Verslag Maasdam

Holiday Cruise van 23 Dec 2011 t/m 13 Jan. 2012 in de Caribbean op de “MAASDAM”

21/12 Om 4.30 thuis opgehaald door een aardige zwager (om deze tijd) en naar Schiphol gebracht, we hadden onze vliegtickets gekocht op Internet bij Vliegwinkel en de cruise hadden we zoals altijd de laatste jaren bij de Holland America Lijn in Rotterdam geboekt. We hadden vliegtickets voor de vluchten Amsterdam Miami en terug van American Airlines, omdat American Airlines niet in Amsterdam komt werd onze vlucht uit besteed aan hun partner British Airways. Met de BA 423 om 7.30 vertrokken vanaf Schiphol naar Londen voor de overstap naar Miami, op onze terug vlucht bleek dat British Airways aanzienlijk beter is dan American Airlines (later meer) qua comfort en service. We vlogen om 9.40 met de BA 207 een Boeing 747 naar Miami, een geweldig vliegtuig, en een uitstekende verzorging aan boord en op schema. Om 14.25 plaatselijke tijd aangekomen in Miami, FL, door de emigratie en koffers halen stonden we om 15.30 buiten op de luchthaven om naar ons hotel in Fort Lauderdale te gaan.Ik had veel gelezen op deze site en ook op het Cruise Forum over de trein verbinding naar Fort Lauderdale  Het was nog vroeg in de middag en we hadden alle tijd, dus wij met de trein mee, echt voor $ 3,50 een aanrader, je neemt op het vliegveld een gratis shuttle bus naar het begin station van de trein, trein kaartje is op de luchthaven te koop. De trein stond al klaar, we stapte uit op station Fort Lauderdale Airport, daar staan de taxi’s om je naar je hotel te brengen in ons geval $25,00 dus voor $32,00 ben je met twee personen in je hotel, je bent al met al toch wel twee uur onderweg. Maar het is beslist geen aanrader als je laat in de avond (gesloopt) of met kinderen of met veel bagage aankomt (met taxi alleen is € 85,00 van Miami Airport naar Fort Lauderdale.)
We hadden via Booking.com hotel Best Western Oceanside geboekt voor twee nachten, prijs € 110,00 per nacht per kamer met ontbijt en aan het strand, we waren er meer geweest beslist een aanrader.

22/12 Lekker een hele dag voor ons zelf, deze dag gebruikt om naar een van de grootste shopping malls van de US te gaan, en ja we worden creatief weer met het openbaar vervoer, reis tijd één uur. Voor ons hotel aan de Seabreeze Boulevard stopt bus 40 daar koop je met gepast geld een dag pas kost (schrik niet) $ 3,00 p.p. aan de chauffeur gevraagd waar we moesten overstappen voor de “Sawgrass Mall”  antwoord zodra ik linksaf sla bij de Sunrise Blv. stapt u over op bus 40, in bus 40 gevraagd waarschuw ons even bij de Mall, antwoord de Mall is het eindpunt, geweldig bijna in de Mall de bus uit, we waren weer een ervaring rijker, dit ritje is per taxi $ 45,00 enkele reis. Na een dag shoppen en een paar versleten schoenen, de weg terug met de zelfde dagpas, je haalt je kaartje door een gleuf in de automaat en klaar. In de shopping mall allemaal bekende winkels, zoals Nike, Adidas, Tommy Hilfinger enz, en het was uitverkoop dus we hebben het taxi geld maar besteed aan leuke dingen. s'Avonds lekker over de boulevard gewandeld.

