Verslag VOLENDAMi

BEKNOPT VERSLAG CRUISE m.s. "VOLENDAM":

REDERIJ: HOLLAND - AMERICA LINE

SCHIP: m.s. "VOLENDAM" gebouwd in 1999 - Tonnage 60.906 Aantal passagiers 1440 Zusterschip m.s. "Zaandam" De Volendam is het derde schip wat deze naam draagt.

PERIODE: 25 JAN. t/m 4 FEBR. 2002


ROUTE: zgn. "WAYFARER" zuidelijke Caribbean.

Een goede mix tussen zeedagen en bezoeken aan havens. Op een enkele uitzondering na, behoren de havens niet tot de meest bezochte cruisehavens, wat zeker een voordeel is. Dit bv. in tegenstelling tot Sint Thomas, waar maar liefst 5 grote schepen op bezoek waren met in totaal zo'n 8000 passagiers. Het eiland werd dus letterlijk overspoeld door cruisegangers.

Dit was de derde cruise met de Holland - America Line en weer absolute top. De Volendam met 1420 passagiers nagenoeg vol bezet, maar nergens kreeg men het gevoel, dat het schip ook echt vol was. Onder leiding van Kapitein Hans van Biljouw en Hotelmaneger Willem de Vis heeft het de passagiers aan niets ontbroken. De Volendam behoort met zijn ruim 60.000 ton tot de grotere HAL schepen, samen met het volledig zusterschip de Zaandam. Het ontwerp van de schepen is zodanig, dat men nog echt het gevoel heeft, op een schip te varen en niet in een "glazen aquarium", zoals op vele andere moderne cruiseschepen.
De HAL tracht met het concept van deze schepen ook van haar imago af te komen, dat er alleen maar "oudere" reizigers op hun schepen varen. Zo is er bv. een kidscorner met bijbehorende activiteiten. Dit echter, is op deze reis niet echt gelukt, daar het merendeel der reizigers uit 50 en 60 + bestond en het aantal kinderen aan boord net op één hand was te tellen. Aan boord bevonden zich zo'n 50 à 55 Nederlandse reizigers en een opvallend aantal Nederlandse Canadezen. Het overgrote deel waren Amerikanen.
Als Nederlander met belangstelling voor schepen en de zee, is het een chauvinistisch trekje, om met voldoening te constateren, dat de Nederlandse driekleur van de achtersteven waait en het schip in Rotterdam is geregistreerd. Indien dan nog het merendeel van de officieren uit landgenoten bestaat, wat helaas op diverse HAL schepen al niet meer het geval is, geeft het aan een cruise net dat beetje extra. Zoals Kapt. van Biljouw vertelde, is het praktisch onmogelijk voldoende Ned. officieren te werven, vandaar dat meer en meer Britten de HAL schepen bemannen.
De HAL, helaas alweer enige jaren, volledig eigendom van Carnival Corp. een Amerikaanse cruisegigant, welke er overigens alles aan doet, om het Nederlandse karakter zoveel mogelijk te behouden, al was het maar als verkoopargument.
De Volendam is wat inrichting betreft een mooi ingetogen schip. U zult er geen negen dekken hoog atrium aantreffen, doch een bescheiden 3 hoog, van een glassculptuur voorzien atrium. Veel prachtige bloemstukken gemaakt van verse bloemen, het thema van de Volendam is bloemen, zoals dat van haar zuster, de Zaandam, muziek is. Heel veel kunstvoorwerpen, veelal van Nederlands origine. Een prachtig breed lower promenadedek rondom het schip, voorzien van een teakhouten-dek en -dekstoelen.

Verder treft u op het schip de Erasmus bibliotheek met voornamelijk Engelse boeken. Een echt internet café met een stuk of 8 pc's, niet goedkoop, doch zeker voordeliger dan bellen vanaf het schip. Volledig bemande ziekenzaal, welke helaas op deze reis redelijk veel werk kreeg, door een 3-tal emergency ontschepingen. Denk aan een goede reiverzekering, die deze zeer hoge kosten dekt!!

Op deze reis was via Zeetours-Rotterdam voor Nederlanders alleen een garantie buiten-cq binnenhut te boeken. In zo'n geval moet u wel rekening houden, dat de betere lokaties voor Amerikanen en Canadezen wordt gereserveerd. Overigens zijn alle typen hutten op de Volendam ruim en geriefelijk ingericht met veel bergruimte. Een toiletruimte, waarvan de meeste zijn voorzien van een zitbad/douche kombinatie. Hutten op HAL schepen behoren beslist tot de grootste in hun klasse.

