Verslag Costa Classica.

Hallo hr. Brink,
 
nog bedankt voor uw reactie,
hier een verslagje van onze cruise met de Costa Classica;
de reis was van 17 - 24 juli 2005, van VenetiŽ naar Ancona, dag op zee, Piraeus, Kreta, Corfu, Dubrovnik en terug VenetiŽ. Mooi route, met veel mooi weer en veel te zien. We hebben overal een excursie gedaan, behalve op Corfu, omdat we daar de belangrijkste dingen al eens hadden gezien. We zijn gaan wandelen in Corfu stad. In Ancona en Dubrovnik bezochten we de stad en omgeving, op Kreta hadden we een mooie rit over het eiland met een bezoek aan het paleis van koning Festos. Vanaf Piraeus hebben we het oude bijbelse Korinthe en het kanaal bezocht (waar we met de Triton destijds doorheen zijn gevaren). Terug in VenetiŽ hadden we een hotelovernachting geboekt, om ook deze stad te kunnen bezoeken en daarna reden we met de auto, met net als op de heenreis een overnachting in Zuid-Duitsland, weer terug naar huis.
Wat het schip betreft waren we verrast door de ruime en prettig ingerichte publieke ruimten, met blijkbaar een behoorlijke capaciteit, want de reis was volledig volgeboekt (1800 passagiers), maar nergens was het ooit te druk over overbevolkt. Ook de hut was ruim bemeten (cat. 3 binnenhut) zonder stapelbedden..! maar met royaal tweepersoonsbed en ťťnpersoonsvouwbed, voor onze zoon.
De 3 sterren plus classificatie heeft waarschijnlijk met de leeftijd van het schip te maken. In vergelijking met de nieuwere Mistral en de gloednieuwe MSC Opera, waar we de vorige twee jaren mee reisden, vertoonde de Classica lichte slijtage, doch was zeer zeker een goed onderhouden en mooie boot, met een charmant interieur. Alleen het buffetrestaurant oogde wat eenvoudig en had een kantine-achtige uitstraling.
Het eten vonden wij van een iets betere kwaliteit dan op de vorige cruises! De service aan boord was goed en de bemanning uitermate vriendelijk.
Het entertainment was goed, de shows van een behoorlijke alure, maar zelf misten we de live muziek buiten aan dek tijdens de lunch en 's avonds om (buiten) te dansen. Alles was, op ťťn avond na, binnen te doen en de buitendekken waren 's avonds uitgestorven. Dit waren we op de andere schepen anders gewend.
Maar het was een geslaagde reis, zeker aan te bevelen vanwege ook de gunstige prijs/kwaliteitverhouding. We boekten in het buitenland voor € 799,- p.p. met onze zoon van 16 gratis, omgerekend dus zo'n € 530,- per persoon. Een gezin met 2 kinderen (tot 18 jaar!) betaalde dus in feite slechts € 400,- p.p. Daar kun je in het hoogseizoen, volpension, niet veel en zeker niet veel leukere dingen voor doen (wat ons betreft).
Voor de volledigheid, wat betreft de prijs van de cruise: het betrof hier wel een aanbieding. We boekten begin juni, zo'n 5 weken voor vertrek en profiteerden zo van een aardige korting. De korting gold, dacht ik, voor afvaarten van de Classica t/m oktober, de kinderkorting alleen in het hoogseizoen. Overigens gingen ook bij Nederlandse agentschappen de prijzen omlaag. Dit sluit aan bij uw advies om, indien niet nodig, niet ver van te voren te boeken.

Het merendeel van de passagiers bestond dan ook uit jonge gezinnen met kinderen, zelfs baby's in buggy's en veel trendy jonge mensen, overigens overwegend Italianen. Er waren slechts 18 Nederlanders aan boord...waaronder deze 3 'zuinige zeeuwen'...die 'geen cent te veel' betaalden voor een prachtige reis, voor (volgens ons) gewone mensen en een heel gewone prijs!

 
Mvrg.
Fam. Neels
Terneuzen
PS> Wat het stallen van de auto betreft: dit ging heel eenvoudig. Direct bij boeking konden we dit reserveren. Er reden pendelbussen tussen dit 'Venetia Park' en de cruiseterminal. Deze parking, in een nette buurt, achter hoge hekken, kostte incl. verzekering € 58,- voor een week en € 9,- voor elke extra dag.

Terug naar ervaringen overzicht