23/12 s’Morgens lekker relaxt opgestaan kopje koffie gezet in de hotel kamer, daarna  naar een uitstekend het ontbijt gegaan in het hotel.Tijdens het ontbijt ontmoeten we nog een Nederlands echtpaar die ook naar de “Maasdam” gingen, en wij echte Hollanders, gelijk zullen met ze vieren een taxi nemen is goedkoper. Bleek achteraf niet nodig, het hotel had zelf een busje (taxi) die de gasten voor $7,00 p.p. naar de cruise terminal bracht, naar welk schip ook we lagen daar samen met de “Ruby Princess” ,  “Celebrity Equinor” en de “Noordam” en natuurlijk onze “Maasdam” dus een hele drukte in de cruise terminal. Wat we niet vaak mee hebben gemaakt (na de koffers te hebben afgegeven op de kade) waren we binnen 10 minuten aan boord van de “Maasdam”. Omdat we een vier sterren status bij de HAL hebben, heb je een eigen incheck balie. De gangway (trap) waar we mee het schip (dek 5) opliepen lag bijna in onze hut, twintig meter naar rechts en we waren in onze hut 525, toen we binnen kwamen zagen we dat de bedden (kingsize) tegen elkaar stonden, wij laten de bedden altijd uit elkaar zetten dan heb je de nacht kastjes in het midden zodat je veel meer beweeg ruimte in de hut hebt. Ook stond er een fles champagne en een uitnodiging voor een gratis Pinnacle Gril (specialiteiten restaurant aan boord kost voor twee $ 50,00) de gever was het HAL hoofdkantoor in Seattle, een leuke binnenkomer toch. Na een kennismaking met de cabin steward, gelijk de vraag gesteld om de bedden uit elkaar te halen, half uur later was het geregeld, onze koffers waren binnen één uur in de hut.We waren 10 jaar geleden voor het laatst op de “Maasdam”geweest, na een rondje schip bleek er toch wel iets veranderd te zijn aan boord, de roltrap tussen dek 4 en 5 was verdwenen, zo ook de piano bar is weg is verbouwd (net als op de “Rotterdam”en “Veendam”) en heet nu mixbar, voor de rest alles gelijk gebleven. Na ons rondje op zoek naar een rook plek (slechte gewoonte ik weet het) op ieder HAL schip is dit anders, al snel kwam ik er achter dat op dek 10 Navigatie dek bij het zwembad (buiten) aan bakboord (links) mocht worden gerookt, ik voelde me gelijk thuis. We hebben aan de bar een “drankenkaart” gekocht, deze kaarten zijn te koop in waarde vanaf $ 25,00 tot $ 250,00 wij hebben de 250,00 gekocht, voordeel is dat je 10% korting krijgt op deze kaart.  Heel handig na een drankje geef je de kaart af aan de ober, en het nog te besteden bedrag staat steeds vermeld op je bonnetje.Wat nieuw is bij de HAL is dat je de eerste 48 uur van de cruise geen eten zelf mag pakken, zelfs geen koffie, dit is om het gevreesde NORO virus buiten het schip te houden. Uit onderzoek blijkt dat het NORO virus door de passagiers mee gebracht wordt vanaf de wal.(Noot! Redactie soms maar beslist niet altijd). Om de passagiers nergens aan te laten komen hoopt met het virus buiten het schip te houden (valse hoop later meer).
We gaan het eerste gedeelte van de cruise aanvangen met 743 Amerikanen, 194 Canadezen, 60 Nederlanders, 85 Duitsers/Zwitsers/Oostenrijkers, 14 Spaans sprekende en 83 kinderen.
Om 16.30 Sailaway party op dek 10 (pool) dit is altijd een leuk half uurtje met o.a. lijf muziek aan dek, om 16.45 trossen los (gentle breeze, partly cloudy en 25 graden) op weg naar Nassau, Bahamas 345 kilometer varen met een snelheid van 14.4. knots.
Om 20.00 diner in de Rotterdam dining room aan tafel 19, kennis gemaakt met onze stewards voor de komende 21 dagen, twee hele aardige jongens uit Bali ook maar gelijk bij de wijn steward een “wijn pakket” besteld voor 7 flessen wijn prijs $ 199,00 + 15% service kosten, door onze vier sterren status betalen wij de halve prijs, toch weer zo’n HAL voordeeltje, net als de Laundry (kleren wassen) is voor ons gratis, je stopt je vuile was in een zak leg de zak op bed, volgende ochtend schoon en gestreken krijg je het terug, waar vindt je dat. De vier sterren status bereik je bij de HAL als de 200 zeedagen met een HAL schip hebt gevaren.

