MEDIA OVER: WWW.NEDCRUISE.INFO

In de loop der tijd is er in verschillende media aandacht aan deze website geschonken. Bijgaand een kleine bloemlezing.


UIT VAART 31-7- 2000

Elke rederij probeert zich, net als hotels, in een bepaald segment te profileren’, legt de bedreven cruisereiziger H. Brink op zijn website Nedcruise uit. ‘Ook voor cruiseschepen is er een sterren kwalificatie, welke loopt van 3 sterren tot 5+ sterren. Het is overigens een misverstand te denken, dat alle schepen van een bepaalde rederij dezelfde kwalificatie bezitten. Het sterrensysteem is altijd scheepsgebonden.’ Hij heeft veel tips voor cruisereizigers uit eigen ervaring opgedaan tijdens een Alaska cruise met de ss.Rotterdam, een Panamakanaal cruise met de ms.Maasdam, Europa cruises met ms.Splendour of the Seas  en Enchantment of the Seas, een Caribische cruise met ms.Norwegian Sea een cruise op de Middellandse Zee met zeilclipper Star Flyer en één naar de Canarische Eilanden met ss.Seabreeze. Genoeg om een site op interessante wijze mee te vullen.

Beter niet te vroeg boeken
Het blok ‘Cruise Boeking & Veiling’ op cruise.pagina.nl geeft een opsomming van sites waar cruises vaak tegen sterk verlaagde prijzen worden aangeboden of geveild. Over prijzen van cruises schrijft Brink op zijn site: ‘Als regel kan men stellen, dat wanneer u niet perse in een bepaalde tijd, naar een speciale bestemming, of schip wilt, u beter niet te vroeg kunt boeken. Ook bij cruises komen er vaak "speciale aanbiedingen", als bv. de belangstelling voor een bepaalde cruise tegen valt. Bij de huidige hoeveelheid beschikbare bedden, alsmede hetgeen momenteel nog in aanbouw is, zal dit zeker toenemen.’
Van cruisevaren je vak maken kan natuurlijk ook. Er is een lijst met vacaturepagina’s bij grote en kleinere cruiserederijen, voor nautisch en technisch personeel, maar ook hotelpersoneel.


UIT CONSUMENTENBOND REISGIDS DEC.2003

Een cruise boeken: waar moet u op letten?
V
eel mensen dromen ervan om ooit een cruise te maken. Varen in een prachtig gebied, op een luxe boot waar het elke avond feest is, en onderweg mooie plaatsen bezoeken. De Reisgids van de Consumentenbond zocht voor u uit waar u op moet letten bij het boeken van uw droomreis.

Cruisen is ontstaan in de jaren zestig van de vorige eeuw, toen de komst van de jumbojet ervoor zorgde dat honderden rederijen hun tot dan toe belangrijke functie verloren: het vervoer van passagiers over zee. Varen naar de zon, naar het Caribisch gebied en de Bahamas, werd al snel een populair alternatief. Rederijen pasten hun schepen aan om de kleine havens van de toeristisch nog nauwelijks ontwikkelde eilanden binnen te kunnen varen.

Drijvende resorts
Tegenwoordig boeken jaarlijks zo’n tien miljoen mensen wereldwijd een cruise. De schepen zijn gestroomlijnde, drijvende resorts, het vaargebied inmiddels uitgebreid naar het Panamakanaal, Alaska en zelfs Antarctica. En er zijn transatlantische cruises naar New York, die net als het passagiervervoer van toen zonder tussenstop de oceaan oversteken.

De acht grootste cruiserederijen zijn Carnival Cruise Lines, Celebrity Cruises, Costa Cruises, Holland America Line, Norwegian Cruise Line, Princess Cruises, Royal Caribbean International en Star Cruises. Elk heeft zijn eigen karakter en trekt een ander publiek. Zo staat Carnival bekend om z’n feesten en spelletjes, terwijl Holland Amerika meer traditioneel is met diner-dansants en Royal Caribbean meer ‘voor elk wat wils’.
De Reisgids onderzocht het aanbod van cruisereizen in de Caribische Zee. Cruises zijn hier grofweg verdeeld in drie routes. Behalve de zogeheten zuidelijke route van Puerto Rico via onder meer St. Maarten naar Barbados, is er een westelijke route vanaf Florida langs de Mexicaanse kust, Grand Cayman en Jamaica, en een oostelijke vanaf Florida naar bijvoorbeeld Bahamas, Puerto Rico en Haïti.

