie Robinson, maar dan zonder honger want het Mexicaanse buffet en het drinken zitten bij de prijs in.

Dag 9

Vandaag weer een dag op zee. Er blijken nog steeds plaatsen op het schip te zijn die we niet hebben gezien. Verder doen we het rustig aan.

Dag 10

We gaan van boord. Wel goed geregeld maar best een gedoe. Uiteindelijk komen we met onze bagage aan bij de juiste bus. Voordat we op het vliegtuig stappen gaan we nog een excursie doen naar de Everglades. De Nederlandse gids in de bus vertelt weer heel veel. Tijdens de toch met de airboat zien we helaas maar twee krokodillen. Daarna brengt Air Berlin ons weer veilig thuis. We hadden een fantastische vakantie.

Groeten Karin Stoop

Voor scheepsinfo en afbeeldingen Carnival Valor Klik hier svp. >>>>>>>

Terug naar ervaringen overzicht


Tijdstip: Januari 2012

Route: Miami-Zeedag-Grand Cayman- Roatan- Belize-Cozumel-Zeedag-Miami  Route: West Caribbean

Beste Cruisers.

 

Wij hebben met de carnival valor de west caribbean aangedaan,omdat wij graag een rechtstreekse vlucht wilden hebben met KLM zijn wij van te voren nog een paar dagen in miami beach geweest.
In de vroege avond hebben wij de bus genomen nr.150 goedkoop 2.30 dollar p/p en zeer gemakkelijk,

naar southbeach, stopt voor de deur van het vliegveld en ook weer voor de deur van het hotel op collins avenue hotel riu florida beach ,

Op zondag zijn wij met de taxi al vroeg naar de boot gegaan inchecken voor 11.00 uur gaat snel en het is dan nog niet druk,na ruim 30 min konden wij al op het schip waar een heerlijke lunch klaar stond,perfect geregeld , het inschepen ging erg vlot met behulp van nummerkaarten .

Wij zijn wel gelijk een sticker gaan kopen op de boardpas ong.€38 om onbeperkt frisdrank- water en sapjes te kunnen nemen.

Om 14.00 uur stonden de koffers in de kamer en kon het cruisen beginnen, wij hadden een kamer met balkon met 2 half ligstoelen,heerlijk als je een uurtje rustig van het uitzicht wil genieten.


De eerste Maandag(Dag 2) was een vaardag. Deze dag heb je wel nodig om het schip te verkennen,en ik denk dat we nog niet alles gezien hebben.

Wij hadden besloten om de dagen zo in te delen dat wij alleen 's avonds in de bediening restaurants gingen eten, op de dag is de keuze in de div. eetgelegenheden in buffetvorm zo divers dat wij dat leuker vonden .

 

Dag 3 was met de tender naar grand cayman,wij hebben daar de excursie stingray en snorkelen genomen,geboekt bij Carnival, echt een leuke excursie tussen de pijlstaartroggen,wij zijn in het bezit van een onderwater filmcamera wat op deze vakantie met veel snorkelen echt fantastisch was.

 

Dag 4 was een aanleg op Roatan, wij zijn al vroeg om 8.30 uur naar Tabyana beach gegaan,omdat het toch een stuk rijden is hebben wij besloten dit ook met Carnival te regelen, heerlijk strand zijn echt een heel stuk weggelopen van het drukkere gedeelte tot waar je niet meer verder kon, en veel snorkelen, het mooie van deze excursie is dat er elk half uur een bus terug gaat naar de aanleghaven, kan je zelf bepalen om terug te gaan.

Aangekomen op het schip nog even naar de pizzahut gegaan voor een versnapering,en dan vanaf het balkon het uitvaren bewonderen.

 

Alle avonden naar het dinergedeelte wij hadden de eerste zitting en gingen rondom 19,30 uur aan tafel wat een perfecte tijd was altijd gelijk een tafel met de keuze voor 2 personen of aanzitten bij een groter gezelschap, veel keus op de menukaart en te zien bij andere gasten ook de mogelijkheid om div. malen zowel het voor als hoofdgerechten te bestellen, op elke tafel warm brood met een cremeboter en voldoende ijswater.

Na het diner zijn de mogelijkheden zo groot van winkeltjes tot een groot casino en dan natuurlijk de heel veel verschillende kleinere café-tjes en niet te vergeten elke avond een grote show.

 

Dag 5 Belize met de tender ,om 7.30 verzamelen omdat de excursie minimaal 7 uur duurde gingen wij als eerste van boord om op tijd terug te zijn , wij hebben de Maya tempels Xunantunich bezocht ook hier weer alles perfect geregeld vanuit carnival.

De busreis naar de tempels duurde zeker 2 uur waardoor je een goede indruk kreeg van het wonen en leven van de bewoners, ook een goede gids met veel uitleg over het land en de bewoners.

 

Dag 6 Cozumel wij hebben zelf een taxi (10 dollar) genomen naar chankanaab park,(21 dollarp/p) een leuk natuurlijk aangelegd park veel bomen- planten en replica's van maya opgravingen en het mayaleven en natuurlijk het heerlijke stille strand en prachtige onderwaterleven,een leuk extra'tje was de zeeleeuwenshow en de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen.

 

Dag 7 een vaardag,eigenlijk hadden wij die ook nodig om bij te komen van de voorafgaande dagen met zoveel indrukken en toch ook vaak vroeg op.

Zelf hebben wij geen gebruik gemaakt van de zwembaden met glijbanen en de jacuzzi's maar het zag er zeer verzorgd uit,voor personen die van entertainment houden is deze boot erg geschikt, ben je het drukke zat dan zijn er veel mogelijkheden om uit de drukte te relaxen buiten op de hogere dekken met heerlijke ligbedden, binnen zijn ook stille plekjes zonder livemuziek.

Het publiek was nu erg gevarieerd van jong tot iets ouder ,weinig kinderen en ook weinig echt ouderen 70+, zelf ben ik geen nederlanders tegen gekomen zo te zien alle amerikanen en spaanssprekende midden amerikaanse eilandbewoners.

 

Dag 8 Miami weer vroeg op want wij hadden een Everglades excursie geboekt omdat wij pas in de avond terug vlogen,echt een uitkomst je koffers gaan mee met de excursiebus in je wordt in de middag op het vliegveld weer uitgezet.

Helaas einde van de cruise.

 

aanmerkingen en tips.

*Een balkonhut zeker bij het uitvaren een aanrader.

*Vroeg inchecken nog rustig en snel het schip op voor een paar relax uurtjes op het dek.

*Excursies geboekt met de cruise maatschappij wel duurder maar ook bij langdurende excursies een rustiger gedachte mocht je onverhoopt door omstandigheden te laat terug komen geen problemen, iedereen incl. tender wacht .

*Veel mogelijkheden om zelf excursies te boeken aan wal is goed geregeld ,als eerste de wat duurdere maar ook gerenommeerde excursie aanbieders, verderop de locale taxi en goedkopere aanbieders.

* een sodacard voor frisdrankdrinkers en veel soorten sapjes een uitkomst, gratis op het schip voor iedereen aanmaaklimonades-koffie - ijsthee-water en softijs

* Carnival Valor inderdaad een Funschip veel livemuziek en soms wat luidruchtig maar ook veel stilleplekjes te vinden.

 

Groet Henk en Rita ,echtpaar 63 en 60 jaar

 

Voor scheepsinfo en afbeeldingen Carnival Valor Klik hier svp. >>>>>>>

 

Terug naar ervaringen overzicht