24/12 Om 7.00 aankomst Nassau Bahamas, overcast skies en 24 graden, hier liggen we samen met de “Majesty of the Seas” en “Monarch of the Seas” en “Carnival Imagination” en “Norwegian Sky” dus heel druk in het enigste straatje van Nassau, na twee uur rond gelopen te hebben weer snel naar het schip terug voor de luch. Om 14.00 vertrek uit Nassau voor de reis van 1.455 kilometer naar San Juan, Puerto Rico snelheid 18 knots. We ontmoeten s’middags aan dek de tweede stuurman van het schip (Hans) hij was vrij, na een uurtje gebabbeld te hebben en een versnapering gedronken te hebben, besloot hij s’avonds bij ons aan tafel te komen zitten voor het formal diner. We hebben altijd een tafel voor vier personen om 20.00, dus we hebben altijd twee plaatsen over aan tafel, altijd handig kom je leuke mensen tegen (zoals deze Hans) kan je altijd bij ons aanschuiven, het was tenslotte toch kerst avond, en een zeeman is op dit soort avonden toch eenzaam. De echte kerstsfeer ontbrak op dit schip, weinig kerst versiering en er was geen sfeer aan boord, we hebben al veel kerst en Nieuwjaars reizen gedaan, maar dit was anders misschien omdat we allemaal net aan boord waren. 

25/12 Kerstmis op zee moderate gale, rough seas, moderate swell, overcast skies en 26 graden, goede temperatuur maar een heftige wind met hoge golven, dus niet echt een kerst gevoel. s’Avond uiteraard weer een formal avond, met een heerlijk kerst diner en wat ons dit keer opviel dat bijna alle passagiers goed gekleed waren, we hebben dat wel eens anders meegemaakt. Voor de officieren was het Lido Restaurant aan bakboord vrij gehouden, dat ook zij een kerst diner hadden. Na het diner lekker wat gedronken in het Crowns Nest, de leukste bar, boven en voorop van het schip. We hadden de fam. Martin (Air) Schröder aan boord, zij waren met elf personen, omdat pa Martin 80 jaar was geworden mochten alle kinderen en aanhang mee op deze cruise, hele aardige mensen, mede omdat ze ook een drankje dronken, drink je niet kan het ook gezellig zijn, maar anders.

26/12 Om 12.00 aankomst San Juan, Puerto Rico, gentle breeze, overcast skies en 26 graden. Hier liggen we samen met de “Adventure of the Seas” , "Carnival Freedom”, Carnival Victory”,  Caribbean Prinsess”,  “Celebrity Eclipse” en “Seven Seas Navigator”, dus ook hier een enorme drukte aan de wal.
Inmiddels mochten we ons eigen eten en drinken weer zelf pakken in het Lido Restaurant, heel prettig. Hier erg warm, na de lunch toch maar even van boord om de benen te strekken, we zijn gaan wandelen naar “Fort Cristobal” gebouwd in 1430 (zonder cruise schepen) na een paar uur terug aan boord. Om 18.00 was er “Sigars under the Stars” op het Navigatie dek 10 pool, alle ligbedden waren weggehaald en vervangen door tafels en stoelen, lichtjes op de tafels en de sigaren rokers maar paffen, heel gezellig met livemuziek aan dek tot de Sailaway Party, we lagen hier naast de “Celebrity Eclipse” 3.150 passagiers aan boord wat is zo’n schip dan groot naast de kleine “Maasdam”. We hebben op deze avond onze uitnodiging verzilverd om in het Pinnacle Specialiteiten restaurant te gaan eten, het eten daar is geweldig, best een aanrader als je ooit op een HAL schip komt. Om 20.15 op weg naar Gustavia, Sint Bartholomeus (Frans eiland) 360 kilometer varen met een snelheid van 16 knots.