De bijkomende kosten
Een cruise kunt u zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. Veel van het entertainment aan boord is gratis, maar voor sommige diensten zoals schoonheidsbehandelingen moet u extra betalen. Dat geldt ook voor excursies op de wal.

Tips
Vraag informatie aan van verschillende rederijen en vergelijk het aanbod. Door een goede voorbereiding kunt de reis boeken die bij u past en betaalt u niet teveel. Punten waar u op kunt letten:

·  Bent u flexibel in uw reisdatum? Kies dan een last-minute aanbieding, dat scheelt meestal enorm in de prijs.

·  Neem een – goedkopere - binnenhut zonder ramen. Doordat er zoveel te doen en te zien is aan boord, mist u het uitzicht vanuit uw hut niet.

·  Boek altijd samen met een reisgenoot. Alleenreizenden betalen bij alle rederijen een forse toeslag, tot wel 100 procent.

·  Boekt u de cruise via internet? Dat kan goedkoper zijn dan via het reisbureau. U moet dan nog wel uw vlucht naar de plaats van vertrek boeken en eventueel een hotel.

·  Kies een route met twee of meer dagen op zee als u uitgebreid wilt relaxen, en eentje met veel aanleghavens als u er juist graag opuit trekt.
Bron:Reisgids / SeniorWeb / RvG
Relevante links:
website Reisgids
nedcruise
Cruiseweb


UIT BELGISCHE REISSITE "EUROREIZEN"-2003

Het eerste wat je zal opvallen is de slechte grafische opbouw van de website. Wat mij aanbelangt is de inhoud en die is zeer waardevol: informatief - praktisch - eerlijk. Een leek krijgt hier op een eenvoudige en uitgebreide manier alle informatie die nodig is voor het boeken van een cruise. Door de tips zal je de valkuilen vermijden en zal je optimaal kunnen genieten van je cruise. Onder de knop 'prijs info' zal je onmiddellijk merken wat een cruise je echt kost en nogmaals krijg je de bevestiging dat het niet duur hoeft te zijn. Ook lovenswaardig is de pagina 'beschrijving' met foto's en tekeningen van een cruiseschip vergezeld van veel ervaringen en tips. Je kan deze site vinden op http://www.nedcruise.info


UIT INTERNETREISPAGINA VAN ALLE STENTOR BLADEN

Datum: 29/10/2003

Vakantie op zee
Een medewerker van het maritieme maandblad ‘De Blauwe Wimpel’ en tevens groot liefhebber van cruises heeft de site nedcruise.info opgezet. De site is opgezet vanuit een hobby maar biedt erg veel bruikbare tips. Staat het maken van een cruise op je verlanglijstje maar weet je niet wat te verwachten en wat te boeken, dan kan deze site de helpende hand bieden. Zo wordt uitgelegd wat voor extra kosten er bij een cruise kunnen komen kijken, hoe de verdeling van hutten geschiedt en wat je kunt doen bij zeeziekte. Daarnaast wordt ingegaan op het sterrensysteem van de schepen, hoe het zit met fooien, de heen en terugreis en de vaargebieden.
Meer informatie: Internet: www.nedcruise.info


 UIT BELGISCHE SENIORENWEB

 

Erik Brusten

03/01/2004

WIE op zoek is naar nuttige informatie over cruises, moet beslist eens naar cruisecritic. com surfen. Die website is al acht jaar oud, maar heeft in de loop der jaren een flinke reputatie van betrouwbaarheid opgebouwd. Gestart als een infopunt voor cruisefanaten is Cruisecritic intussen uitgegroeid tot een internetgemeenschap met meer dan 60.000 leden.

Op de site wordt het nieuws aangebracht door individuele cruisers en professionals uit de sector. Ze richt zich op een heel breed publiek: zowel neofieten als fanaten vinden hier hun gading in nieuws uit de sector, een nieuwsbrief en de beste koopjes. Vooral de nuttige achtergrondinformatie en tips voor wie zich voor het eerst aan een cruise waagt, zijn lezenswaardig. Daarbij gaat het zowel over de etiquette aan boord, als welke kajuit je best kiest, welke soort cruise het beste is als kennismaking e.d. De tips worden ook uitgebreid naar wie met kinderen op cruise wil. De site geeft zelfs een top-10 van de beste rederijen om met kinderen aan een cruise te beginnen, inclusief excursiemogelijkheden.

Handig zijn de beoordelingen: van 175 cruiseschepen, 40 rederijen en tientallen havens wereldwijd, telkens vanuit het standpunt van de passagier. Op die manier krijg je als leek een idee van wat je kunt verwachten. In samenspraak met de reisagent of een gespecialiseerd agentschap wordt je keuze uit het enorme aanbod zo een stuk gemakkelijker.

