Verslag Carnival Liberty.

Carnival Liberty - Aug. 2005  - Oostelijke Middellandse zee

Het was de vierde reis van de Carnival Liberty, een heel groot schip maar van binnen een Las Vegas aankleding. Overal blauw licht en lampen die geregeld van kleur veranderden. Steen koud stond de airco. De dames hadden het slecht met hun blote schouders tijdens de formal nights. Het eten was redelijk maar geen opwindende maaltijden. Veel fastfood. Tijdens onze reis in de Middellandse Zee geen enkel Europees TV station op het scherm in de cabine. Alles is Amerikaans georiŽnteerd. Op dek een enorm scherm met dolby surround geluid, als je niet keek naar de film dan weet je niet wat je hoort als er een tekenfilm werd vertoond. De shows waren typisch Amerikaans, altijd werd er iemand uit het publiek voor aap gezet. Aan de excursies hebben wij deze keer niet deelgenomen maar alles zelf georganiseerd, dat ging uitstekend er rijden treinen en bussen genoeg in ItaliŽ. Het is een echt FUN schip. De aanloophavens waren goed de route trouwens ook. Wij  hebben dit schip gekozen voor de route omdat Celebrity al was vol geboekt. Maar Carnival nooit meer.

Fam: Koningstein. info@koningstein.com

Terug naar ervaringen overzicht


8-Daagse Cruise West Caribbean van 1 jan. - 8 jan. 2011

Route: Miami-Cozumel(Mexico) -Grand Cayman-Ochio Rios(Jamaica) -Miami

31 december zijn we vroeg in de ochtend vertrokken naar Dusseldorf.Daar konden we de rechtstreekse vlucht maken naar Miami (Air Berlin) In de middag rond 14.30 uur (Amerikaanse tijd) zijn we aangekomen. Op de luchthaven moet je het pijltje bussen volgen en als je gratis de transfer hebt net als wij zie je de busjes steeds af en aan rijden (naam van hotel staat op het busje) Je steekt je hand op en je wordt zo netjes naar je hotel gebracht ( Crowne Plaza hadden wij) Het hotel was vlak bij de luchthaven met gratis internet en je kon koffie of thee zetten maar zonder ontbijt.

Even wat uitgerust en het nodige uitgepakt en ons klaar gemaakt voor oudejaars avond. We zijn naar Miami Beach geweest was erg leuk (taxi kosten ongeveer 30 dollar enkele rit). Op 1 januari zijn we aan boord gegaan van de Carnival Liberty (taxi kosten naar de haven ongeveer 20 dollar). Om 11 uur kwamen we aan boord en om 11.30 uur zaten we al aan de lunch dit was snel ondanks het schip volgeboekt was. Je kan pas om 14.30 uur in de hut maar goed zo kan je even lekker genieten van de lunch beter dan in een wacht ruimte Om 1600 uur zijn we vertrokken ,op weg naar Mexico (Cozumel) De eerste dag op zee was ook leuk mooi weer en buiten op het dek speelde een band zodat je het het gevoel van de Cariben al te pakken  had. In Cozumel lagen we 2.5 km van het centrum is te lopen, de taxi kost 7 dollar.We zijn naar het centrum gewandeld en daarna hebben we de veerpont genomen naar Playa Da Carmen (ga wel in de buitenlucht zitten als je gevoelig bent voor zeeziekte) De pont koste 26 dollar  voor 2 personen ,maar let wel op koop een enkeltje want de tijden kloppen niet helemaal.We waren al eerder naar het haventje gelopen en konden ook eerder.weg dan op het kaartje stond. Playa Da Carmen is leuk mooi strand en winkeltjes. Wil je een rondrit maken met de taxi kost het je voor 2.5 uur 75 dollar 2 personen.

Grand Cayman is ook weer een leuk eiland en als je vanuit de haven naar het strand wil lopen kan dat in ongeveer 20 minuten.Taxi kost naar het strand 15 dollar voor 2 personen (7 Mile beach)

Ochio Rios was wat minder je kunt nergens rondlopen of die mensen van daar lopen met je mee maar goed heb ze duidelijk kunnen maken dat ik dat niet wilde.Voor 5 dollar konden we naar de watervallen en je kunt even door een spleetje kijken van een schutting. Wil je naar de watervallen bezoeken betaal je 15 dollar per persoon extra maar niemand die in het taxibusje zat wilde dat. Op een markt vlak bij de haven verkopen ze veel houtsnijwerk wel mooi echt handwerk. Na een dag op zee weer aangekomen in Miami

Je kunt trouwens overal met de Amerikaanse dollar betalen

Voor het eerst met Carnival en dat is ons goed bevallen

Volgende keer gaan we toch excursies boeken aan boord maar goed voor ons was dit voor het eerst dus alles is dan mooi. Ze hebben een erg ruim aanbod van excursies meer dan bij MSC. Vind de muziek aan boord beter dan b.v. MSC. Verder ontbraken wel de mooie grote lounges die we bij MSC gewend zijn. Carnival heeft alleen kleine lounges. Het eten is goed maar niet bijzonder. Geen welkoms en geen afscheids diner wat we altijd toch nog leuk vinden en dit hoort bij het cruise (afgeschaft).Ook geen groot buffet op ťťn na laatste avond wel gaan ze met snacks rond in de lounges. Drank konden wij afkopen voor 36 dollar de hele cruise (fris) (cola kost normaal 2.24 dollar per glas Wijn per glas is prijzig 7 dollar en een fles wijn heb je vanaf 22 dollar deze prijzen zijn allemaal met incl tax

Het zat er weer op de cruise en omdat de vlucht vrij prijzig was op die dag zijn we nog een dagje in Miami gebleven. Dus weer terug naar ons hotel waar we de eerste nacht ook waren maar helaas overgeboekt. Een andere groep heeft ons toen meegenomen naar het Sheraton Hotel en hopen dat we daar nog een kamer konden krijgen. Dit was even minder omdat we in de avond pas om 20.00 uur een kamer kregen dus volgende keer gaan we maar weer zelf een hotel boeken

Al om al weer een mooie cruise gemaakt en zo willen we ook terug denken ook al ging er heel veel fout met de boeking etc wat gemaakt was bij een cruise reisbureau in Nederland (erkend)

Hoop dat ik weer veel informatie heb kunnen geven en dat ook anderen na hun cruise een verslag plaatsen. 

Groetjes Thera

        

 Terug naar ervaringen overzicht