Verslag Amsterdam

ms “AMSTERDAM” de “Deep Southern Caribbean Cruise” van 2 Jan. t/m 14 Jan. 2007

Onze 18e HAL cruise, en de derde op de “AMSTERDAM” , is niet geweest zoals wij hadden gehoopt.

Het begon al in Fort Lauderdale, we hadden als altijd een hotel geboekt via de HAL. Vorige reizen hebben we altijd het Hyatt Hotel (Pier 66) in Fort Lauderdale gehad, nu echter werden we in het Westin Hotel in Fort Lauderdale gestopt dat bleek een afgang. Oudejaars avond kwamen we om 19.00 aan in het hotel, wij dachten vieren we Oud & Nieuw maar in het hotel, nou mooi mis alles ging om 23.00 dicht, dus om 23.00 lagen we in bed.

Het inchecken aan de pier verliep heel traag, 1¾ uur voor we aan boord konden gaan, natuurlijk absurd lang, als je weet dat je bij de RCCL met 4400 passagiers binnen één uur aan boord bent.

De cruise had maar liefs acht eilanden als stops, de meeste hadden we al gezien, en als je één eiland in de Caribbean hebt gehad, dan heb je de andere ook wel gezien. Allemaal het zelfde, winkels met goud, drank en rookwaar, en allemaal even vies en nog eens vies. Maar ja deze keus maak je natuurlijk zelf, wij gingen ook hoofdzakelijk voor het varen en het weer.Wij vonden van alle eilanden “Barbados” er uit springen, lijkt nog een beetje op 2007, en schoon.

Aan boord was het ook allemaal niet geweldig, we hebben in twee weken geen officier in de publieke ruimtes gezien, dit is normaal wel anders bij de HAL.Er hing een gespannen sfeer aan boord, de reden was, dat toen onze cruise stopte op 14/1 dit schip op 15/1 vertrok voor de “World Cruise” dat is de wereld reis, met de jetset van deze aarde aan boord voor 108 dagen. Alle crew members waren deze “World Cruise” aan het voorbereiden, tijdens onze cruise, dus veel tijd voor de passagiers had eigenlijk niemand. Dus boek niet de cruise van 21/12/07 dit is ook de laatste reis voor de “World Cruise” spaart u een hoop ergernis.

Het schip de “AMSTERDAM” is volgens ons nog steeds het fijnste schip om op te varen, brand schoon en geweldig eten, alleen de show’s waren zeer onder de maat, maar dit is bijna HAL stijl geworden.

Wel een voordeel zijn de nieuwe tenders op Half Moon Cay, deze tenders kunnen 320 mensen op dus je bent nu zo van boord af. Wij lagen daar samen met de “VOLENDAM”, dan heb je al gauw 3000 mensen op het eiland, een beetje teveel voor de BBQ, lange rijen.

Het weer was goed iedere dag zo’n 28 á 29 graden en droog, we hebben 6045 kilometer gevaren onder de goede leiding van Kapitein Dirk v.d.Berg, en Hotel Manager Fekko Ebbens en degene die het schip varende houdt Chief Engineer Ian Taylor.

Wij hopen dat we een wat leuker verslag kunnen maken van onze volgende 19e HAL cruise. 

                                                                                                                      Henk & Hanneke v.d.Linden

                      Route              Er is er een jarig!             Onze reisgenoten

Terug naar ervaringen overzicht