Je kunt zelfs verder gaan en aan de hand van verschillende criteria een selectie maken. Bij Cruisecritic kun je kiezen op basis van `levensstijl': gaat het om een familie, iemand die alleen cruist, bejaarde of mindervalide, is het een huwelijksreis? Een tweede selectiecriterium is de interessesfeer: zoek je avontuur, wil je golfen, zit je liever in het casino, hou je van (water)sporten of heb je culinaire verlangens? Uiteraard ontbreekt het budgettaire criterium niet. Tenslotte zijn er de meer praktische selectiecriteria: waar wil je naartoe, vanwaar wil je vertrekken en welke havens wil je onderweg aandoen?

Wie dit soort informatie liever in het Nederlands wil nalezen, kunnen we www.nedcruise.info aanbevelen. Iemand met redelijk wat cruise-ervaring (`en zonder banden met een rederij') geeft hier een mooi overzicht van wat cruisen inhoudt, welke mogelijkheden er zijn, waar je terecht kunt voor nuttige verdere informatie, e.d. Het luik prijsinformatie gaat dieper in op de keuze van de hut, wat zit er in de prijs en met welke extra kosten moet je eventueel rekening houden? Handig voor wie niet vertrouwd is met cruiseschepen, is ook de indeling van zo'n schip met de verschillende faciliteiten op de dekken. Wie vragen heeft, kan die gerust stellen. Er zijn ook (al wat oudere) cruise-ervaringen van passagiers na te lezen; recenter is de nieuwsrubriek.

 


UIT REISPAGINA VAN ALLE STENTOR BLADEN mrt.2004


UIT PLANET INTERNET OKT.2004

Tips
Cruises (aanbiedingen) zijn er vanaf circa 800 euro voor 8 dagen, tot zo duur en lang als je maar wilt. Meestal zijn excursies niet bij de reissom inbegrepen, soms moeten fooien worden vooruitbetaald, bij de reservering.
Een cruise kan relatief voordelig zijn als je de kosten vergelijkt met bijvoorbeeld die voor een hotel, maaltijden en vervoer.
Ook in de cruisewereld bestaan lastminutes. Kan voordelig uitpakken als de vertrekdatum je niet zo veel uitmaakt.
Kinderen mee? Op steeds meer schepen zijn goede voorzieningen voor ze. De grote rederij Costa bijvoorbeeld is een goede keuze voor familievakanties en biedt flinke kortingen voor kinderen op Europa-cruises.
Cruisen kan een handige manier zijn om in korte tijd steden of eilanden te zien waar je anders niet zou zijn gekomen.
·  Reviews (testverslagen) van cruises:
·  Nedcruise
·  Cruise Review (Engels)
·  Cruisecritic (Engels)
·  Cruisemates (Engels)
·  Cruise addicts (Engels)


UIT MARITIME WEB 2004

Originally intended for Dutch and Belgian holiday makers, Harm Brink has created a website with tons of information about the world's cruise ship industry - where to go, when in the year to choose and lots of information on the cruise vessels and lines, all done in a very artistic way. For anyone (anywhere) who feels they need some SENSIBLE advice about taking a cruise, then this site will probably be able to answer many of your questions.


UIT  http://www.ssmaritime.com/  2003

Too many pages to mention, but the “Fleet List,” with photographs is our favourite!
Reuben Goossens webmaster of ssmaritme (australia) right and the webmaster of this site
 during a visit of the maritime museum - rotterdam in 2005


REISBRIEF VAN DE STENTOR BLADEN  OKT.2005 + Brabants Dagblad  6 oktober 2005

Cruisen in alle luxe
U wordt uitgerust wakker in het zachte en comfortabele bed van uw hut. Na een heet bad, loopt u via het atrium, een rijkelijk versierde zeven dekken hoge ruimte, naar het zelfbedieningsrestaurant voor een lekker ontbijtje. Op het bovendek voelt u de warme zon op uw huid als u naast het zwembad ligt.

