Verslag Carnival Freedom

Voor informatie van het schip en foto's zie svp.http://www.nedcruise.info/carnival%20freedom.htm

Datum: 16 sept 2012 t/m 1 oct 2012.
Route: Fort Lauderdale -Keywest - Grand Cayman -Ocho Rios- Fort Lauderdale- Grand Turk-La Romana -Curacao-Aruba - Fort Lauderdale

Reisgezelschap bestond uit 4 personen in de leeftijd van 24 tot 64 jaar.
Geboekt bij cruisetravel...vliegtickets zelf geboekt en huurauto en hotel ook zelf geboekt !!

Na de cruise eerst 4 dagen in orlando vertoefd te hebben voor de 2 parken van universal reden we met onze gehuurde auto van orlando naar fort lauderdale.
aangekomen bij alamo waar we de auto hebben ingeleverd werden we gratis met een shuttle naar ons schip gebracht...de freedom van carnival ..voor ons niet vreemd het was onze tweede cruise op dit schip.
wij zijn echte carnival liefhebbers na een keer een uitstapje naar de HAL toch weer carnival geboekt..
de uitvaart vonden we al geweldig uitgezwaaid door de kustwacht die ons door hun luidsprekers een behouden vaart wenste
we hadden 2 balkonhutten naast elkaar waarnormaal de deur uit gehaald kon worden wat bij ons dus niet kon omdat die deur onze deur dan blokeerde...maar gelukkig met wat aandringen van mijn kant is de deur er in zijn geheeld door 2 monterus uitgehaald zodat wij 16 dagen een heel groot balkon hadden.
we begonnen met keywest waar wij een pubcrawl hadden geboekt...kroegentocht....deze excursie was enorm populair lazen wij op verschillende foras en hij was ook kei leuk.
samen met een gids die je van alles verteld over de stad ga je van pub naar pub waar je overal een heerlijk drankje naar keuze krijgtt..
in de laatste kroeg zijn we wel 2 uur blijven hangen ook omdat de regen er mee bakken uitviel...maar toen het droog was richting schip gewaggeld...dit was een super goed begin van onze cruise.
geboekt bij carnival voor 39 dollar..
alle excurisies heb ik aan boord geboekt behalve aruba en curaçao..
op internet vind je promo codes dat je de excursies van het schip met 20 % korting kan boeken ( goed zoeken met google)
ons volgende bestemming was Grand Cayman...ik heb nog nooit van men leven zon helder water gezien...machtig mooi...hier zijn we eerst wezen zwemmen met dolfijnen en daarna naar stingrau city...dat vond ik het aller mooiste zwemmen met pijlstaart roggen.
in een zandbank midden op de zee...geboekt bij carnival..

dan ocho rios eerst een jeepsafari gedaan en met die jeep ook naar de dunn river fals...wat ook weer super mooi was...geboekt bij carnival
we kwamen weer terug in fortlauderdale en zijn lekker aan boord gebleven voor de volgende cruise alleen  met begeleiding even opnieuw door de douane gelopen en klaar was kees in een half uurtje..
grand turk...hier had ik al op CC gelezen dat het heerlijk toeven is bij de cruiseterminal wat niet gelogen was een heerlijk dagje strand met een mooi zwembad leuke winkeltjes leuke bar goede muziek kortom een super relax dagje wat niets kost alleen je consumpties die je daar neemt..
la romana...hier zijn we met een speedboot waar een 30 man in gaan naar een bountystrandje sanoa island..gegaan waar we heerlijk hebben vertoefd met open bar..geboekt bij carnival
Curaçao hier hadden we niets geboekt je loopt zo de stad in waar we van terrasje naar terrasje zijn gegaan en zo ook weer terug in 8 uur...het centrum gezien de pontjes brug een heerlijke dag gehad.
Aruba...hier zijn we al wel 10 keer op vakantie geweest maar we hadden iemand bij die hier nog nooit was geweest...dus ik had zelf iemand geregeld die met ons het eiland rond ging toeren en zo hebben we alle leuke dingen bezichtigd daarna nog even in het centrum rondgehangen maar ze waren flink aan de weg aant verbouwen.
ze zijn een soort treintje voor cruisepassagiers aan het maken dat je door het centrum leid..persoonlijk vind ik het zonde maar dat is mijn mening...Aruba loop je zo binnen en alles is binnen loop bereik in het centrum..
en daarna 2 lange zeedagen om weer terug te komen in fort lauderdale..
al met al een wow vakantie voor ons die van begin tot eind geweldig is geweest..
het eten was zoals gewoonlijk weer heerlijk...mensen super vriendelijk aan boord..
we hadden gedacht dat zo in sept de leeftijd toch wel hoger zou liggen maar dat was niet we hoorden zon beetje bij de ouderen met ons 64 en 51 jaar..
van de shows hebben we niets gezien daar geven wij niet zoveel om we hebben vaak in de nachtclub gezeten tot in de late uurtjes..
overdag hebben we heerlijk op het serenity dek gezeten 18+
overdag was hier op het lido elke middag een dj met de nieuwste muziek wat bij de 2 personen die we bij hadden van 24 erg in de smaak viel..
we hadden ook middags een chocolade buffet 1 keer wat zeer gewild was..
de drukte aan boord viel mee vooral omdat carnival het verbied om bedden bezet te houden was er altijd een bed te vinden op het lido ook op zee dagen..
de prijzen waren goed vonden wij...we hadden een wijnpakket voor bij het eten 5 flessen wijn voor 130 dollar...mijn dochter en ik hadden een soda kaart voor 80 dollar voor 16 dagen...mijn man en neefje pakten heel vaak een bucket off beer...4 flesjes budweisser.22 dollar...zoveel gedronken...dat ze de grootverbruikers van het schip waren en zijn bekroond met een emmer en 4 flesjes bier..
een heerlijke cruise was het...onze volgende cruise met carnival wordt deze week weer geboekt...nu met de sunshine

Verslag ingezonden door: Marij van Dinter
 

Terug naar ervaringen overzicht