Verslag MSC Lirica.

Beste heer Brink
 
Wij zijn teruggekomen van een cruise op de Lirica op de Middellandse Zee. Wij hebben een geweldige vakantie gehad, zowel de accommodatie als verzorging. De Lirica is een prachtig schip met mooie lounges en bars, hutten zijn uitstekend, wij hadden categorie 10, maar op cat.7 heb je dezelfde hut. eten was voortreffelijk en ook de nachtbuffetten overheerlijk, en een plaatje om te zien.Over het varen: je hoort geen stampende motor op dit schip, je merkt soms niet dat je vaart.
De prijzen aan boord zijn redelijk: koffie 1,40 en een frisdrank 2,40 en voor een cocktail 4,20 tot 4.50. Over de aangedane plaatsen zal ik niets vermelden, dat is voor iedereen verschillend. Als U nog wat wil weten over de Lirica e.d. zal ik dat graag van U horen.
 
Hier nog wat antwoorden op jouw vragen, het schip zat deze week helemaal vol, met 104 nederlanders, dit door de meivakantie, de aankomende week zijn er maar 800 boekingen volgens de  hostess, maar er was genoeg ruimte om te zitten in diverse lounges en bars, alleen met een bingoavond was het erg vol, maar dat is niet aan ons besteed, dus wij merkten niet erg dat er 2000 man aan boord was.
De bemanning was overwegend Italiaans, maar ook veel andere nationaliteiten, ik hoorde dat er veel  goede mensen van hun andere boten gehaald waren om het op de Lirica goed op poten te zetten.
MvrG
Jan en Tonia          6 Mei 2003

Beste (Harm) Brink,
Hierbij onze ervaringen met de Lirica afgelopen juli 2005.
Met een snelheid van maar liefst 21 knopen heeft de Lirica  ons de Middelandse zee laten zien. De route die we gevaren hebben was:
Genua - Civitavecchia (Rome) – Messine – Tunis - Palma de Mallorca – Barcelona - Marseille – Genua.
Aangezien er belangstelling is vanuit de verschillende landen kon je op elk bovengenoemde  plaats. (m.u.v. Tunis) in-checken.
De Lirica is absoluut een schitterend schip wat zonder meer haar * * * * +   verdient. De service en bediening (veelal Indonesiërs) was optimaal. Het eten was voortreffelijk. Met onder meer een 6 gangen diner en om 0.15 uur vaak een midnight buffet. De shows waren  zeer goed. Vaak hadden deze als thema het land dat we de volgende dag aandeden. Er werden artiesten in gevlogen van het betreffende land voor onder meer een Spaanse Tango show. Ook het  animatieteam bestaande uit maar liefs 10 man wist jong en oud de gehele dag (mits je daar behoefte aan had) bezig te houden met dekspelen, dansen etc.
Aangezien Italianen gewend zijn laat te eten was de eerste zitting om 19.15  en de tweede pas om 21.30 uur. Dat betekent dat wij in dit geval voor de eerste zitting hebben gekozen.
Zonder dat drankjes opgedrongen werden kon je voor slechts 1,50 euro een heerlijke cappuccino bestellen.
Prettig was dat de Lirica op tijd voer. Als volgens planning ’s-morgens om 8 uur in een haven  kwam was je er ook. Daardoor kon je op tijd aan dek zijn om dit mee te maken.
Het schip werd goed schoon gehouden. ’s-Avonds werden de twee zwembaden leeg gepompt en werden dekken met een hoge druk spuit schoon gespoten. In de havens werden de ramen en de rest van de buitenkant schoon gespoten.
Voor de  rokers was er aan bakboord zijde een geheel rookverbod van toepassing.
In Rome hebben we uiteraard een bezoek gebracht aan de St. Pieter. Tunis mag wat ons betreft uit het vaarschema geschrapt worden. Het is een armoedige plaats en wij hadden het snel gezien. We waren met 20 minuten weer aan boord.Voor Palma de Mallorca en Barcelona is het aan te raden met de bus een “Tour de Toerist” te nemen. Hierdoor  krijg je in vogelvlucht een indruk van de plaats. Doordat je overal kan op en uit stappen (hip-hop) bepaal je uiteindelijk zelf wat je daadwerkelijk wilt zien. Bovendien is dit veel goedkoper dan de dure excursies die je aan boord kan boeken.
Wel waren er veel Italiaanse en Spaanse gezinnen aan bord. Dat betekent dat het ook ’s-avonds wel eens rumoerig kon zijn in de gangen bij de hutten.
We moeten eerlijk toegeven dat de HAL meer klasse heeft en begrijpen nu wat men bedoelt dat dit meer voor een wat oudere publiek is. Op een gegeven moment kwam er zelfs iemand in korte broek op badslippers de eetzaal in lopen. Ja, dat zal je bij de HAL niet mee maken.
Ook de ligstoelen aan dek waren van aluminium en dus geen houten deckchaires.
Bij  het zwembad kon je handdoeken lenen. Er werd wel een aantekening gemaakt met je hutnummer. Als het  druk was moest je hiervoor in de rij staan. En dat was wel eens hinderlijk. Maar ja alle waar voor je geld. Een andere rederij zal er genoegen mee nemen dat aan het eind van de cruise een paar handdoeken missen. Maar daar is dan ook de prijs naar.
Heel plezierig was dat het fooiengeld niet automatisch van de boordrekening werd afgeschreven. Het advies van de officedesk was 5,- euro per persoon, per dag. We hadden zelfs het gevoel dat bij het persoonlijk overhandigen hiervan men dit niet gewend was om het te ontvangen.
Kortom we hebben een fantastische cruise gehad. En zeker in verhouding tot de prijs is het zondermeer de moeite waard om in de toekomt weer voor MSC cruises te kiezen.
In 2007 respectievelijk 2008 verwachten ze twee nieuwe schepen in de vaart erbij te nemen. Ik wens MSC  cruises dan ook veel succes toe in de toekomst.
Terug kijken op een fantastische vakantie verblijf ik,
Met vriendelijke groet,
Cees Jungerius