Cruise gids: cruisetravel. nl
Cruises: www.nedcruise.info
Cruises: cruiseweb.nl
Werken op cruiseschip: info-cruise.nl
Werken op cruiseschip: working-on-cruiseships.nl


KNOOPPUNT KRANENBARG( 4 aug.2006)

Geachte meneer Brink,

Aanstaande vrijdag komt het cruiseschip de Queen Elizabeth 2  naar Rotterdam. Voor het NCRV Radio 2 programma Knooppunt Kranenbarg zou ik graag met u in contact komen ivm uw internetsite over cruiseschepen.
Ik ben benieuwd of u gaat kijken vrijdag, en wat er nou precies zo bijzonder aan het schip is.
Knooppunt Kranenbarg is een full-service programma met nieuws, weer, verkeer en muziek.
 Iedere werkdag van 17.00 tot 19.00 uur op Radio 2.
Zou u contact met ons op kunnen nemen via de mail of via de telf. (no. weggelaten in deze kopie)?
Ik hoop spoedig van u te horen.
Met vriendelijke groet,

Vincent van Rijn
NCRV Radio 2

Noot! Doordat een andere actualiteiten rubriek hier aandacht aan heeft geschonken, is het item komen te vervallen.


Bericht oa. in NewYork Times en Reuters op 4/5 mei 2008

RIGA (Reuters) - Latvia's coast guard evacuated all 651 passengers from a grounded cruise ship after overnight efforts to move the vessel failed, officials said on Monday.
The Bahamas-registered Mona Lisa, with mainly Germans on board, ran aground on Sunday in the Irbe Strait, a main route from the Baltic Sea to Latvia's capital Riga.
Attempts to move the ship failed throughout the night so officials decided to move the crew and passengers to the nearby port city Ventspils 37 kilometers (23 miles) away.
"All passengers, all 651, have been evacuated from the ship and taken to Ventspils safely," Latvian coast guard spokeswoman, Liene Ulbina said.
"Later they will all be taken by train to Riga," Ulbina said, adding there were more than 330 crew members on board still waiting to be taken off the stranded ship.
"When all crew members have been evacuated we will try again to pull the ship free," Ulbina said. It was not immediately clear whether the vessel had been damaged.
The Mona Lisa, which first came into service in 1966, was on charter to a German ferry tour operator, Lord Nelson Seereisen, from April 28 to August 31, according to Dutch cruise information website www.nedcruise.info.
The ship was sited about 18 km from the coast.


Radio uitzending BNR-Nieuws Radio op vrijdag 7 nov.2008

De kredietcrisis raakt de gemiddelde Amerikaan hard in zijn portemonnee. Vervelend voor de consumptie daar. Maar óók vervelend als het gaat om het toerisme naar óns land. Want het aantal Amerikanen dat een bootreis boekt naar Europa neemt dramatisch af.

Al jaren probeert Nederland Amerikaanse toeristen binnen te halen door middel van cruiseschepen. Die stappen dan namelijk in ons land een paar dagen van boord om dan vervolgens hun vakantiegeld uit te geven. Maar de vraag is of die stroom nog lang zal aanhouden

Redacteur René de Monchy sprak een aantal mensen uit de cruisesector waaronder de webmaster van deze site.


Wisselwerking officieel orgaan van de Nierpatienten Vereniging Nederland-april 2009

In het april no. 2009 wordt aandacht geschonken aan cruisevakanties voor nierpatienten. In Het artikel Dialyse op Zee of bij de Friese Meren? op blz.14 worden oa. een aantal links vermeld, waar men informatie over het onderwerp kan vinden. Als enige Nederlandse site is Nedcruise vermeld.


 Costa Concordia 13 jan2012:

Zeer veel belangstelling voor de site meer dan 1600 bezoekers in 4 dagen.(14e-18e) Diverse verzoeken om informatie en radio interviews.

Omroep Max 16 jan.2012

Beste meneer Brink,
Wat fijn dat we u morgenochtend in de uitzending mogen bellen.
Wekker-Wakker! is iedere werkdag tussen 06.00 en 10.00 uur te horen op Radio 5 Nostalgia.
De presentatie is in handen van Henk Mouwe en Léonie Sazias.
Wij bellen u morgen om 09.10 uur om te praten naar aanleiding van de ramp met de Costa Concordia.
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groeten,
Lianne Bruins

Redacteur Wekker-Wakker!
www.wekkerwakker.nl


Man Bijt Hond NCRV

Beste Harm,
Alvast eventjes een update (er vanuit gaande dat u uw mail leest, en anders ga ik u zo direct bellen als ik meer definitief weet!):
Mijn collega is nu in contact met een kapitein die vaart op een boot die in Nederland minicruises maakt, en we zouden vandaag waarschijnlijk een stukje mee kunnen varen. Onze verslaggever die vandaag het actuele item gaat maken, vindt dit erg leuk, gezien de ‘actie’ van het varen. Als dit door kan gaan, wordt dit vandaag dus waarschijnlijk de keuze.
Ik laat het weten als dit definitief is!

