Verslag Costa Victoria.

Hallo Harm ,
 Naar aanleiding van je website wilde ik ook een verslag erbij doen.   We zijn van de week terug gekomen van een cruise met de COSTA VICTORIA door de westelijke Middellandse zee , en dit was voor ons een eerste ervaring wat betreft het cruisen, we zij vertrokken uit Genua > Napels > Palermo > Tunis > Mallorca > Barcelona > Marseille > Genua, en het was in onze ogen goed geregeld en georganiseerd, we hebben een echte vakantie gehad, we waren met zijn drieen waaronder onze zoon Alex welke 3 jaar oud is en er waren gelukig og 30 andere kinderen aanboord, het eten aanboord was goed , het entertainment was goed, soms was het geluid wat aan de harde kant, hut Steward deed zeer goed zijn best, als we savonds onze zoon in bed legden vertelden wij hem waar we zaten met tel nummer en hij belde als hij begon te huilen, prima service   Na het ontschepen in Genua hebben we nog gewacht totdat de COSTA VICTORIA weer vertrok sīmiddags voor hun volgende rondje Middelandse Zee en mijn vrouw en ik hadden een beetje raar gevoel , we hadden zo weer meegewild, ondanks dat ik zelf 24 jaar op zee heb gewerkt waarvan 15 jaar als kapitein, en in het begin dacht van hoe moet ik de dagen doorkomen zonder te hoeven werken aanboord, maar de dagen waren te kort !!! , we hebben afgesproken dat we het volgend jaar weer doen met COSTA maar dan vanuit Venetie en dan richting Griekenland gaan .  

Piet - Elizabeth en Alexander Sinke -nov.2002

 

Terug naar ervaringen overzicht


Verslag Dubai Cruise

Cruise: Midden Oosten 17 jan.t/m 24 jan. 2009
Route: Dubai- Muscat- Fujiarah - Abu Dhabi - Bahrain - Dubai

Alweer een tweetal jaren pionieren de Carnival dochters Costa en Aida in het Midden Oosten. Inmiddels in onze winterperiode tot een volwaardige cruise bestemming uitgegroeid. Reden, om zelf maar eens op onderzoek uit te gaan. Na een door Costa verzorgde chartervlucht vanaf Frankfurt scheepten we ons in het begin van  de nacht (lokale tijd 3 uur later dan hier) in op de "Costa Victoria" een prettig en nog klassiek cruiseschip. Het is een middelgroot cruiseschip ontworpen toen Costa nog niet door Carnival was overgenomen. De CV bezit over een prachtig 9- dekken hoog atrium met glazen liften. Op het voorschip is een Concorde Plaza, een idee van een binnenplein gecreŽerd. Ook vermeldigingswaardig is een aan beide zijden uitgevoerd zeepromenade, waardoor je als het ware buiten het schip loopt. Deze voorziening is in 2004, gedurende een grote verbouwing, waarbij op diverse dekken de standaard buitenhutten als buitenhut met balkon zijn verbouwd toegevoegd. Het schip was met een kleine 1700 passagiers niet geheel volgeboekt. Het merendeel van de passagiers bestond uit Italianen en Duitsers maar er waren ook Chinezen, Japanners en Russen aan boord. In totaal waren er deze reis 93 Nederlands talige passagiers aan boord. Voor 9 nationaliteiten waren er Costa hostesses aan boord waaronder een Nederlands sprekende.
Zondagmiddag vertrok de Costa Victoria naar Muscat in Oman, de eerste haven. In alle havens was voldoende tijd beschikbaar om de stad en het gebied te verkennen. Het zijn interessante havens en een gebied, wat weer eens iets anders is dan de geijkte cruise bestemmingen. Wel zijn de havens met uitzondering van Dubai, niet op cruiseschepen berekend. Men meert danook af in havens waar vrachtschepen worden geladen en gelost. In geen enkele haven is het toegestaan om er rond te lopen of te fotograferen. Men wordt met een gratis shuttle bus net buiten de haven gebracht. Bij havens, welke wat verder van de stad af liggen worden door Costa shuttle bussen ingezet voor een prijs van  6 euro p/p retour. Ook zijn er voldoende aan boord te boeken excursies en taxi's aan de wal beschikbaar. In Dubai en Fujiarah waren er door koopcentra's gratis shuttle bussen beschikbaar gesteld. Alle havens zijn zeer de moeite waard om te bezoeken met uitzondering van Fujiarah hetgeen de minste is wat mogelijkheden betreft en nog vrij nieuw. Gedurende onze reis was het weer prima met overdag temp. tussen 19 en 28 graden C. de nachten en avonden waren koeler en was een vest of iets dergelijks zeker aan te bevelen. Ook de zee is meestal uiterst kalm en enige vorm van zeegang hebben we in deze week niet meegemaakt.
Na
 zo'n 20 cruises was dit onze eerste Costa cruise en ik moet zeggen dat het een prettige cruise is geworden goede service en het eten was in keus en kwaliteit uitstekend. Ontbijt en lunch konden naar keuze als zelfbediening of met bediening worden gekozen. Het diner bestond uit 2 zittingen en was met bediening. Er waren voldoende bars en lounges aan boord. Het Festival theater was aan de kleine, het Casino daar en tegen weer aan de grote kant.
Zoals tegenwoordig gebruikelijk waren de aan boord te kopen drankjes, coctails etc. aan de stevige kant wat prijs betreft. Dit was enigszins te compenseren door drankenpakketten te kopen. Deze waren er voor water, wijn, bier en koffie, of in sommige combinaties.
Nadelen zijn de
zeer frequente controles in de havens en bij het aan en van boord gaan mbt. de documenten, tassen etc. De aankondigingen aan boord in de vele talen en het schip is niet 'rookvrij'.

Voor foto's van het schip zie: http://www.nedcruise.info/costa%20victoria.htm

In uitgebreid verslag met foto's zal verschijnen in het Maritieme maandblad 'De Blauwe Wimpel" van maart as.

Webmaster: Harm Brink - jan. 26-2009

Terug naar ervaringen overzicht