Verslag Norwegian Star

 

Cruise: Norwegian Star 16 januari t/m 29 januari 2011

 

Route: Miami vertrek - zeedag - zeedag - Cartagena - Panamakanaal - zeedag - Puntarenas - zeedag - Huatulco - Acapulco - zeedag - Cabo San Lucas - zeedag - Los Angeles eindpunt.

 

Hallo Harm, 

Verslag van de door ons gemaakte cruise met de NCL Star van 16 januari 2011 tm 29 januari 2011
Na een vlucht met KLM - Air France met 1 stop via Parijs aangekomen in Miami daar 3 overnachtingen in een hotel kon het inschepen op de NCL Star in Miami beginnen wat vlot verliep. Voordat wij onze inside cabin konden betreden eerst maar iets nuttigen in het Blue Lagoon cafe gelegen op dek 8 in het midden van het schip. Vanaf half twee konden we de cabin in, niet groot (te klein voor 3 of 4 personen) maar alles is aanwezig genoeg opbergruimte in de vorm van lades en kast. Ook een ijskastje, fohn een aardige badkamer met douche en schuifdeur. (Heerlijk geen plakkerig gordijn.) 
Zo rond 17.30uur voeren we uit Miami richting Cartagena (Colombia) onze eerste port maar eerst 2 heerlijke zeedagen. Erg fijn kun je het schip verkennen beetje luieren. Cartagena hebben wij op eigen gelegenheid met de taxi gedaan ritje naar town 10 dollar.
Je wordt belaagd met straatverkopers van sambaballen, t shirt's,  zonnebrillen tot horloges, je wordt er gek van dan maar even een kopje koffie dat moet je daar gedronken hebben je bent tenslotte in het koffiebonen land.
Na Cartagena 20 januari de vaart door het Panamakanaal de Gatun locks 3 waterbakken doorlopen aangekomen op het Gatun meer richting de volgende sluizen n.l. Pedro Miguel en de Miraflores. Het eerste gedeelte is mooier als het tweede gedeelte van het kanaal dit komt n.l. door de baggerwerkzaamheden en de aanleg van de nieuwe locks. Een bak wordt dan 427 meter lang nu is dat 305 meter. Wij hebben op dek 7 de doorvaart aanschouwd lekker met een natje en een droogje, ze komen rond met bardrinks je krijgt koude handdoekjes ze staan met koffie koek en komen met meloen langs kortom geweldig verzorgd door de crew van NCL Star. Weer 1 zeedag voor we afmeerde in Puntarenas, Costa Rica waar we een excursie maakte naar het rain forrest met o.a. de aerial trams een soort skigondel. Leuk om te doen alleen de tocht heen en terug met de bus is langer dan het verblijf waar het om ging. Dat komt mede doordat er toch wel aardig wat 70+ deze cruise maakte en dus ook met de excursie (mensen slecht ter been) deelnemen. Na een half in de bus moest iemand al naar het toilet zo'n stop langs de weg duurt dan al gauw 15 a 20 min.  Had zelf het idee dat ik wel eens op de Zonnebloem meevoer i.p.v. NCL Star.
Maar goed we hadden o.a. een Toekan en ara's in het wild gezien.
De reis wordt weer vervolgd met een zeedag en komen daar in Huatulco, Mexico aan even van boord gegaan waar een haventje is en uiteraard geshopt kan worden.
Volgende dag Acapulco, excursie citytour en cliffdivers, duikers is leuk om te zien ik doe het ze niet na citytour is meer een vvv tour onze gids verteld hoeveel zwembaden en restaurants een hotel heeft voor ons niet interessant, maar goed zoiets kan gebeuren Acapulco hunkert naar toeristen is in onze optiek een vergane glorie.
Na een zeedag op naar Cabo San Lucas wat voor ons het hoogtepunt van de reis is geworden we hadden hier n.l. een excursie Whale Watchen gingen er van uit geen walvissen te zien maar daar kunnen we nu wel anders over praten. Geweldig wat een ervaring we gingen met van die ribboten een soort rubberboot twee buitenboord motoren dus lekker snel en na eerst de zeeleeuwen op een rots te hebben aanschouwd hup de zee op en loeren naar walvissen en zo dichtbij echt tientallen gezien nogmaals geweldig.
Even iets over het leven aan boord een zorgzame gezellige crew een pittige, actieve cruise director, afwisselende shows, s'middags leuke Caribbean band bij het zwembad, tijdens zeedagen daar ook een BBQ.
En s'avonds heerlijk relaxt eten in een van de restaurants die te reserveren zijn daar moet wel een cover charge voor betaald worden variŽrend van 10 tot 25 dollar p.p. er is natuurlijk ook gelegenheid om te dineren (coverfee vrij) in een van de vier gelegenheden. Minpunt op de Star vind ik het Java Cafť een cappuccino in zo'n papieren "starbuck" beker ja dat kan niet, is weer beter op de NCL Gem.
Afijn na zo'n geweldige dag en zeedag s'morgens aangekomen in L.A., en zit na een tour door de city en lange non stop vliegreis onze cruise er weer op. Maar we kunnen terug denken aan een geweldige reis.
 
Met vriendelijke groet
Caroline Polm

 


Verslag Norwegian Star

Hallo Harm,

 

Bij deze een verslag van de cruise die we gemaakt hebben met Norwegian Star 5 tm 12 maart 2011

 

Route: De cruise vertrok op 5 maart v.a. LosAngeles en zou via Cabo San Lucas naar Mazatlan, Puerto Valarta   en retour naar Los Angeles.

Vlak voor het inschepen kregen we een klein briefje in onze handen gestopt dat er een route wijziging was, Mazatlan ging niet door, hierdoor bleven we overnachten in Cabo San Lucas.

Dat viel ons allen tegen.

De reden was recentelijke incidenten, hiermee was de kous af ,verder geen compensatie of wat dan ook ,nog geen drankje.

We vertrokken uit L.A. met een lekker zonnetje die we eigenlijk de gehele cruise wel hebben gehad ,behalve  de laatste dag vrijdag 11 Maart.

Sommige vertelden dat was de invloed van de tsunami (Japan) hadden ze gehoord.

Het waren geen grote golven maar een zeer lichte deining.

Cabo San Lucas is een schitterende plaat zeker wat betreft watersport mogelijkheden ,duiken, snorkelen, enz.

Door omstandigheden( prive) van Puerto Valarta niet veel gezien, een paar terrasje's een beetje shoppen.

Het centrum lag ca.5 km van het schip.

Helaas kan ik  verder niet veel vertellen over de cruise  dit kwam door bovengenoemde omstandigheden.

Het schip was gezellig en redelijk/goed verzorgt ook het personeel was attent en vriendelijk en aan de receptie zeer behulpzaam .

Wat betreft de prijzen aan boord viel ook wel mee een paar voorbeelden.

 

6 flesjes heineken (5 betalen) 28$

7 Flessen rode wijn 180 $ (1e  cruise gekocht op dek wijn pakket was niet de goedkoopste maar wel goede kwaliteit)

Soft drank pakket onbeperkt fris 1 week 50 $

Cocktail variŽrend  ca 7,50 $

Bij deze prijzen waren de 17% toeslagen  incl.

 

Dus het viel wel mee wat dit betreft.

Sorry deze keer voor mijn korte verslag,

We waren met 4 volwassen en een dochter van 16

 

Met vriendelijke groet,

 

Frans,

Terug naar ervaringen overzicht