Antoinette Kraal
NCRV - Man Bijt Hond

 

Geachte heer Brink,

Vanwege het drama met de Costa Concodia in Italie zijn wij voor het NCRVprogramma Man bijt hond op zoek naar iemand die erg veel kennis heeft over cruiseschepen en de reizen die ze maken. Graag zou ik maandagochtend telefonisch contact met u willen opnemen om te kijken of u mij verder kunt helpen. Is het mogelijk om een telefoonnummer te krijjgen waarop u bereikbaar bent?

Vriendelijke groet,

Barry van As - redactie Man bijt hond

EXPRESS Köln 14 jan.2012

Hello Mr. Brink
on your website we have found the attached image to the Costa Concordia.
Can we used it for the EXPRESS in cologne?
The EXPRESS is a daily newspaper.

Best regards, Alex

Alexander Roll
Redakteur
Fotoredaktion
EXPRESS Köln / Hamburger Morgenpost
Amsterdamer Straße 192
50735 Köln

BNR radio zie link  16 januari 2012
Als je hierop klikt dan kun je een stukje beluisteren waarin ook de Wimpel is vernoemd.
Ze hebben nl. een mooi systeem om uitzendingen terug te luisteren.
Als datum tik je dan in het linker schermpje 16 jan in tijd 17.41 en duur 15 min. Start daarna afspelen.

Het cruiseschip Costa Concordia voer vrijdag 13 januari 2012 voor de kust van Toscane op een rots en sloeg om. Een aantal mensen zijn overleden en er wordt nog steeds gezocht naar vermisten. We praten over de ramp met fervent cruisereiziger en medewerker Cruises en Veerschepen van de  De Blauwe Wimpel     Harm Brink. Stapt hij nog snel op een cruiseschip?


BNR nieuwsradio 30 sept.2014 tijd 6.19 uur.

Interview door Tom van het Hek over de aankomst van de Oasis of the Seas in Rotterdam met de webmaster van deze site en tevens medewerker van het maritieme maandblad de Blauwe Wimpel verzorgt de maandelijkse rubriek De Wereld van Cruises en Veerschepern..


Uit Seniorplaza van nov. 2015  http://www.seniorplaza.nl/

Even onder de aandacht brengen
Cruises
Bent u geïnteresseerd in cruises? Een cruise-liefhebber maakte een leuke website met heel veel informatie over cruises: www.nedcruise.info. Er staat zelfs een vlootlijst op met alle cruiseschepen met foto’s en gegevens.


Recensie geschreven door Nedcruise voor Seniorplaza aug.2016

Titel:                   Cruisevaart op Rotterdam

Schrijver:           Cor van Gent

Uitgeverij:          Coolegem Media
ISBN:                  978-94-91354-58-8

De groeiende belangstelling voor de cruisevaart heeft als nevenwerking, dat er steeds meer literatuur over dit onderwerp wordt uitgegeven. Grofweg kan men de uitgaven in twee richtingen indelen. De ene, die het cruisen in algemene zin centraal stelt, de ander, die meer de cruiseschepen behandelt. Cruisevaart op Rotterdam behoort tot deze laatste categorie.

Het boek ziet er zeer verzorgt uit met fraaie foto’s van de beschreven schepen. Aan alles is te merken, dat de auteur “liefde” voor schepen bezit en zodra er een cruiseschip in het Rotterdamse te “spotten” valt, er met zijn camera opuit trekt. De foto’s zijn de “trekkers” van het boek en zeker een must voor “Shiplovers”.

De subtitel van Oosterdam tot Koningsdam geeft niet de chronologische weergaven van de bezoeken weer. Een opgave van de scheepsbezoeken per jaar zou het boek completer hebben gemaakt. Trouwens een deel van de in het boek vermelde schepen hebben, tot op heden, Rotterdam niet bezocht. De belangrijkste rederijen zijn op alfabetische wijze vermeld, met wetenswaardigheden.
Echt jammer is het gemis van het ss.Rotterdam V in het boek. Het prachtig gerestaureerde schip, die cruisevaart op Rotterdam een uniek accent geeft, had niet mogen ontbreken. Ook al zou het schip niet passen in het tijdsbestek, hetgeen de auteur voor ogen stond.
 


BNR nieuwsradio 17-07-2020

Radio interview over impact Corona virus - financiele gevolgen en het weer voorzichtig opstarten van enkele kleine rederijen en riviercruises.


 

 

Please Visit  Nedcruise -  Dutch Cruise Site©

O-O-O-O