27/12 Om 8.45 ten anker voor het eiland Sint Bartholomeus met als hoofdstad Gustavia, moderate breeze, clear skies en 26 graden. We liggen samen met de “Seven Seas Navigator” en de “Sea Dream II”. Hier gaan de passagiers per “tender” (kleine bootjes) van boord omdat het schip voor anker ligt. Alle passagiers moeten aan boord in het theater een tender ticket halen. Door onze vier sterren status, hoeven wij geen ticket te halen maar mogen naar de tender als wij dat willen, toch weer zo’n klein HAL voordeeltje. Het in de tender stappen leverde echter veel problemen op door de hoge golf slag, het was een lange rit naar de wal zo’n half uur varen. Dit eiland is Frans, en betalen met € vreemd hoor in de Caribbean, maar uiteraard spreekt iedereen daar Engels. Brand schone straten en hele duren winkels, een toertje per taxi was ook flink aan de prijs wat gedronken op een leuk terras en snel weer terug naar het schip voor de lunch. Lekker de middag doorgebracht aan het zwembad.
17.15 anker gelicht voor de reis naar Roseau, Dominica 337 kilometer en snelheid 12.9 knots. Om 18.15 waren we uitgenodigd voor de VIP party in de Half Moon Lounge, dit is voor een select groepje passagiers die al lange tijd met de HAL varen, dit was de vijfde dag aan boord en voor het eerst ontmoeten we op deze party de Kaptein James Russell Dunford (Engels) en de Hotel Manager Cees Tesselaar (Hollands).Wij dachten al, is er wel een Kaptein en een Hotel Manager aan boord, maar na vijf dagen ze waren er echt.We ontmoeten op de party diversen passagiers waar we in onze lange HAL historie al eerder mee gevaren hadden, altijd leuk oude cruise herinneringen op halen onder het genot van een lekker drankje.

28/12 Om 7.45 aankomst in Roseau, Dominica, gentle breeze, rain showers en 24 graden hier liggen we samen met de “Ventura” 3.574 passagiers, dit schip had een ligplaats aan de cruise pier in de stad gekregen, zodat wij met ons kleine bootje in een container haven werden gestopt, en met een shuttle bus naar de stad moesten prijs voor de shuttle bus was $ 2,00 p.p. enkele reis.We werden door de shuttle bus gedropt en ook weer opgehaald voor de cruise pier waar de “Ventura” lag, een hele drukte daar in de kleine straatjes van Roseau. Je kan hier privé toertjes maken met een taxi, net als op de vorige eilanden prijs gemiddeld $ 10,00 p.p. p/u. Als je 100 meter van de cruise pier bent dan zie je het ware gezicht van Dominica, heel erg vies en open riolen enz. Ook hier, net als alle vorige havens waren we meer geweest, dus niets ondernomen en snel in de shuttle bus naar de bewoonde wereld (het schip) 16.45 Vertrek voor de reis naar St.John, Antigua and Barbuda 235 kilometer snelheid 9.1 knots dus zeg maar drijven, de stookolie kost toch rond de $700,00 per ton.
Hier sloeg het noodlot toe, het NORO virus had zijn intrede gedaan. We hebben precies 48 uur kunnen genieten van het pakken van je eigen koffie en eten in het Lido Restaurant. Code ROOD aan boord, dat betekend als je ziek bent, en je meld dat aan de dokter die je vertelt dat je 48 in je cabin moet blijven om besmetting van anderen te voorkomen. Ik beschreef al eerder, misschien was het vieze eiland de oorzaak van het virus, de symptomen van het NORO virus zijn, een paar uur flink braken, en om de vijf minuten naar het toilet, je wordt wel lekker schoon van binnen, op het hoogte punt van het virus waren er ongeveer 60 zieken aan boord.