Beste  heer Harm Brink,

Hierbij onze ervaringen met de Lirica door de Noorse Fjorden in augustus 2007

De route die we gevaren hebben was Kopenhagen-Oslo-Kristiansand- Bergen-Eidfjord-Kiel-Kopenhagen. Werkelijke waar een openbaring om de Fjorden te zien. Bovendien hadden we geluk met het weer. De temperatuur was tussen de 18 en 24 graden en zonnig.
Het parkeren bij de cruise terminal in Kopenhagen stond slecht aan gegeven. Diverse mensen hebben wij het gevraagd maar we werden van het kastje naar de muur gestuurd. Bij het inchecken hebben we het wederom gevraagd, helaas konden zij ons ook niet helpen. Iets wat MSC niet direct te verwijten is. Na verkenning over het terrein besloten we om de twee auto’s op de kade  te laten staan. Dit heeft ons een besparing aan parkeerkosten opgeleverd van 10,- euro per dag per auto,  maar we waren toch blij, dat bij terugkomst de 2 auto’s er nog stonden, zonder parkeerbon.
In Bergen zijn we met de Ulrikebahn (gondeltje) omhoog gegaan. Schitterend om van bovenaf de MSC Lirica te zien liggen in de haven. Terug zijn we gaan wandelen. De bergen van Noorwegen kennen geen paden. Over rotsen, drassige gronden, watervalletjes moet je je eigen pad kiezen.
Excursies boeken wij nooit aan boord. Zodra je aan de wal komt kan je het beste bij de Toerist Informatie je laten voorlichten en een keuze maken uit de mogelijkheden. Zo hebben wij in Eidfjord geraft. Eidfjord is een plaatsje met slechts 941 inwoners wat schitterend tussen de bergen ligt.
In tegenstelling tot mijn reisverslag van dit schip in 2005 moet ik tot mijn spijt concluderen dat de Lirica deze keer niet aan onze verwachtingen voldeed.
Het eten was niet denderend en vaak koud. Zelfs de pizza’s op het Ponte Verdi dek waren aangebrand. En dit voor een Italiaans schip. Als je aan tafel mayonaise vroeg of ijsklontjes voor de cola kwam dit pas als de maaltijd genuttigd was. Personeel was soms chagrijnig en maakte onderling ruzie.
Bij de office desk had ik ter gelegenheid van de verjaardag van mijn vrouw rozen besteld. In goed vertrouwen heb ik van te voren contant 20,- euro betaald. Deze stonden op de dag zelf keurig op tafel. Echter een bosje van 4 rozen, verwelkt, zonder water waarvan één geknakt. Na mijn beklag gedaan te hebben kreeg ik te horen dat bloemen in Noorwegen erg duur zijn.
Voor de taart met “Happy Birthday” erop betaalden we 16,- euro, deze wordt aan tafel gebracht en overhandigd aan de jarige onder begeleiding van het melodietje “Happy Birthday”.
Een jaar terug hebben wij in Amsterdam een scheepsbezoek gedaan aan de MSC Rhapsody. De kapitein was een wat oudere man, klein postuur. We hadden de indruk dat deze nog net voor zijn pensioen tot “captain” was gebombardeerd op de wat oudere Rhapsody. Wat schetste onze verbazing dat tijdens de captains cocktail Antonio Siviero nu in één keer aan het roer van de Lirica stond. Vaste prik was dat hij altijd een uur eerder in de haven aan kwam dan op het vaarschema stond vermeld. Als we om 17.00 moesten uitvaren vertrok hij standaard 20 minuten eerder. Op deze manier misten wij vaak het uitvaren. Het geen toch een onderdeel is van de cruise.
