Verslag Celebrity Summit.

Reis verslag,  San-Diego - Vancouver, 4 mei - 24 mei 2005. SUMMIT
 
Terug van weggeweest!!
4 mei j.l. vertrokken met de North West/KLM naar Detroit; rustige vlucht met een nieuw vliegtuig alle comfort en uitstekende service,drankjes aan boord waren inklusief.
Overstap wederom met de North West/Klm naar San Diego. (kleiner vliegtuig en service in snack vorm.) evt. tegen betaling drankjes etc. te verkrijgen.
Met een Shuttle Taxi naar Handlery Hotel, waar ook de Celebrity zijn gasten onderbrengt, dit hadden wij via Internet zelf geboekt!
Lief kleinschalig Resort met Pool, en direkt aan de uitvals wegen. En naast een prachtige golfbaan, achter de Golfbaan lag een van de grootste Shopping Mall van Amerika, 10 min.lopen.
Vandaar ging ook de (Trolly) bovengrondse Metro naar Down  Town San Diego, f zelfs verder naar Tijuane (Mexico) het leukste vonden wij Old Town San Diego waar ook die dag 5 mei een jaarlijks feest was, leuk meegenomen!
Na 2 overnachtingen en redelijk uitgerust met de Free Shutlle Taxi, naar de haven van San Diego (Tips voor de chauffeur zijn altijd welkom).
Bij de Cruise Terminal kon je zelfs met de Trolly komen, maar je hebt je koffers, dus maar niet doen!
Het inchecken voor de Summit, ging redelijk snel en goed geordend. Eenmaal in de Centrale Hal, was de ontvangst met Champagne en begeleiding naar je hut.
Het schip gaf ons een een goed gevoel, hutten naar normale standaard ingericht (binnenhut deze keer), prachtige Restaurant, veel sfeer gezellig Casino, en de accomodatie o.a. op de 10e etage voor de doorlopende middagbuffeten waren sfeervol en met panoramisch uitzicht heel goed te vertoeven.
Diners waren uitstekend! Tegen bijbetaling van 30 Dollar p.p. kon je 's-avonds naar het specialiteiten Restaurant,  wat geweldig was!
Onze 1e stop was Catalina Island, dat was een overwachte belevenis, daar kan je in een klein open karretje het eiland bekijken, ( 50 dollar p. u.) zelf besturen
prachtig weer veel groen Palm bomen , Golf banen, snorkel (duik) mogelijkheden, lieve huisjes en een gezellig, klein binnenstadje. Geen spijt daarvan.
San Francisco (kenden wij al) maar het varen onder de Golden Gate bridge was toch een indrukwekkende ervaring.
Gable Car naar  (  China Town, lekker geluncht) , gewandeld terug via Pier 39 (waar heel veel Zeehonden zijn) en ook de nodige gezellig kleine winkeltjes.
Dag op zee (slecht weer) maar genoeg te doen aan boord.
Seatlle: Het aardigste was de overdekte Vismarkt aan de haven dichtbij de Boot. wat rondgewandeld, voor wat impressie van de stad met de stadsbus een ritje gemaakt. dus geen Tourtje!
"Victoria (Vancouver- Island) een rustige bedaarde Engels aandoende stad, Dicht bij de pier kan je ook met de stadbus naar het Centrum,Empress Hotel moeite waard, geweldig om de oude Victoriaanse sfeer te proeven, later op de dag gekozen om met de plaatselijke bus nr,. 75 naar Butchart Garden te gaan , vanuit het centrum, goed te doen en wederom geen tourtje vanuit de boot.
Op naar de "Hubbard Glacier" in Alaska dat was een geweldige ervaring het schip vaart tot bijna aan de Gletscher en ligt daar ongeveer 1 1/2 uur til in diverse posities, om dit prachtige ijsnatuur goed tot je door te laten dringen, (wat gerommel en gedonder) en daar vielen vlak voor je neus Giga ijswanden in de zee, Ijsblauw van kleur en de ijschotsen dreven langs de boeg van het schip. Tot op heden nog maar 1 walvis gezien,dus erg teleurstellend, wel kon je een toertje maken om ze te bekijken, maar wat wij zo gehoord hebben van mede passagiers was dat erg magertjes, de Helicopter vluchten waren behoorlijk aan de prijs, ongev. 350 dollar p.p. voor 15 min. voor een vluchtje boven de Gletscher.