29/12 Om 8.00 in St.John, Antigua and Barbuda, fresh breeze, clear skies en 26 graden hier liggen we samen met “Caribbean Princess” 3.592 passagiers en de kleine “Braemer” van Fred Olsen. Antigua and Barbuda zijn twee aparte eilanden maar staan onder bevel van de zelfde regering, wij lagen dus op Antigua, heel mooi eiland en redelijk schoon. Hier hebben we een toer gemaakt van drie uur, met nog vier andere Hollanders buiten op de pier een taxi chauffeur aan gesproken en een deal gemaakt, weer een prijs van $ 10,00 per uur per persoon. Wat ons ook hier opviel alles was groen net als alle vorige eilanden, het regent regel matig hier, vandaar. Vanaf dit eiland was het bellen per mobiel vrij goedkoop € 0,35 per minuut. Hier maar gebruik van gemaakt om het thuis front te bellen. 16.45 Vertrek voor de reis naar St.Thomas, US Virgin Islands 360 kilometer snelheid 14.5 knots

30/12 Om 7.20 aankomst in St.Thomas, US Virgin Islands, light breeze, partly cloudy en 25 graden we  liggen samen met de “Westerdam” en “Serenade of the Seas” we hebben hier in het verleden wel eens met zes schepen gelegen, dus nu rustig op het eiland. Dit vinden wij het slechtste eiland van de cruise, het is zo verschrikkelijk commercieel het straalt er van af, wel hebben ze daar prachtige stranden, makkelijk te bereiken per taxi. We zijn toch maar even van boord gegaan, wat rond gewandeld en per taxi (½ uur lopen) naar het stadje Charlotte Amalie  gegaan prijs $ 4,50 p.p. enkeltje na twee uur gewandeld te hebben taxi terug naar het schip. We hoorde van de taxi chauffeur dat het aantal cruise schepen hier flink afneemt, de cruise rederijen kiezen nu veel vaker voor St.Maarten, ik wilde haast zeggen “dikke bult eigen schuld” door het arrogante gedrag van de lokale bevolking aldaar.
15.45 Vertrek voor de reis naar Half Moon Cay, Bahamas het privé eiland van de HAL 1.355 kilometer snelheid 18.9 knots met één zeedag in deze reis.
Om 19.15 hadden we weer een party met de Kapitein en Hotel Manager in de Half Moon Lounge, dit keer voor de Mariners, de gasten op de party zijn mensen die meer als 500 zeedagen met de HAL gevaren hebben, hier worden ook de nieuwe Mariners die de status van 100 zeedagen hebben bereikt onderscheiden met een koperen medaille, dit is een echte HAL traditie, je hebt medailles voor 100 – 300 – 500 – 700 en 1200 zeedagen die je bij de HAL gevaren hebt.
Hanneke om 23.00 naar de Indonesian Crew Show wezen kijken altijd leuk om je cabin en tafel steward te zien op treden op het podium.

31/12 Op zee strong breeze, moderate seas, low swell, clear skies en 26 graden. Een lekkere dag op zee, maar wel een drukke dag (gek hé drukke dag tijden je vakantie) om 10.50 weer een party in de Explorer Lounge en aansluitend een Mariners brunch in de Rotterdam dining room we hadden meer dan 1000 Mariners aan boord, dat zijn mensen die meerdere keren met de HAL gevaren hebben, vandaar dat de brunch in twee delen was één om 11.00 en één om 13.00. We hadden een leuke tafel voor de brunch met acht Hollanders waaronder ook Mevr. & Hr. Schröder, was heel gezellig en natuurlijk de leuke verhalen van Martin Schröder, met het echte verhaal waarom hij kort geleden afscheid heeft moeten nemen van zijn “kindje” Martin Air.


