Verslag AIDAsol

Voor meer informatie en foto's van het schip zie: http://www.nedcruise.info/aida%20sol.htm

Cruise: AIDAsol - 8 Daagse cruise Canarische eilanden en Madeira

Periode: Maart 2012

Route: Tenerife-Madeira - La Palma - Gran Canaria - Fuerteventura - Lanzarote - Tenerife.

Na 4 cruises met onze Hollandse trots, gekozen voor een cruise met de spiksplinternieuwe, in 2011 te water gelaten, AIDA SOL.
Zaterdag 3 maart vlucht naar Tenerife North. Deze luchthaven ligt niet ver weg van de haven, € 20,= met de taxi.
Daar ligt het fraaie schip met haar knipoog en mooie rode lippen. Een zeer hartelijk welkom van de Duits sprekende crew. Duits is de voertaal op het schip, echter Engels wordt ook gesproken.
Het inchecken gaat heel vlot en onze bagage is binnen een uur in de hut. De binnenhut die we hebben geboekt is fris geel/lichtgroen van kleur, modern ingericht met comfortabel bed, meer dan voldoende kastruimte en kleine, maar doelmatige badkamer met douchecabine, wc en wastafel met heerlijke zachte handdoeken. De hut is brandschoon en wordt 1x per dag door onze steward opgeruimd en schoongemaakt.
 
We gaan op verkenning uit. Er zijn 7 restaurants, waarvan ondermeer het steakrestaurant Buffalo waar je rond € 25,= moet betalen voor een hoofdgerecht. Te duur voor hetgeen geboden wordt. Echter, als je een groot stuk vlees wilt, ben je hier op het goede adres.
Restaurant Rossini is een specialiteitenrestaurant, waar we niet zijn geweest, kosten vanaf € 40,= p/p, afhankelijk welk menu je kiest.
 
De restaurants waar het meest gebruik van wordt gemaakt zijn die een buffet hebben. Daar kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Wijn, wrange witte en zoete rode, bier van de tap, frisdrank, koffie en thee is inbegrepen.
De buffetten zijn ontzettend uitgebreid, veel variatie en de kwaliteit is prima! Iedere keer is het lastig een zitplaats te vinden, met name ’s avonds ondanks de twee zittingen. Over het algemeen moet je aanschuiven of schuiven er mensen bij jou aan. In het Aziatisch getinte buffetrestaurant is het over het algemeen rustiger, maar hier is de keuze niet zo uitgebreid. Bij dit restaurant is het ook mogelijk tegen betaling sushi te eten aan een bar.
 
Onder andere in Cafe Mare heerlijke koffie's met of zonder iets lekkers erbij. Een echt lekkere cappuccino kost € 2,50 inclusief Amaretto koekje.
 
In ιιn van de buffetrestaurants is dagelijks van 15.30-16.30 uur koffie/thee met gebak te verkrijgen, waarvan veel gasten gebruik maken. Heb je geen trek in koffie/thee dan tap je een frisdrank. Geen kosten voor dit buffet, koffie, thee of fris.
 
In het Brauhaus, een bierlokaal met lange schuif maar aan tafels is het iedere avond feest. Je kunt hier plate gerechten bestellen, bijvoorbeeld schnitzel, maar de drank die je bestelt komt op je rekening.
Buiten het bierlokaal is een soort van terras gemaakt, waar je ook heel gezellig kunt zitten en kunt meegenieten van wat er in het Brauhaus gebeurt. Van disco tot shantykoor tot karaoke.
 
De prijzen in de bars zijn horecaprijzen, zo rond € 4,= voor sterke drank en € 6,= tot € 10,= voor een cocktail. Frisdrank € 2,25 en de diverse bieren hebben verschillende prijzen. Er wordt een eigen merk bier gebrouwen aan boord, naast het Brauhaus. Je kunt deelnemen aan een rondleiding met uitleg over het proces.
 
Op twee avonden wordt een poolparty georganiseerd, waarbij de officieren cocktails maken, die voor € 1,90 worden verkocht.
 
Alle prijzen zijn in euro en er wordt geen dagelijkse service charge in rekening gebracht en ook geen x percentage op uitgaven aan boord. In je hut kun je de rekening via de tv bekijken Kleding is informeel, maar netjes. De overwegend Duitse gasten, kleden zich correct.
 
De excursies zijn divers. Van sportief, AIDA-fietsen aan boord, tot relaxed. Wij hebben een 5 uur durende busexcursie Madeira geboekt, € 40,= per persoon en hiervoor veel gezien en kregen op een terras een lokaal drankje aangeboden.
 
Op de aankomstdag en de dag voor vertrek werd ’s avonds een welkomstcocktail aangeboden op het pooldeck.
 
De show op de eerste avond is adembenemend! Twee vrouwen en een man, die bij het Russisch Staatscircus werken en die terecht op de slotavond ook acte de presence geven. Het theater is over 3 dekken verdeeld en heeft een open karakter, het is geen afgesloten zaal. Meer dan voldoende zitplaatsen en drankjes worden bij je gebracht. Dagelijks, behalve woensdag, twee voorstellingen, van circus tot (show)dans tot klassieke muziek. Wij hebben dagelijks genoten van het wisselende aanbod.
 
’s Avonds leeft het op het schip. Op diverse plaatsen muziek, solisten, bands, disco, maar ook als je ergens rustig wilt zitten kan dat.
 
Er mag, vinden wij, op te veel plaatsen worden gerookt. Op de buitendekken zelfs overal. Ook in de disco, de luchtzuivering ten spijt, is het voor een anti-roker geen prettige plek om te zijn.
 
Als je wilt sporten is er een ruim aanbod van de meest moderne fitness apparatuur. Voor groepslessen, zoals bijvoorbeeld spinning en yoga, moet worden betaald. Ook hier is het brandschoon.
 
Prachtige sauna met veel mogelijkheden, geen badkleding dag(en), gratis entree en reservering is niet nodig. Er maken redelijk veel mensen gebruik van de sauna, maar je loopt elkaar niet in de weg. De sauna’s bieden prachtig zicht op zee. Als je trek hebt in fruit, het staat er. Op een afgeschermd deel op dek 12 kun je in je blootje genieten van de buitenlucht. Je moet hiervoor wel eerst met je badjas via een trap heen. Er is binnen nog een luxe relaxruimte beschikbaar, echter tegen betaling.
 
Van de zwembaden hebben we geen gebruik gemaakt. Gezien de tijd van het jaar was het te koud.
 
Wat betreft kinderen aan boord. Er zijn veel kinderen, geen idee wat daarvoor wordt georganiseerd, maar we hebben geen overlast van kinderen gehad.
 
De slotavond op het buiten pooldeck laat wat lang op zich wachten. Op het podium komt de showband voor de laatste keer met dans en muziek en de avond wordt afgesloten met een mooie lasershow.
 
Er wordt niet of nauwelijks getoeterd door de kapitein. Wat wel kippenvel oplevert is de machtig mooie muziek die over het schip schalt bij afvaart en binnenkomst in een haven.
 
Het schip is ultra modern en een hotel op het water. Er zijn weinig tot geen scheepsdetails, maar als je hier geen oog voor hebt, geen probleem. Wij hebben genoten van deze cruise en zullen zeker nog terugkomen!
 
Berrie en Susan Aalders
 

 Terug naar ervaringen overzicht