Weer was fris maar wel zonnig.
"Skagway"Alaska, gaf ons echt het "Gold Rush"gevoel, heel leuk om daar te zijn, het schip meert redelijk dichtbij de stad af, en velen schepen zoals de "Hal" lagen daar ook, zonder de Cruisers is dit stadje erg stil, maar wij vonden dit toch een van de leukste plaatsjes van deze reis.
Treinreisje naar de Klondike Gold Rush, in het stationnetje van Skagway een kaartje kopen. Stoomtreintje tijden van weleer herleven, (prachtig)
Verders naar "Juneau"in Alaska, hier kregen wij het gevoel, dat alles wat daar te doen is bestaat uit "winkeltjes voor de cruise toeristen, jammer! en eventueel een toertje, welke niet veel om het lijf heeft.
"Juneau" De natuur is schitterend,inmens is de veelvoud van naaldbossen (nog geen walvis gezien) wel heel veel dezelfde soort winkeltjes daar worden wij wat vervelend van, wel leuk is het sfeertje van de oorspronkelijke bewoners 'TLINGIT" en de" Goudzoekerskoorts""
Met de Kabelbaan omhoog "Mount Roberts"  direkt naast het schip (20 dollar p.p retour), vandaar uit kan je prachtig routes wandelen, en zie je de Cruises schepen heel klein aangemeerd liggen. Voor het schip zijn div. stalletjes waar je tourtjes kunt boeken, ( wij hebben het busjes genomen naar Mendal Glacier,5 dollar p.p. de moeite waard kan je ook heerlijk wandelen, alhoewel er gewaarschuwd wordt voor de beren, i.v.m einde winterslaap! (mei)
"Sitka"" Alaska prachtig om de aanvaar route buiten op het dek te filmen Totem palen, Indianen Cultuur, de toertjes te boeken op het chip spraken ons wederom niet aan, en dus zelf wat ondernomen, het is er zo klein, en je komt al wandelend de groepen met een Gids snel tegen. (heerlijk weer)
Vaak gaan wij terug naar de Summit, welke wij inmiddels zijn gaan zien als ons huis, welk tijdstip je ook thuis komt, er is altijd een veelvoud aan eten, sfeer en behaaglijkheid.
"Ketchikan"Alaska de grootsheid van dit land begint nu goed tot ons door te dringen, wat een uitgestrektheid vol pracht. Lenteweer, vanboord overvalt ons weer dat het draait om winkeltjes te bekijken, leuk maar ga er aan voorbij en onderneem wat!
De toertje aan boord te boeken, zijn vrij prijzig, en vaak het zelfde, welk stadje je ook bezoekt!
Wij kijken nu vooruit naar de Inside Passage, voor in de punt van de Summit 11 etage is het prachting om op LOUNGE  bedden dit alles aan je voorbij te zien glijden het weer is somber , 1 IJsbeer gezien vele adelaars, dit is toch wel schitterend, en de beste plek op het schip om dit te beleven, 's-avonds is hier Cirque du Soleil daar moet je van houden, wij vinden dit voor de cruisedagen het beste plekje op het schip om te genieten van de natuur! Zeker bij wat minder mooi weer.
Het overdekte zwembad geeft ook veel, zoals heerlijk warm water, Whirlle Pool, en vet arme maaltijden, vonden wij heel lekker  en bijzonder dat die mogelijkheid er was, de Sauna bij het Spa gaf het geheel een gevoel van vakantie!
Daar dit schip vanuit de Caraibic naar Alaska vaarde, hebben zij de winkeltjes aangepast, in 1 avond, van badpak naar warmere kleding een beetje Jingle Bels, van Palmboom naar Kerstboom!!
