Verslag Vision of the Seas

Van 24 september tot 6 oktober 2010 cruise  "The Holy Land Cruise"

Route: VenetiŽ - 3x zeedag - Haifa - AlexandriŽ - zeedag - Kusadasi - 2xzeedag - VenetiŽ.

Vlogen met Swiss van Amsterdam, met overstap in Zuerich, naar Venetie. Was euro 160,00 per persoon  goedkoper dan een ticket van de KLM. Goede verbinding en de totale reistijd incl. overstap bedroeg 4 uur.

 

We konden al snel een taxi bemachtigen om naar het schip te gaan. Het inschepen was chaotisch en gebeurde aan het eind van de gangway. Stonden nog even in de regen tesamen met nog een twintigtal passagiers en moesten onze eigen koffers aan boord brengen. Het had er de schijn van of zij ons niet meer verwacht hadden. 

 

Het schip zou 25 september vertrekken, zodat we aan boord konden overnachten. Het was de eerste keer dat we vanuit Venetie vertrokken. Een belevenis om langs de bruggetjes en kanalen te varen. We voeren langs de splinternieuwe NIEUW AMSTERDAM, MSC FANTASIA, NORWEGIAN GEM en COSTA VICTORIA.

 

De eerste 3 dagen zouden op zee worden doorgebracht. De eerste dag was bewolkt. Dus een goede gelegenheid om het schip uitgebreid te gaan verkennen. De volgende dagen prachtig warm weer.

 

De eerste stop was in Haifa. Een prachtige stad, die wij met onze vrienden per taxi en bus zijn gaan bekijken. Mooie parken en vanaf het hoogste punt een prachtig uitzicht. Konden ook het schip zien liggen.(zie foto)

Onze vrienden gingen vanuit Ashdod naar Jeruzalem. Wij namen de taxi naar Ashdod centrum, waar, behalve wat winkelcentra, niets was te beleven. Waren vroeg in de middag weer terug aan boord. Heerlijk warm weer, dus genieten aan boord van het zwembad en de havenactiviteiten rondom het schip.

 

De volgende stop was - fijn voor deze scheepsliefhebber - weer een echte havenplaats. Alexandrie. De route naar de aanlegplaats, vanaf het punt waar de loods aan boord komt, is zeer de moeite waard. We voeren langs verschillende scheepswrakken en een marinebasis, waar 2 duikboten lagen en appel gehouden werd.

Alexandrie is een chaotische, vieze stad. We lagen hier 2 dagen, dus volop gelegenheid om de bazaars te bezoeken.

Ook de prachtige PRINSENDAM lag aan de kade. We ontscheepten in een mooie, moderne terminal met buiten veel kleine winkeltjes en konden zo de stad inlopen.

Na weer een zeedag kwamen we aan in Kusadasi. Niet echt een havenplaats, maar geheel ingesteld op het toerisme en het aanlopen van cruiseschepen. Tegenover ons lag de GEMINI van Happy/Quail Cruises. Kusadasi is een walhalla voor vrouwen, die nooit uitgewinkeld raken. Gelukkig terrasjes zijn er genoeg.

 

Na Kusadasi hadden we weer 2 volle zeedagen voor de boeg, alvorens op 6 oktober weer in Venetie aan te komen. Ook de NIEUW AMSTERDAM  was aan het ontschepen, zodat het moeilijk was om een taxi te bemachtigen. Echter we lagen naast de aanlegplaats van de watertaxi's en konden hiermee naar het vliegveld. Nadat we waren uitgestapt was het

een kleine 10 minuten lopen en stonden we in de vertrekhal van de luchthaven Marco Polo.

Wij cruisen graag met RCCL. De "Vision-class"-schepen bevallen ons uitstekend. Het schip is inmiddels 12 jaar. De bars en openbare ruimtes zien er prima uit. Aan de hutten kan je de leeftijd wel aflezen. Laatjes van kastjes,  die slecht sluiten en aan vervanging toe zijn.  De vloerbedekking is ook niet echt schoon meer. Maar niet zo belangrijk, dat wij niet meer voor dit schip zouden kiezen.

 

Het eten in restaurant en buffet vonden wij goed, hoewel sommigen een andere mening hadden. Kwestie van smaak. Desondanks toch weer enige kilos aangekomen.

 

We hadden een binnenhut op dek 2, waar we veel last van lawaai hadden. Zelfs toen we nog in de haven lagen was het bijna onmogelijk om te slapen. De 2de nacht, toen we al op zee voeren was het nog erger. Zelfs met oordoppen. Vooral na 24.00 uur werd het nog erger. Ben toen om 04.15 naar de receptie gegaan en om een andere hut gevraagd. Kreeg later op de dag een andere hut toegewezen. Een buitenhut op hetzelfde dek. Kon hier in ieder geval zonder oordoppen slapen.

 

Niettemin kijken we terug op een fijne cruise.

Groet  Wim

 

 

 Terug naar ervaringen overzicht