Verslag Brilliance of the Seas.

Voor meer informatie en foto's van het schip zie: http://www.nedcruise.info/brilliance%20ot%20seas.htm

Cruise Brilliance of the Seas juli -2005

Hierbij een korte impressie van onze reis met de Brilliance of the Seas op de Middellandse Zee, we zijn met drie volwassenen en twee kinderen gegaan (ten tijde van de cruise waren ze 8 en 12 jaar)
We vertokken vanuit Barcelona naar Villefranche. Vanaf Villefranche kun je makkelijk naar Nice of naar Monaco met de trein. Iedereen wil met de trein dus je moet er wel snel bij zijn want anders moet je wel erg lang wachten. Het stationnetje is niet op zoveel mensen berekend.
Vervolgens ging de reis naar Livorno, Piraeus en op de terugweg Santorini, Napels en vervolgens weer naar Barcelona.
We zouden ook naar Kusadasi gaan echter door de bomaanslag deze zomer hebben ze Turkije overgeslagen, dit vonden we erg jammer want onze twee dochters wilde daar graag (goedkope) kleren kopen. Ook Mykanos in Griekenland hebben we overgeslagen, want de zee was te ruw om aan te leggen. Dit zegt overigens wel iets over de stabiliteit van het schip, want oma is normaal gesproken al zeeziek als ze een boot ziet, echter van deze ruwe zee had ze niet veel last.
We konden door het bezoek aan al deze plaatsen erg veel mooie steden bekijken, zoals Rome, Athene, Pisa en het eiland Capri.
Het schip was fantastisch, de drankjes zijn aan boord zoals bij elke cruise erg duur.
De kinderen vonden het ook fantastisch, een nadeel was wel, dat het binnenbad niet gebruikt mocht worden door kinderen onder de 16, men wil het binnenbad (solarium genaamd) voorbehouden aan mensen die alleen rust willen.
Echter wij hebben daar volwassen gezien die meer herrie maakten dan kinderen?
Deze cruise is een echte aanrader. Wij hebben ook wel de Caribbean gedaan, echter wij vinden de Middellandse Zee leuker om te doen aangezien, de landen die je bezoekt veel mooier zijn en er veel meer te zien is.

Anita-Harm-Luciënne-Laura en Oma Truus.

Terug naar ervaringen overzicht


13-daagse Cruise Middellandse Zee  BRILIANCE OF THE SEAS – RCCL.

 Route: vertrek Barcelona – Cruisedag – Messina (Sicily) – Corfu – Cruisedag – Istanbul (2 dagen) Cruisedag – Athens – Cruisedag – Palermo (Sicily) – Cruisedag &  ontscheping in Barcelona.
Periode:10.10.2011 t/m 22.10.2011.

 Goedemiddag Harm!

Wij hebben weer erg genoten dus hieronder onze ervaring wederom met RCCL. Na een heerlijk rustige vlucht van 1 ½ uur vanaf Rdm Airport op zondag 9 oktober kwamen wij om 08.30 h aan op Barcelona Airport. Taxi genomen naar ons hotel, Fira Palace hotel en helemaal top want onze kamer was al vrij en konden ons lekker omkleden want in Barcelona was het 25 graden! Genoten van een geweldige zondag in Barcelona.
Ja en dan begint het te kriebelen! Na een heerlijk ontbijt in ons hotel checkten wij om 11.00 h in op ‘onze Brilliance of the Seas’, het inchecken verliep perfekt en onze koffers stonden al om 15.00 h voor onze Balcony Cabin geparkeerd, helemaal goed. Het was een top Cruise, ik was zelf een beetje angstig vanwege het weer maar het was een blue sky en een heerlijk zonnetje behalve de 2 dagen in Istanbul (helaas regen) maar met een regenjas en paraplu is de Blauwe Moskee en de Grand Bazaar ook erg mooi en gezellig.
Na deze regen ervaring ging de zon weer schijnen en ik moet het ff kwijt we hebben zo genoten op de zeedagen van de RCCL koks die buiten bij het Zwembad onze lunch gingen bereiden! Zo geweldig als je lekker aan het zwembad ligt en je ziet de BBQ aan dek komen, grote Paella pannen, Spaanse lunch, Pasta lunch , American lunch met King Size Hamburgers! Chapeau voor deze Koks! Lunch binnen kon dus ook….
Wij hebben ook weer erg genoten van de shows, wij zijn niet zo van de Workshops maar deze waren er ook volop. Wat wij wel als jammer hebben ervaren dat op de formal dinner mensen in T-shirts verschijnen, helaas er zijn zoveel andere opties. Nog even een grote dikke pluim voor het personeel, het was weer helemaal goed! Wat een kanjers, we hebben weer genoten van alle service van de Dining room, Wind Jammer
En everywhere on the Ship.
Misschien wel leuk om even te melden dat wij in Mei weer met de Brilliance gaan varen ….
Met de hartelijke groeten vanuit Vlaardingen,

 Annette & Frank Dunweg

 

Terug naar ervaringen overzicht


8-Daagse cruise Noorwegen:

Route: Amsterdam-zeedag-Geirangerfjord-Alesund-Molde- Bergen-zeedag-Amsterdam
Periode: 2 tot 9 juni 2012

