Verslag Millennium.

Cruise ervaring Millennium 02 augustus tot en met 13 augustus 2002
Beste allemaal,
Graag doen wij verslag van de cruise die wij nu bijna drie weken geleden hebben gemaakt.
Op dit moment hebben we beide last van een PCD (Post-Cruise_Depression).
Het is moeilijk wennen om weer zelf te moeten nadenken over wat we eten vanavond of welke theatershow we willen bezoeken.
Na eerdere cruises gemaakt te hebben met Royal Carribean, Holland Amerika Lijn en Celebrity(Century), stond de Millennium van Celebrity voor de deur in Fort Lauderdale om ons richting St.Maarten,St.Lucia,Barbados,St.Kitts en
St.Thomas te brengen.
Dit schip heeft vanaf de eerste blik een bepaalde uitstraling die klasse uitstraalt.De kamers zijn uitstekend ingedeeld en verzorgd en voor elke prijscategorie passend.
Naast alle voorzieningen die te verwachten zijn op een Celebrity schip is er een voorziening waar onze verwachtingen erg hoog van lagen.Het speciality restaurant; The Olympic. In alle brochures en internetfoto's ziet de originele aankleding van het zusterschip van de Titanic; The Olympic er prachtig uit. Dus hoe was het in het echt?
Het heeft onze verwachtingen overtroffen!Je waant je echt terug in 1914 waar de service en aankleding nog erg hoog in het vaandel stonden.Het gevoel is niet te beschrijven.Het team van de maitre'd, de waiter de sommelier enz. zijn dusdanig goed in hun vak dat de service excellent is. Een advies is wel om de avonden die je apart moeten boeken in dit restaurant met bijbetaling van 25$ per persoon per avond de formele avonden te laten zijn.Dan komt het geheel het best tot zijn recht.
Wat een teleurstelling is het dineren in het main restaurant dan na een avond in The Olympic! Het verschil is zo immens groot dat je er last van hebt.Hoe kan een bemanning zo verschillend zijn in serviceverlening?
Het grootste pluspunt van de Millennium werkt zo zijn eigen niveau tegen.De twee werelden liggen namelijk mijlenver uiteen.
Verder heeft het schip niets dan goeds te bieden.
Wat mij wel opviel is dat de sfeer van Celebrity erg veranderd is ten opzichte van toen ik met de Century reisde.In mijn ogen was het toch een keurige en wat klassieke cruiseline vroeger.Nu waren er veel signalen dat men zich niet meer hield aan de dresscode.Tijdens formal evenings liepen er mensen in zwembroek en bikini door de hal en zelfs in het main restaurant.Dit was significant voor alle formal nights.Ook werd er door de gasten veel overlast ervaren van de aanwezige teenagers die dronken en provocerend rondrenden.
Na diverse opmerkingen van gasten die hier geen behoefte aan hadden heeft de crew geen actie ondernomen.Het lijkt erop dat Celebrity Cruises een tweede Carnival aan het worden is waar de Costa del Sol sfeer aan boord schering en inslag is.Jammer voor Celebrity want ze waren op een goede weg.Wij raden de Millennium als schip zeker aan, mits de bemanning eerder normen en waarden duidelijk maakt aan die kleine groep mensen die het voor vele anderen niet tot een onvergetelijke cruise maken.
Wij gaan voor een andere maatschappij de volgende keer.
Vriendelijke groet,
Christian Termohlen


Verslag cruise Millennium ontvangen 4 Dec.2002

Jongstleden maandag zijn mijn vrouw en ik teruggekeerd van een werkelijk heerlijke cruise met de Millennium (Celebrity Cruises) door het oostelijk Caribisch gebied.  We kozen voor een hut met veranda (dek 8), hoewel we bij nader inzien niet de indruk hadden dat de hutten elders op het schip veel kleiner waren.  Van de veranda hebben we ook maar beperkt gebruik gemaakt.  Voor een hut in deze prijscategorie had ik iets meer ruimte verwacht, ook wat betreft de kastruimte en de badkamer, maar dit was slechts een zeer klein minpuntje.
De verzorging was uitstekend en we voelden ons continu lekker in de watten gelegd.  Er was een zeer gemeleerd gezelschap aan boord -zeker niet alleen maar "rijke Amerikaanse bejaarden"- en er was zowel qua eten en drinken als qua faciliteiten als qua eilandbezoek voor elk wat wils.  Wij vonden dat het ook goed mogelijk was om de additionele kosten binnen de perken te houden, hoewel zaken als wijnen, excursies en het gebruik van de Aquaspa wel buitensporig hoog geprijsd waren.  De shows waren van een goed niveau, een enkele keer zelfs fantastisch en we hebben grote bewondering gekregen voor de inzet en de creativiteit (en stabiliteit, op de avonden met zwaarder weer!) van alle artiesten.
Kortom, het is een vakantie geworden die ons bracht wat we ervan gehoopt hadden (en meer), waar we nog heel lang met enorm veel plezier aan terug zullen denken.
Nogmaals dank voor uw tips, zowel via de mail als op de site,
met vriendelijke groet,

Laurent Schonker

Terug naar ervaringen overzicht