Mevr. & Hr. SchrÖder met Hanneke

Hanneke is om 13.00 vijf kilometer gaan lopen voor Pink Ribbon, dit is een goed doel te bestrijding van borst kanker, je betaald $ 15,00 inschrijf geld dan krijg je een T-shirt en lopen maar 20 rondjes rond het schip, ik heb de foto’s gemaakt, leek me rustiger. Naar de cabin om op te maken voor de Oudejaars avond. Om 20.00 diner in de Rotterdam dining room, deze avond hadden we Erwin Leijen aan tafel hij is HWTK aan boord (Chief Engineer) we hadden met Erwin gevaren in 2007 op de “Statendam” ook met de feestdagen, veel bijgepraat over de reis van toen (Australië) en de reis van nu, heel gezellig. We zijn naar het theater gegaan om daar oud en nieuw te vieren, en na 0.05 zijn we naar het Crowns Nest geweest, het viel allemaal een beetje tegen, weinig tot geen sfeer op het hele schip. Ik had s’middags met de Hotel Manager gesproken of er een mogelijkheid was om wat op de buitendekken te doen. Het was 26 graden en wind stil dus mijn inziens geen probleem maar hij kwam met argumenten ja maar als het gaat regenen en waar haal ik het personeel vandaan, de bar moet open en toch minimaal twee obers. Ik weet niet misschien zijn wij te slim, maar als je binnen zeg maar 150 mensen weghaalt en naar buiten brengt heb je op die plek waar je ze weghaalt obers over, ging dus niet door voor straf hebben volgens ons de airco in het schip uitgezet, bij iedereen liep het water over het gezicht wel goed voor de bar omzetten (was dat het plan?) Op oudejaarsavond mag de gehele crew (kapsters, spa, casino) medewerkers in het schip komen, al snel namen zij de het hele Crown’s Nest in beslag, met alle gevolgen van dien.

1/1 Om 7.40 aankomst en voor anker op Half Moon Cay, dit is het privé eiland van de HAL gehuurd voor 99 jaar van de Bahamas. We lagen hier samen met de “Westerdam” met over de 2000 passagiers en dan onze 1200 er bij dan is het eiland net even te krap, helemaal voor de BBQ lunch lange rijen mensen. Maar het blijft een prachtige plek met parel witte stranden goede ligbedden, en bestel je een drankje dat gaat dat gewoon op je kamer nummer. Om 15.30 anker gelicht voor vertrek naar Fort Lauderdale FL., 510 kilometer snelheid 17.5 knots.

2/1 Om 7.00 aankomst in Fort Lauderdale, het is 19 graden en bewolkt we liggen hier samen met de “Noordam”,“Nieuw Amsterdam”,  “Westerdam”,  “Celebrity Equinor” en de “Celebrity Solstice” dus heel druk hier. Hier was het einde van de eerste cruise voor ons dan, wij bleven nog voor de volgende cruise maar voor de meeste passagiers was hier het einde. De ontscheping verliep dit keer op rolletjes, ook de passagiers die aan boord bleven voor de volgende cruise werden verplicht van boord te gaan, het schip werd geheel gedesinfecteerd  wegens het NORO virus.Ter compensatie kregen de mensen die aan boord bleven een gratis excursie van de HAL aangeboden, het was of de Everglades of de Sawgrass Mall wij namen de laatste. Voor 14.30 mocht er niemand aan boord terug komen ook de nieuwe passagiers niet, onze vrienden zouden om 11.00 aan boord komen, die hebben we snel gebeld dat ze nog even in hun hotel bleven, anders zit je uren in de terminal niet echt prettig. Wij gingen om 9.30 met twee bussen vol naar de Sawgrass Mall en werden daar om 13.30 weer opgehaald, en weer naar het schip gebracht, prima geregeld allemaal.
Om 16.40 trossen los voor de reis naar het HAL privé eiland Half Moon Cay, we vertrokken de tweede reis samen met 861 Amerikanen, 231 Canadezen, 31 Nederlanders, 19 Duitsers en 25 kinderen aan boord.
We waren net 10 minuten vertrokken uit Fort lauderdale toen de Kapitein omriep via de boord radio dat we wegens slecht weer Half Moon Cay zouden overslaan, het is daar tenderen (kleine bootjes) een goede beslissing. Voor ons heel jammer we zouden op Half Moon Cay samen liggen met de Nieuw Amsterdam, de Kapitein van dit schip en zijn vrouw zijn goede vrienden van ons, we zouden elkaar treffen op het eiland, niet dus.

3/1 Op zee Moderate gale, moderate seas, low swell, overcast skies en 23 graden.

4/1 Op zee Fresh gale, high seas, large swell, overcast skies en 23 graden, om 15.00 genoten van de Dutch High Tea altijd leuk vooral de aardbeien gedompeld in chocolade, s’avonds een formal avond op een stampend schip.