De verzorging aan boord en de kwaliteit van de maaltijden was werkelijk top. Naast het "Lido" restaurant, waar een cafetaria systeem wordt gehanteerd, is er de hoofdeetzaal de "Rotterdam dining room" hier worden de maaltijden in 2 zittingen geserveerd. Verder is er zonder extra kosten gebruik te maken van een intiem alternatief restaurant "Marco Polo", vroegtijdig reserveren wel gewenst. Praktisch alle overige cruise rederijen rekenen een toeslag voor het gebruik van een alternatief restaurant. Op het Pooldek is er verder een grill voor hamburgers - hotdogs - taco's etc. In het Lido restaurant is een Italiaanse corner en een ijsbar, welke zo'n 6-7 uur per dag open is. Er is verder aan boord een Java café, waarbij u gratis de gehele dag diverse soorten koffie en thee kunt krijgen.
Vele van deze faciliteiten zijn bij andere cruises extra.

Het entertainment aan boord was beter dan op vorige HAL cruises, maar is zeker voor verbetering vatbaar en eigenlijk meer op oudere en dan vooral Amerikaanse reizigers toegespitst.

BESTEMMINGEN:
Willemstad - Curaçao
Het binnenvaren van Willemstad is echt een belevenis door de schilderachtige huisjes- pontonbrug en de imposante Koningin Juliana brug. Het opknappen van de stad en de fleurige huisjes begint langzaam zijn vruchten af te werpen, helaas is het jammer, dat dit prachtig eiland zo vaak negatief in het nieuws is.
Voor de cruisegangers is er voldoende te winkelen en/ of eilandtours te maken.
Gedurende ons bezoek lag er in afmetingen vergelijkbaar cruiseschip en een aanzienlijk kleiner schip, waardoor het niet overdreven druk aan de wal was.
De Volendam vertrok als laatste schip om 10 uur s'avonds, onder begeleiding van een schitterend vuurwerk Voor veel reizigers aan boord, het einde van een geslaagd bezoek.

La Guaria - Venezuela
Deze havenplaats heeft niet veel te bieden en is in principe alleen geschikt voor een bezoek aan het zeer nabij gelegen Caracas de hoofdstad. Dit is de enige plaats waar we een scheepsexcursie hebben geboekt. Halve dag city tour Caracas met bezoek aan een glasfabriek. Wel leuk, doch prijzig nl. US$ 39 p.p.
De Volendam was op deze dag het enige cruiseschip.
Port of Spain - Trinidad
Het land van de calypso en steelbands. Drukke stad met veel luidruchtige winkels. In de stad zijn diverse parken met Engelse herenhuizen, aangezien het eiland zeer lange tijd onder Brits bestuur heeft gestaan. Het eiland zelf is erg heuvelachtig en groen. Best de moeite waard, doch voor een goede verkenning was deze cruisestop eigenlijk tekort, dus hebben we ons beperkt tot de hoofdstad. Vergeet vooral niet het Red House te bezoeken, waar het parlement is gevestigd.
Naast de Volendam was er nog een vergelijkbaar cruiseschip aanwezig.
Fort de France - Martinique
Welvarender dan de andere bezochte eilanden, met nog steeds zeer duidelijke Franse invloeden. Het leuke, we konden alleen met Euro's betalen. In de hoofdstad moet u zeker eens gaan kijken bij de Bibliotheek Schoelcher een schitterend bouwwerk, in 1889 in Parijs voor de wereldtentoonstelling gebouwd en daarna naar Martinique overgebracht. Het openbare vervoer in Martinique is zeer goed geregeld, vandaar dat we op eigen gelegenheid een bezoek aan de prachtige botanische tuin Balata hebben gebracht ca. 10 km. buiten de hoofdstad.
Die dag was de Volendam het enige cruiseschip.
Charlotte Amalie - St. Thomas
Een der Amerikaanse maagdeneilanden in 1917 gekocht van Denemarken. De hoofdstad bestaat voor het grootste deel uit winkels, welke voor Amerikanen erg aantrekkelijk zijn, vanwege het belastingvrij kopen. Gezien dit feit, stikt het er altijd van de cruiseschepen. Op de dag dat de Volendam het eiland bezocht, waren er nog 4 grote cruiseschepen. U begrijpt het al, veel te druk en de winkels voor Europeanen niet echt interessant. Het eiland zelf bezit wel een aantal mooie baaien, dus mocht u eens met een cruise daar belanden, kunt u beter gaan zwemmen of snorkelen.
Half Moon Cay - Bahamas
Holland-America's eigen eilandje. Leuk om eens mee te maken en uiterst geschikt voor watersport activiteiten. Veelal is er maar één HAL schip per dag, doch nu hadden we bezoek van de Veendam. Twee van dit soort schepen gaat nog net, anders wordt het veel te druk. U wordt met tenders naar de wal gebracht en u kunt gebruik maken van de door de bemanning verzorgde barberque. Het leuke, de vorige Volendam en Veendam waren 2 volledige zusterschepen nu zijn ze verschillend. Tevens is de Veendam het enige HAL schip, welke niet onder de Nederlandse vlag vaart, doch onder de vlag van de Bahama's.