Het ontbijt op deck 11 was tot 9.30 uur. Je moest echt niet een minuut later komen want dan was het buffet dicht. Zelfs de kopjes bij de koffieautomaat werden opgeruimd. Het enige wat je nog kon pakken was ijswater. Maar ja, de bekers waren ook weg.
Om een beetje ijswater in je hut te hebben ben ik op een gegeven moment zelf maar achter een karaf aan gegaan en boven gevuld. De eerste dag stond er een mandje fruit in de hut. Jammer dat dit tijdens de cruise niet meer aangevuld werd. Daarom namen wij tijdens het ontbijt maar wat fruit mee.
Bij aankomst in Kopenhagen moesten wij om 8.00 uur de hut verlaten. Met alle begrip dat deze schoongemaakt moet worden voor de volgende passagiers. Alleen dan moeten ze het niet verkopen als een 7 nachten/8 daagse cruise.
Bij terug komst in Kopenhagen waren de koffers van boord gehaald en stonden aan de wal keurig opgesteld. Voor het gemak hadden ze twee van onze koffers met een bus mee gegeven richting het vliegveld. Aan de hand van de labels waren ze er kennelijk van uit gegaan dat wij Nederlanders met het vliegtuig waren. Met de auto zijn we naar het vliegveld gereden. Op het vliegveld hebben we van een hostess de koffers terug gekregen. Al met al leverde dit een vertraging op van twee uur voor dat wij aan onze terugreis konden beginnen.
Het voordeel van MSC is dat kinderen onder de 18 jaar gratis zijn. Dit m.u.v. de havengelden. Met vier kinderen, waarvan twee onder de 18 was deze cruise nog enigszins betaalbaar.
Het entertainment team heeft een hoop goed gemaakt. Iedere avond was er wel iets spectaculairs als danswedstrijden, bingo en /of shows. Op ludieke wijze wisten ze je hier voor te strikken.
Als je niet gediend bent van het automatisch afschrijven van de fooien liggen bij de office desk standaard formulieren waar je dit op kan aanpassen. Op deze manier heb je mogelijkheid om voor het oude systeem te kiezen door o.a. aan tafel een envelop te geven.
Net als de vorige keer hebben wij deze cruise geboekt bij Sunquest in België. Dit adres heb ik destijds op je site gevonden onder “Waar boeken” Dit scheelden maar liefs 65 % ten opzichten van ieder ander Nederlands reisbureau gespecialiseerd in cruises. Mijn advies in deze is dat je zoveel mogelijk op nieuwsbrieven van reisbureaus moet inschrijven. Op ondermeer de sites van Royal Caribbean en de HAL kunnen aantrekkelijke dag prijzen staan. Wij hebben aan boord mensen gesproken die voor 279,- euro een trans-Atlantische overtocht hadden gemaakt met Royal Caribbean. Je moet er dan wel tegen kunnen dat je vaak binnen twee dagen je koffer moet hebben gepakt.

Met vriendelijke groet,
Cees Jungerius

Terug naar ervaringen overzicht