Verders is ons opgevallen dat er veel aandacht werdt gegeven aan de passagier welke er voor kozen om bij het buffet de maaltijd te kiezen deze te helpen en te begelijden om je dienblad naar een mooi en schoon tafeltje te brengen, in dit geval een uitkomst, waren toch veel ouderen aan boord. Ook waren de Japanners goed vertegenwoordigd!
Inside Passage om de bergen heen, haakse bochten, links land rechts land weinig deining van het water, 's-avonds in het restaurant 2e zitting Inmens hoge ramen met een geweldig vieuw  naar het landschap toe, vooral om dat het pas laat donker werd, en je veel kon genieten!
Film Camera bij de hand houden!
Afscheidsbuffet was inmens, maar dat is haast traditie! 
"Vancouver"4 Cruisers in de haven drukte van belang bij de ontscheping, in de rij voor taxies of Shutlle"s,  keurig van Celebrity dat als je een vlucht terug had je bagage meteen door ging naar het vliegveld! Dus niet meer wachten op je koffers.
In ons geval hadden wij nog 3 dagen Vancouver, ons Hotel ""Greenbier"Hotel. Robson street, heel klein maar in een goede en gezellige buurt,hier zijn wij door bemiddeling van een taxi chauffeur neergestreken, ons bij Internet geboekte hotel bleek in de allerslechtse buurt van VanCouver te zijn, wij hebben het gezien en wilden zo snel mogelijk weer weg, East Heastingstreet, nu maar hopen dat wij de geboekte nachten betaald met Credit Card via Hotelbookings Internet kunnen terug vorderen.
In VanCouver genoten van Robson Street en  Granville Island "False Creek Ferries"   met bootje van 10 min. overvaren op zondag is daar alles open een soort vanFishermann Markt, met de bus met de Greyhound naar Whistler gegaan, Wintersport plaats in de Rocky Mountains zeker de moeite waard prachtige rit van ongeveer 2 1/2 uur heen en 2 1/2 terug van genoten prachtig weer, 37 dollar p.p. retour. Geeft een echt Canada gevoel o.a. watervallen en Beever-Creeks plus sneeuw op de Mountains.
Aan deze reis kwam ook een eind, met KLM in 8.45  uur  terug gevlogen, helder weer Rocky's  vanuit de lucht gezien, veel ijsschotsen bij Groenland, goede services aan boord.
Het was een prachtige reis, Celebrity "Summit" daar hebben wij zeker geen spijt van, maar de volgede reis is toch weer naar een ander vaargebied, dus op zoek naar een nieuwe bestemming, willen heel graag vanuit Bangkok  naar de Thaise Koh's (eilanden) varen dus dat wordt zoeken,
Heeft U tips dan horen wij dat graag!!
 
Met vriendelijke Groeten Chris en Maria de Vos

Terug naar ervaringen overzicht


Verslag Celebrity Summit.

Route: Oostkust Verenigde Staten  -  October 2010

We got home on last Sunday. The cruise was good but not great. We had mostly decent weather but did have two "rough" days at sea. It's that time of year in the north Atlantic. Oceania is much more to our liking then Celebrity. And the Summit is an aging ship, now about 11 years old and is long overdue for a much needed general overhaul and renovation and dry dock. When we boarded ship the windows were not cleaned and the outside handrails were salt crusted.
In  our first stop, Newport Rhode Island, a very nice stop, there were three cruise ship, the Summit, a Costa ship and Amadeus. I didn't know the Amadeus but learned that it is a German ship. What do you know of it? I think it went to Europe after it left Newport.
It seems from just looking at it that it was a well kept vessel.  
The other ports were all nice but the best was Quebec and Newport. Boston was just a big city although it does have a lot of American history.
 
All the best,
Jerry

Terug naar ervaringen overzicht