CONCLUSIE:
Bij de ontvangst van de reisdocumenten blijkt al, dat er meer zorg is besteed door de HAL en Zeetours, dan bij andere cruiserederijen gebruikelijk. Het door de HAL geboekte hotel, voorafgaand aan de cruise- Hyatt Pier - 66- te Fort Lauderdale is werkelijk van grote klasse. De cruise zelf was eveneens tot in de puntjes verzorgd en het blijkt, dat de HAL niet voor niets al diverse jaren tot de beste Premium cruise maatschappij wordt uitgeroepen. Toegegeven het is wellicht ook wel wat duurder dan andere cruises mede onder het mom van "tipping not required", doch, dat is een wassen neus, want tips geef je toch en de voortreffelijke Indonesische en Philippijnse bemanning rekent er ook op.
Leuke attentie is ook, dat iedere reiziger een canvas HAL tas ontvangt. Doch ook bij de HAL heeft de bezuiniging toegeslagen, want uw dagelijkse mandje fruit in de hut is inmiddels verdwenen. Verder klaagde onze hutsteward, dat hij ipv. 12 nu 16 hutten moest schoonhouden.
In goede smaak viel ook dat Kapitein Hans van Biljouw en Hotelmanager Willem de Vis alle Nederlanders uitnodigde voor een receptie vanwege "de Koninklijke trouwdag" op 2 Febr.2002
Indien er toch enige kritiek over deze reis is, dan betreft het de eindeloze immigratie - en veiligheidscontrole's, alsmede het vliegen met Northwest.


Cruise: 22 October until 5 November - 2010

Route: Round New-Zealand and Australia

Beste Harm.

I am on the Volendam and boarded in Auckland New Zealand on 22 October for a 2 week cruise around New Zealand. Today we are in Hobart Tasmania (Australia) and had a wonderful day! Another day at sea tomorrow, then to Eden near Canberra our Capital and then we will be home on Friday the 5th of November arriving in Sydney and fly back to Brisbane. We also flew with Qantas to Auckland and stayed at the Hyatt Regency there.

The ship is simply superb as is the service, food and the entertainment is top class. Holland America Line has looked after us like VIP's and they gave me a US$300 credit to spend at their bars, etc, which was a great help. Eng who is with me received the same, plus we get fresh fruit daily, free mini bar, and all sorts of extras. But, the ship is a delight and after she has come out of her dry-dock in March in Singapore she will be even better as all her cabins will be fully updated and refurbished, all areas receive new carpets and most venues, including the Rotterdam Dining Room will get new chairs, but all in a similar colour. Thus she will not loose her delightful feel and that delightfully traditional atmosphere!

Next year the Zaandam will join the Volendam sailing from Sydney from November to late March as HAL has become so popular in Australia, and my pages on the Volendam has done much to promote HAL in Australia and they recognise that, thus their gratefulness! Their American executives are in constant contact with me ensuring that all is well. However, it is what I get from the passengers what counts. This is a relocation voyage from the USA to Australia and there are many American's and Canadian's on board and out of the 1,400 plus passengers over 900 are repeat (Mariners) passengers, and that says a lot. I have nort heard a single complaint whilst on board, and I certainly do not have a single one, for this cruise has been superb!

Have I told you that in March I am sailing on the Athena from Fremantle (Western Australia) via Asia, Suez Canal to Portsmouth England on the Classic International Cruises MV Athena, ex MS Stockholm. I am so looking forward to that as she is a fine ship and she has now built up a solid reputation in Western and South Australia. after a bad start originally, but I receive hundreds of positive feed back from her past passengers. I have been on the MV Funchal of course and she was a delight! Thus I will only have a short time at home between cruises.

So my dear shipmate that is the latest news from me. I have not got off at every port due to my legs being so bad, but I am just enjoying the shipboard experience!

I trust you are well and I look forward tohearing from you again in the near future with some of your news, as I have not heard from you in along time. Did I tell you that my new cruise email is now info@cruise-australia.com? The website is also changed to www.cruise-australia.com, but that is only for the frontpage and the main INDEX for now, but all other ship and review pages are still on the dot.net  site.

Well my dear friend, from the Explorations Lounge with a great "koppie koffie" I will end this email and say - tot schrijf he?

Met vriendelijke groet van de ms Volendam!

Je scheeps vriend.

Reuben

Terug naar ervaringen overzicht