Verslag Oasis of the Seas.

Cruise: Royal Caribbean, Oasis of the Seas, September 2014

Route: Barcelona-Malaga-Vigo-Rotterdam.

Met meer dan tien cruises gemaakt te hebben durf ik te zeggen dat ik inmiddels heel wat weet over cruiseschepen. Echter nog niet zoveel als de auteur van deze site, want Harm Brink weet zelfs van ieder schip of de schroeven links- of rechtsom draaien.

Maar wat een feest om te mogen varen met het grootste cruiseschip van de Wereld, de Oasis of the Seas. Aanvankelijk dacht ik toen we aan boord kwamen: “Wil ik dit wel, zo’n immens groot schip”, maar na anderhalve dag hadden we onze draai gevonden. Iedere dag weer stonden we versteld van alle belevenissen aan boord. Vergelijk het met een Preston Palace, maar dan tien keer zo groot en twintig keer zo goed. Eten in overvloed, 24 uur per dag. Chinese chicken waar menig Chinees in Nederland niet aan kan tippen. Een theater met drie verdiepingen wat je mag vergelijken met Carré; shows met pracht en praal waar acteurs aan kabels naar beneden komen of uit de podiumvloer omhoog schieten, een deel van het podium wat 180 graden draait en verandert in een trampoline, een orkestbak die in één keer omhoog komt, een watershow met een verstelbare bodem van 0 tot 4 meter waar vanaf 30 meter hoog naar beneden wordt gedoken en een ijsshow waar Holiday on Ice jaloers op zal zijn. Central park waar bomen en planten groeien. Zelfs echte vogeltjes vliegen er rond. Kortom, overweldigend!

Dag vijf vetrokken we vanuit Vigo, waar duizenden mensen en een muziekkorps ons uit stonden te zwaaien. Een prachtig gezicht.

Na zeven dagen (30 sept.) kwam deze reus om 12 uur ’s nachts de Nieuwe Waterweg op varen om bij de eindbestemming Wilhelminakade aan te meren. Bij Hoek van Holland stonden op dit uur van de nacht honderden mensen te joelen, met lampen te schijnen en vuurwerk af te steken om het schip welkom te heten in Rotterdam.

Inmiddels behoren voor mij in willekeurige volgorde tot de top drie van cruisemaatschappijen: De HAL, Celebrity en Royal Carbbean. Dit in tegenstelling tot MSC en Costa wat Italiaanse rederijen zijn waar de service minder is. Er wordt veel pasta geserveerd en er is drukte van Italiaanse bambino’s die ‘s avonds na elven nog door de gangen rennen.

Cees Jungerius-Apeldoorn

Webmaster: Cees maakte de cruise met zijn twee prachtige dochters onderstaand enkele foto's. Meerdere foto's zijn te vinden op:
https://www.dropbox.com/sh/aq8n9y2zdo825l2/AACFnI0RmUMW7_F8-yZxEu1Ua

                                                     

                                                     

Voor technische gegevens en foto's van de Oasis of the Seas Klik hier svp.!

Terug naar ervaringen overzicht