Verslag MSC Melody.

Hallo Harm,  

Wel een beetje laat, maar toch nog dank voor je reaktie. We zijn nu iets meer dan een week thuis. Een kleine week voor aanvang van de cruise met de Melody kregen we bericht van Cruise Travel dat de route ivm de problemen in Afghanistan gewijzigd was. We zijn nu vanaf Genua naar: Salerno-Heraklion-Istanbul-Kusadasi-Malta-Palermo-Sorrento geweest. Je zult begrijpen dat we in eerste instantie blij waren met de wijziging. Achteraf echter is de blijdschap toch wat minder. Om te beginnen met Salerno. We waren daar van plm 13.00 uur tot 17.00 uur. Leuk hoor als alles dicht zit. Een paar uur Heraklion en toen naar Istanbul. We zouden daar volgens planning om 13.00 uur arriveren en blijven tot de andere dag 13.00 uur. Onze werkelijke aankomsttijd was echter om onbegrijpelijke redenen om 15.30 uur. Voor je dan van boord af bent!! Alles weer gesloten. Erg koud en regen. De morgen voor vertrek te weinig tijd. Kusadasi hebben we een gehele dag vertoefd, helaas is het dan einde seizoen koud. Ook niet geweldig dus. Malta is schitterend. maar Palermo daarentegen is eenvoudig gezegd een grote vreselijk drukke en smerige stad. Mochten daar de gehele dag vertoven. Helaas dus niet echt geweldig allemaal. Het was voor ons de eerste keer dat we met de Melody gevaren hebben. De eerste indruk van het schip was goed. Mooie lounges, een overdekt zwembad dat een klein beetje deed denken aan een tropisch zwemparadijs. Voor op het schip ook een heerlijke lounge met prachtig uitzicht welke helaas echter gedurende het grootste gedeelte van de dag afgesloten was. Je mist op deze boot wel een Promenade. Helaas hebben we moeten constateren dat er op deze boot weinig sfeer hangt. In de gezelligste bar hangen 5 TV toestellen welke vaak op verschillende zenders stonden afgesteld, bovendien grensde deze bar aan de lounge waar dan ook nog eens een band speelde. Niet echt fijn dus. De hutaccommodatie valt wat tegen. Wij hadden geboekt voor een buitenhut in cat 10, kregen er eentje in cat 11, een zgn minisuite.. Niet slecht hoor, maar als dit een hut is in de op een na duurste categorie??? Verder vallen de maaltijden erg tegen. Mieke is wat bang voor vlees buitenshuis en eet bij voorkeur vis.. Jaja, elke dag een andere naam voor hetzelfde stukje vis. Van enige creativiteit heeft men nog nooit gehoord. We cruisen nu 10 jaar, waarvan de meeste cruises met MSC en eentje met Costa. De maaltijden zijn nu al 10 jaar precies gelijk. Italiaans he?? Middernachtbuffetten zijn er nauwelijks meer, slechts 1 op een gala-avond. Voor de rest een kwestie van een hapje. Ook de shows op deze boot zijn ver beneden de maat. Wat een klaagzang he??? Zijn we na 10 jaar een beetje teveel verwend?? Misschien wel. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben het beter meegemaakt.
Carl en Mienke
12-11-2001


Wij hebben een heerlijke vacantie gehad en ik proberen in telegramstijl wat punten te noemen,wat plussen en minnen waren!!
1.KLM lijnvlucht,keurig op tijd,service aan boord slecht,we vlogen om 19.30 uur naar huis,geen couranten en een heerlijke maaltijd,welke bestond uit drie kleine boterhammen in een plastic bakje en dat was al!!!!! Schandalig!!!!!!
2.Hotel GOTICO in barcelona,midden in oude stad,geheel gerenoveerd,prachtige kamers en mooie badkamer,airco,prima ontbijt,lag 100 mtr.van Cathedraal en de Rambla en dus prima aan te lopen! Temp.in Barcelona gem. 30 graden!
3.DE MELODY: Wat ouder schip en dus nog al wat kraken in de hutten,wat voor iemand die heel licht slaapt wel eens een probleem zou kunnen zijn. Door onze overzetting van de Odysseus naar de Melody kregen we een mini-suite,catag.11 i.p.v.volgens de boeking catag.8 !!! Kost bij Cruise-travel voor dezelfde reis 1720 euro,wij betaalden,incl.3 nachten Barcelona 950 euro!!!! Theater----stoelen allemaal in een vlak,je moest dus vroeg zijn om iets van de show te zien! Restaurant keurig,eten voortreffelijk,bediening uitstekend!! Veel Italianen aan boord en nog al wat jonge mensen,veel lawaai,harde muziek,gem.publiek had iets weg van Valkenburg met de bouwvak-vacantie!
Gala avond: ik geloof dat er in totaal misschien 5 mensen in smoking waren van de 1600 !!!!!!
Excursies,matig en zeer commercieel ingesteld voor niet te weinig geld,prijzen van drank aan boord zeer redelijk,ook koffie en thee moest je buiten etenstijd betalen,maar voor koffie betaalde je b.v.1,05 euro,mijn schoonzus belde vanmorgen vanaf Rhodos,die betaalde in het hotel 3 euro voor de koffie!!!!
Schip maar net 20 mtr.breed en bij een dwarsscheepse deining van b.v.30 mtr.en golven van 1,5 mtr.was het schip toch redelijk beweeglijk! Er waren over zo'n 80 mtr.al zijkasten aan het schip gelast om het wat meer stabiliteid te geven!! Dus hebben we nog al een een pilletje gepakt hoor! Fijn geweest,ook gezien het prijskaartje natuurlijk,maar een volgend keer toch maar weer een vijf sterren schip hoor!!!
Groeten
Leny en Jan B. juni 2002