Van 2 tot 9 juni 2012 vierden wij onze vakantie op de Brilliance of the Seas. In verband met stakingen in Noorwegen was het nog even twijfelachtig of we wel naar de Noorse fjorden zouden varen maar uiteindelijk kwam het goed.
Wij hebben het erg naar ons zin gehad op de Brilliance of the Seas. Het personeel was bijzonder vriendelijk en bij problemen deden ze hun uiterste best om dit op te lossen. Wij hadden gedoe met het vacuümsysteem van het toilet maar we hebben uiteindelijk een andere hut gekregen, groter en een dek hoger. De hutten zijn mooi, ruim genoeg en heel schoon. Het eten in de main diningroom is goed tot zeer goed. Het ontbijt in het Windjammercafé bijzonder uitgebreid. Wel was het ’s ochtends en ’s middags soms erg druk en werd je verzocht om na het eten je tafel vrij te maken. Het openluchtzwembad was mooi maar het overdekte zwembad nog mooier, niet te groot maar het was dan ook totaal niet druk. De meeste shows waren leuk, de Beatles tribute show zelfs fantastisch. Tijdens onze reis was er ieder dag een Nederlandse goedemorgen-show (met Bas en Lucinda) op televisie. We hebben hier erg van genoten. Dagelijks werd ook alles in het Nederlands omgeroepen.
Tijdens onze reis hebben we de volgende plaatsen bezocht.
Geirangerfjord: het is echt prachtig om hier te varen, wij konden er geen genoeg van krijgen. Ter plekke hebben we een door Royal Caribbean georganiseerde excursie gedaan naar Eagleroad en Mount Dalsnibba. Deze was echt heel erg mooi.
Alesund: we lagen midden in het centrum en zijn van daaruit naar het uitzichtpunt Aksla gewandeld. Vanaf de top konden we de hele omgeving overzien. Daarna hebben we nog genoten van de typische Jugendstilhuizen.
Molde: met een taxi zijn we naar een uitzichtpunt gereden. Je kon hier ook naar toe wandelen maar wegens gezondheidsredenen zat er dat voor ons niet in. Molde zelf was eerlijk gezegd niet zo bijzonder. De rest van de dag lagen we op het zonnedek te genieten van het heerlijke weer.
Bergen: wat een mooie en gezellige stad is dat. Natuurlijk gingen we met de Floibaan omhoog en zijn we daarna door Bryggen en over de vismarkt gewandeld. In tegenstelling tot wat men altijd zegt was de lucht blauw en scheen de zon uitbundig.
Wij hadden een heerlijke vakantie.

Karin Stoop

Terug naar ervaringen overzicht


8-Daagse cruise Noorwegen:

Route: Amsterdam-zeedag- Alesund -Geirangerfjord--Olden - Bergen-zeedag-Amsterdam
Periode: 12 mei 2012

Ha Harm,
Hier een verslag van onze Cruise reis met de Brilliance of the Seas.
Wij hadden afgelopen oktober 2011 al kennis gemaakt met de Brillicance, cruise trip vanaf Barcelona. De Briliance een zusje van de Serenade of the Seas het schip waar wij vanaf SanDiego de Panama Cruise hebben gemaakt.
De Brilliance vertrekt vanaf Amsterdam dus helemaal geweldig voor ons, treintrip okay ongeveer 10 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal, je ziet het Schip al liggen vanaf het station.
Geweldig om wederom kennis te maken met een aantal personeelsleden die wij al ontmoet hadden op onze laatste cruise en ook nog steeds contact mee hebben. Een super hartelijk welkom met een heerlijke lunch, om 14.00 h was onze hut al schoon en het weertje werkte ook helemaal mee.
Captain Hendrik from Denmark was weer helemaal op en top en we hebben genoten van onze Welcome Back Party!
Het weer tijdens de cruise viel ons alles mee, wel koud maar daar hadden we op gerekend, helaas in Alesund regen maar de dag erna in Geiranger was het fantastisch.
Met de tenders naar de wal, helemaal gaaf en heerlijk aan de wandel geweest. We vertrokken weer om 17.00 h en wij vonden dit zo bijzonder. Iedereen aan dek en het was muisstil toen we het Geiranger Fjord uitvaarden, daar denken wij nog heel vaak aan.
Ook heel erg leuk dat we onze prikbord kennis Marleen en haar man hebben ontmoet, we dronken iedere avond een heerlijk drankje in de Champagne Bar!
Noorwegen is echt een heerlijk schoon land, en bewoners erg gastvrij, ontzettend leuk winkelpersoneel. Je kan trouwens overal betalen met Euro’s en Creditcard.
Laatste dag in Bergen was helemaal bijzonder … Nationale Feestdag! Iedereen van groot tot klein in Klederdracht! Één groot feest, het twas fantastisch…
Laatste dag op zee met al een klein beetje heimwee.
Om 07.00 h aankomst in A'dam – wij hadden de trein van 09.00 h naar R'dam waren om 11.00 h weer thuis met een fantastische "Memorie" in ons hoofd.

Onze Noorse vesten hangen gereed voor de winter……

Brilliance of the Seas hope we meet again.

Annette & Frank Dunweg

Terug naar ervaringen overzicht