Verslag AIDAmar

Voor meer informatie en foto's van het schip zie: http://www.nedcruise.info/aidamar.htm

Cruise: AIDAmar - 8 Daagse cruise Oostelijke Middellandse Zee

Periode: November 2014

Route: Palma de Mallorca-Palermo-Napels-Civitavecchia - Barcelona

Onze vierde cruise was met weer een andere rederij namelijk Aida, wij vaarden met de AidaMar. Het boarden verliep soepel. Hoewel Aida geheel Duitstalig is sprak de baliemedewerker (en later ook de andere medewerkers) prima Engels. De AidaMar is echt een prachtig vrijwel nieuw schip en dit is goed te zien. De hutten zijn mooi en met warme tinten ingericht, zo ook de badkamer. We hadden een soort van hemel boven ons bed en een grote tv, wij voelden ons er meteen thuis. Een uur voor vertrek werd de muster drill secuur uitgevoerd en mét reddingsvest aan, dit laatste hadden we bij de andere rederijen nog niet eerder meegemaakt. Het wegvaren uit Palma de Mallorca werd sfeervol gevierd aan dek met het Sail Away muziekje, gratis champagne en een lasershow.

Je kunt kiezen uit drie grote buffetrestaurants die mooi en gezellig zijn ingericht. Het eten was prima en het drinken inclusief, ook bier en wijn. Ook is er nog een Biergarten waar je vooral friet en worst kunt krijgen en een soort van pizza/snackbar. Nadeel vonden wij dat de openingstijden van alle restaurants beperkt zijn en in het grootste restaurant zijn zelfs twee zittingen wat er in resulteert dat er flinke piektijden zijn en het personeel moeite heeft alle bakken en schalen bijgevuld te krijgen. Ook is er tussen lunch (tot 14.00 uur) en diner (vanaf 18.00) geen restaurant open en dat is echt jammer want na een dag aan land willen wij graag even snacken. Verder is er geen gratis koffie, thee en limonade als de restaurants gesloten zijn zoals bij andere rederijen wel is.

De shows zijn in het theatrium wat zich in het midden van het schip bevindt. Alle shows worden uitgevoerd door de Aidastars, zangers en dansers van een prima niveau maar toch jammer dat er dus geen andere acts zijn. Iedere avond tussen twee shows in is het primetime, dan kletst de cruisedirector een uur vol, in het Duits uiteraard, maar meestal goed te volgen en ook nog leuk.

We deden eerst Palermo aan, een mooie stad op Sicilië waar voldoende te zien was. Wel viel het ons op dat men er echt heel arm is. Ook de verschillende gebouwen konden wel een likje verf gebruiken. Daarna vaarden we naar Napels waar wij een georganiseerde excursie naar Pompeii hadden die ook zeer de moeite waard bleek. Vervolgens meerden we aan in Civitavecchia vanwaar wij de trein naar Rome namen. Dit werd voor ons het hoogtepunt van onze vakantie. Na een dag op zee was onze laatste haven Barcelona waar we de hop-on-hop-off bus hebben genomen. In alle havens lagen we van ’s ochtends vroeg tot meestal tegen de avond binnen zodat we steeds voldoende tijd hadden om de steden te bezichtigen.

Ook op de laatste avond was er een sfeervolle sail away party, met gratis champagne en een lasershow. Wij hadden een heerlijke vakantie.

Familie Stoop

Terug naar ervaringen overzicht