Cruise MSC Melody augustus 2006
Afgelopen zomer zijn we mee geweest op een cruise van 8 dagen met als startpunt Napels
Onze ervaring willen we graag delen met andere die geÔnteresseerd zijn in het maken van deze cruise.
Ik zal mij even voorstellen wij zijn en echtpaar van net 50 jaar en voor het eerst op een cruise vakantie
Het eerste wat aan boord moet worden gedaan is even wachten in de rij waar we onze tafel
Nummer kregen voor het avondeten met de keus de eerste zitting van 1830 uur tot 2000 uur of tweede zitting van 2130 tot 1100 uur.
Daarna wordt door het kamermeisje naar je kamer gebracht. Voor ons was dit een binnenhut op het onderste dek.
Het is namelijk een cruise in de goedkope prijsklasse vliegreis en cruise voor nog geen 1000 euro dan kan je geen hut verwachten met balkon, niet dat het ons veel uit maakte het gaat ons om de ervaring aan boord van het schip zelf.
Overigens was er niets mis met onze hut een keurige hut met douche en wc en alles netjes schoon. En twee ruime eťn persoonsbedden wat wil je dan nog meer.
De koffers werden niet lang nadat we in onze hut waren binnen gebracht, zodat we na het omkleden de boot konden verkennen.
Onze eerste verkenning door het schip was er een van groot en dat alles goed wordt bijgehouden.
Het schip is voor een cruise schip best al oud gebouwd in 1982 en wel in 1999 een beetje aangepast aan de tijd. Alleen het wordt groot viel een beetje in het niet toen we in de haven van Messina achter het cruise schip de Noordam afmeerden onze boot leek wel op een volgbootje toch vond ik onze boot meer cruiseschip dan de Noordam  deze lijkt meer op een varende flat maar goed smaken verschillen.
Ons reisschema gaat in 8 dagen van startpunt  Napels naar Messina  daarna naar Tunis verder naar Ibiza  en weer verder naar Monaco na Monaco komt Genua aan de buurt met als laatste vaardag weer terug in Napels.
In elke haven is er tijd om de omgeving te verkennen , waarbij je aan boord je kan opgeven voor een excursie , de excursies zijn  best duur zijn tussen de 35 en 40 euro.
Wij hebben enkel aan de excursie naar Tunis meegedaan.
De afstand vanaf de boot naar de binnen stad is met de bus ongeveer een half uur rijden.
De hele excursie duurt ongeveer 4 uur en is eigenlijk niet meer dan een taxi rit naar de binnen stad en de blauwe stad.
Met een taxi die net buiten de terminal staan te wachten ben je met stevig afdingen ongeveer 25 euro kwijt voor heen en terug rit en heb je het zelfde als de excursie een rit naar de binnenstad en de blauwe stad . Zonder afdingen kan de prijs voor een taxi makkelijk 100 euro zijn.
Tijdens de cruise is Tunis eigenlijk de enige haven waar je vervoer aan de wal nodig heb de andere havens zijn niet ver van de winkels Ibiza net op de grens van loop afstand een 40 minuten lopen.
Dit brengt mij bij het punt de tijd aan boord. En daarvoor zijn wij eigenlijk gekomen.
Lekker niets doen.
Ruime zonnedekken voldoende ligstoelen en twee Zwembaden die niet al te groot van afmeting zijn en gevuld met zout water, daarbij het prachtige weer brengen je helemaal tot rust. Al moet je wel voor je rust naar het voorschip het achterschip is bezet door de jeugd van ItaliŽ er waren opvallend veel jongeren onder de 20 jaar aan boord met veel bedoel ik honderden, de meeste gasten oud en jong waren ook Italianen.
Voor deze jeugd werd er ook veel georganiseerd.
Het eten aan boord is goed en overdag in buffetvorm en s avond geserveerd aan je eigen tafel.
Waarbij je twee avonden in nette kleren wordt verwacht.
Al het drinken aan boord moet betaalt worden ,behalve als er een buffet is dan is de koffie en thee gratis.
Dat het drinken niet in de prijs van de cruise zat wisten we ,maar wat wel vreemd is dat je het water uit de kraan niet kan drinken en het water om te drinken ook moet betalen voor een liter water vragen ze 3,50 euro.
Als je aan wal alcohol koopt kan je dit niet aan boord van het schip meenemen voordat je aan boord komt gaat je tas door de scanner , cola of ander fris mag wel aan de wal worden gekocht en aan boord worden genuttigd , Tip van en zuinige Hollander doe je alcohol in een cola fles met deze mix druk je de kosten
Pluspunten aan de cruise vind ik
-Prijs en kwaliteit
-Vriendelijk personeel
-Goed verzorgd en schoon
Minpunten:
-Entertainment op zijn Italiaans en ook in die taal.
-Liften zijn een ramp dus meestal trap lopen
-Drank is duur zeker voor normaal water
Eindconclusie voor ons die voor het eerst op een cruise boot hebben meegevaren het smaakt naar meer.
Maar dan op een engels sprekend schip.

Piet de Vos

Terug naar ervaringen overzicht