5/1 Om 8.30 aan komst in Frederikstead, St.Croix, American Virgin Islands, Gentle breeze, overcast skies en 25 graden, we hebben 2000 kilometer gevaren vanaf Fort Lauderdale snelheid 17.8 knots. Vies eiland met een hele onvriendelijke bevolking, ik had een foto gemaakt van een vismarkt, waar ook locals op stonden ik moest de foto verwijderen uit het toestel, misschien gezochte criminelen ? Dus maar snel terug naar het schip, waar nog steeds Code Rood (NORO) de boventoon voerde, vrienden van ons hebben hier een eiland tour per taxi gedaan (was leuk) wederom voor een prijs van $ 10,00 p.p. per uur. 17.35 Trossen los voor de reis naar Basse Terre, St.Kitts and Navis is 266 kilometer snelheid 12.3 knots.

6/1 Aankomst om 6.45 in  Basse Terre, St.Kitts and Navis Light Airs, clear skies, en 25 graden hier liggen we samen met de “Carnival Victory”. Leuk stadje, ook vies hier wordt veel gegeten op straat van BBQ kraampjes o.a. veel kip en lobster $ 20,00 p.s. s’Middags lekker aan dek gezeten met wat cruise vrienden, wijntje en een hapje, sailaway party om 16.30. Onze vriend Chris werd onder het wijntje niet lekker, pijn in zijn buik, we zijn s’avonds om 22.30 nog even in zijn cabin geweest om te kijken hoe het met Chris ging zijn vrouw Tilly vertelde dat het niet goed ging met Chris. Totaal onverwacht is hij s’nacht om 3.02 overleden aan boord, wat de stemming voor de rest van de cruise behoorlijk drukte, zult u begrijpen. Om 16.45 trossen los voor de reis naar Kingstown, Saint Vincent and Grenadies 495 km en snelheid 17.2 knots

7/1 Om 9.30 aankomst Kingstown, Saint Vincent and Grenadies partly cloudy skies en 26 graden, hier ook weer weinig te beleven, vies en nog eens vies open riolen waar de ratten het voor het zeggen hebben. 18.40 Trossen los voor de reis naar Bridgetown, Barbados 181 km snelheid 9,4 we hadden het kunnen roeien. Om 20.00 hebben we met Simon en Bianca (vrienden) heel lekker gegeten in de Pinnacle Gril, echt een hoogtepunt van deze dag, Hanneke s’avonds in het theater de Filipino crew show bezocht, was heel leuk.

 8/1 7.40 Aankomst in Bridgestown, Barbados partly cloudy en 28 graden hier liggen we samen met de ‘Thompson Dream” de oude “Westerdam” en de “Explorer”. Dit is volgens ons de leukste stop tot nu toe, een mooi en schoon eiland en een vriendelijke bevolking. Hier hebben we na een deal te hebben gemaakt met een taxi chauffeur een leuke eiland tour gemaakt van drie uur, prijs weer net als andere eilanden $ 10,00 p.p. per uur. Hier hebben we Tilly de weduwe van Chris om 14.00 met haar bagage van boord geholpen, op de pier stond een taxi voor haar klaar en werd ze onder begeleiding van de HAL scheepsagent aldaar naar een hotel in Bridgetown gebracht, om vervolgens twee dagen later via Londen naar Schiphol te vertrekken. Wij hadden gedacht dat er wel een van de Staff medewerkers aan de gangway zouden staan om afscheid van Tilly te nemen, niet dus niemand. Wij kregen een beetje de indruk dat je meer als vracht dan als passagier wordt gezien aan boord van dit schip. 18.00 Trossen los voor de reis naar Castries, Saint Lucia 215 kilometer snelheid 9,4 knots (iets harder roeien nu)

9/1 7.40 Aankomst Castries, Saint Lucia cleare skies en 27 graden hier liggen we samen met de “Pacific Princess” en de Carnival Miracle”. Dit is een van de minst vieze eilanden, leuke bevolking ook hier een leuke tour gemaakt per taxi van drie uur, naar o.a. Marigot Bay echt een paradijsje op aarde. 15.45 Trossen los voor de reis naar Philipsburg, St.Maarten 501 kilometer snelheid 19.1 knots. Om 19.15 weer een Mariners party voor ons, veel oude cruise vrienden ontmoet op de party die het tweede gedeelte van de cruise aan boord waren gekomen.

