Verslag Arion.

hierbij dan mijn korte verslag over de cruise met de Arion. Wij hebben gekozen voor de Byzanteinse reis. Deze reis voert via  Pireaus, Izmir, Istanbul, Kavala, Thessalonike, Volos, Santorini, Mykonos ( op een dag smorgens santorini en savonds mykonos), weer terug naar Pireaus. Er is voldoende tijd om de steden te bezoeken, en er worden ook veel excursies aangeboden.
De Arion is een relatief klein schip met ongeveer 350 passagiers. Het voordeel van dit schip vind ik dat er geen massa mensen aan boord is. Alle maaltijden worden gezamenlijk in een zitting gebruikt, waarbij ontbijt, lunch en teatime in buffet vorm zijn, zodat je zelf je tijd kan bepalen. Tijdens buffetmaaltijden is er ook geen vaste tafel, maar kun je aanschuiven waar je wilt. Het diner wordt aan tafel geserveerd waarbij er keuzemogelijkheden zijn. Door de vaste tafel, heb je ook gelijk kontakt met de medepassagiers.
Het entertainment is goed verzorgd met elke avond een ander thema waar ook het diner op aangepast wordt. Zelfs de restaurantstaf doet mee in het entertainment en verzorgt regelmatig een klein optreden. Bijvoorbeeld op de orientaalse avond een optreden van de indonesische staf.   Het schip is voornamelijk spaans georienteerd, wat zich uit in het niet aanwezig zijn van nederlandse beschrijvingen, alle beschrijvingen zijn wel in het engels voorhanden, ook in het frans, turks, portugees en spaans.   Het schip is niet groot, wat het makkelijk begaanbaar maakt. Ook als je minder ter been bent is alles goed te belopen. Restaurant en showlounges, alsmede het zwembad en zonnedek zijn gecentreerd op twee dekken. Er wordt goed rekening gehouden met de geluidsoverlast door bijvoorbeeld om 12.00 uur de deur van de disco te sluiten waardoor het geluid binnen de muren blijft.   Het personeel is uitermate correct en vriendelijk. Niets is teveel. Ook de hutten zijn ruim ( wij hadden wel de luxste hut) en functioneel. Heel plezierig is de mogelijkheid om op de eerste dag een rekening te openen die op de laatste dag voldaan kan worden. Alles kan daarmee aan boord met een handtekening afgewikkeld worden.   De kostprijs aan boord is redelijk. Koffie is euro 1,50 en cocktails zijn er al vanaf euro 2,50. De excursies daarentegen zijn redelijk fors geprijsd, terwijl het heel goed mogelijk is om de steden op eigen houtje te verkennen.   De gemiddelde leeftijd van de passagiers is heel divers, er zijn oudere mensen ( rond 70) maar ook heel jonge mensen aanwezig ( rond 20) en natuurlijk alles daar tussenin. Tijdens een vaarmiddag wordt er voldoende georganiseerd om ook bij een mindere dag om te zonnen, je niet te vervelen.   Bijgaand ook een aantal foto's zodat een kleine impressie gegeven kan worden.   Ik hoop je hiermee wat info te hebben gegeven, ik moet zeggen dat het mijn eerste cruise is geweest dus ik heb weinig vergelijkings materiaal, weet alleen dat cruisen wel gevolgd moet worden, wil je uitgerust terug komen van deze vakantie.
groeten,
   bertina van 't hazeveld - 22 oktober 2002 (foto's volgen in aparte mail) 

 

Terug naar ervaringen overzicht