10/1 7.40 Aankomst Philipsburg, St.Maarten clear skies en 27 graden hier liggen we samen met de “Explorer of the Seas”, "Grand Princess” ,"Pacific Princess” en de “Norwegian Epic”. GROOT NIEUWS vandaag, het NORO virus was onder controle, dus voor het eerst op onze cruise je eigen koffie en eten pakken in het Lido Restaurant, de meeste passagiers wisten niets eens hoe de koffie automaat werkte, dus toch weer file aldaar. We waren hier zeven jaar niet geweest, wat is dit groot geworden een mooi boulevard en een tweede nieuwe cruise pier gebouwd, speciaal voor de grote RCCL schepen “Oasis en Allure of the Seas”deze schepen zijn 361 meter lang. Wat geslenterd over de boulevard maar heel druk met zoveel schepen in de haven, een drankje en naar boord. Om  17.40 trossen los voor het laatste gedeelte van onze cruise, twee zeedagen naar Fort Lauderdale 2000 kilometer snelheid 17.8 knots. 

11/1 Op zee moderate breeze, slight seas, low swell, overcast skies en 28 graden, vandaag weer een Mariners Brunch om 11.50 verzamelen in de Explorer Lounge, daar werd de tafelindeling voor de brunch gemaakt. Wij zaten met zes Amerikanen aan tafel met de Hotel Manager, het was gelukkig snel voorbij, éen uurtje. Om 22.30 “Extra Vaganza” dit is een waar taarten festival, heel mooi gemaakt met o.a. een chocalade waterval, dit hedden we op het eerste gedeelte van de cruise moeten missen, van wegen het virus aan boord.

12/1 Op zee moderate breeze, slight seas, low swell, clear skies en 28 graden er was een ‘Mangolia Lunch” op het lido pool dek, dit is een soort wok restaurant zoals wij dat kennen, heel lekker en druk. Vandaag gebruikt om koffers te pakken, en eerlijk gezegd waren we beide wel blij dat er een einde aan deze cruise kwam (hebben we nooit gehad) na alles wat we meegemaakt hadden. Om 15.00 was er Indonesische High Tea, erg gezellig, lekker hapjes en drankjes.

13/1 Groot nieuws “Henk jarig”, ik heb nog nooit zo’n leuk cadeau gehad op me verjaardag, ik mocht van de “Maasdam” af en naar huis, groots. Om 7.00 vast aan de kade van Fort Lauderdale, bewolkt en maar 17 graden, we liggen samen met de “Noordam” ,“Celebrity Equinor” en de “Pacific Princess” We vliegen pas om 19.00 dus aan boord een excursie geboekt weer naar de Shawgrass Mall, $ 59,00 dan blijven je koffers in de bus, vertrek van de cruise pier om 9.30 naar de mall en om 13.00 werden we daar weer opgehaald om via de cruise pier en Fort Lauderdale Airport om 15.30 werden gedropt op Miami Airport. Met American Airlines (heel slecht eten) naar London gevlogen en vandaar met British Airways naar A’dam. 

Resumé: Een cruise waar we meer van verwacht hadden, maar door allerlei omstandigheden viel het zwaar tegen, ik moet wel zeggen de “Maasdam” is echt een leuk schip om op te varen, maar wel met een andere crew.
Kapitein was James Russell Dunford, Hotel Manager Cees Tesselaar, HWTK Erwin Leijen, we hebben totaal 10.613 kilometer gevaren. Ondanks de 572 welwillende crew members, is het toch niet geworden, wat we hebben gedacht.

We overwegen dan ook, om na 13 jaar HAL, het eens bij Princess te gaan proberen, dat heeft als voordeel, dat we onze Marinier’s HAL status mee kunnen nemen.

Henk & Hanneke

Voor verdere foto's en gegevens over de  Maasdam Klik hier svp. >>>>>>

Terug naar ervaringen overzicht