Wat brengt 2017

Ook in 2017 kunt u praktisch de gehele wereld met een cruise bereiken

Algemeen:

Over 2017 zijn weer ettelijke persberichten verschenen over bestemmingen, nieuwe schepen, noviteiten aan boord, prijsacties etc.etc. De hele website zou er zonder moeite mee kunnen worden gevuld. In het kader van deze rubriek zullen we trachten een interessante keuze te maken van de te verwachten trends in 2017, mede aan de hand van door CLIA de wereldwijde organisatie van cruise rederijen verstrekte gegevens.

Wat brengt ons 2017

Indien we de Cruise Lines International Association (CLIA), de wereldwijde overkoepelende organisatie van cruise rederijen, moeten geloven, alleen maar voorspoed! Wereldwijde cruise industrie blijft in een hoog tempo groeien en evalueren. Men verwacht dat 25,3 miljoen passagiers een cruise gaan maken in 2017. Een dramatische toename van 15 miljoen, slechts 10 jaar geleden. In de periode 2017 -2026  zullen de bij het CLIA aangesloten bedrijven 97 nieuwe zee, rivier en expeditie schepen in gebruik worden genomen. Hiermee is een bedrag gemoeid van ca. $ 53 miljard. Alleen al in 2017 worden er 26  zee, rivier en expeditie schepen in gebruik genomen, met een waarde van ca. 6,8 US dollar. Interessante nieuwe schepen in 2017 zijn ondermeer: Silver Muse - Silver Cloud verbouwd tot expeditieschip- Flying Clipper met 6400 m2 zeil oppervlak het grootste zeilende cruiseschip- AidaPerla zuster van AidaPrima -  Ventus Australis - Majestic Princess - American Constellation - Norwegian Joy - Mein Schiff 6 - MSC Meraviglia - MSC Seaside - Viking Sky - National Geographic Quest.
Bij de rivier cruiseschepen komen weer een aantal fraaie schepen in de vaart meestal gebouwd in Nederland of Duitsland.  De ultra luxe Crystal River Cruises komt, na haar verbouwde Crystal Mozart, in 2017 met de eerste twee nieuwbouw schepen Crystal Bach en Mahler in totaal bestaat de serie uit vier schepen. 
De meeste CLIA reisagenten verwachten in 2017 een hogere omzet ten opzichte van het afgelopen jaar.
Volgens CLIA levert de cruise industrie in 2017 een positieve bijdrage aan de wereld economie van ca. $ 117 miljard en zijn er ca. 950 duizend personen betrokken, op zee en aan de wal, bij de cruise industrie.

- Vertrek/Aankomst in Nederland In 2017 zijn er weer vele cruises die vertrekken/aankomen in Amsterdam/Rotterdam. Keus tussen diverse rederijen Holland-America Line -Celebrity-Royal Caribbean- Oceania-Aida - MSC - Costa - Fred Olsen, zelfs Cunard doet met de Queen Elizabeth diverse malen Rotterdam aan. Indien u interesse heeft neem contact op met uw reisagent

Hieronder worden een aantal trends beschreven, getransformeerd naar stijlen en voorkeuren van de moderne cruise reiziger.

- Milieu aspecten Na vele kritieken over de vervuiling door de cruise schepen, is men bezig met een inhaalslag, om de vervuiling te verminderen en imago schade te voorkomen. Nieuwe technieken die de uitstoot van schadelijke zwaveldioxide - stikstofoxiden en roetdeeltjes moet verminderen wordt steeds vaker toegepast.  Steeds meer nieuwbouw schepen, maar ook bestaande, uitgerust met uitlaatgassen reinigers (scrubber technologie) in diverse uitvoeringen. Verder wordt in diverse havens, meestal verplicht, op gasolie gevaren aanzienlijk minder vervuilend dan zware stookolie. Een andere maatregel is de ontwikkeling van LNG als brandstof, zowel in de haven als op zee. Een aantal veerschepen varen al uitsluitend op LNG. Het eerste cruiseschip, die volledig op LNG vaart, zal rond 2020 in de vaart komen. Gelukkig zijn wereldwijd steeds meer havens zich bewust van hun verantwoordelijkheid en verzorgen ze walstroom aansluitingen direct vanaf het stroomnet, of opgewekt door speciale installaties aangedreven door LNG motoren. Het voorkomt dat tijdens haven bezoek de eigen motoren moeten blijven draaien. Ook het reinigen van "vuilwater" systemen, voordat het in open zee geloosd mag worden, moet aan steeds strengere eisen voldoen. Al deze maatregelen zijn niet alleen voor het totale milieu belangrijk, maar ook voor de leefomstandigheden van de cruisereiziger/bemanning aan boord.

- Groei moet de cruisereiziger "gelukkig" worden van de "ongebreidelde" groei van de cruise industrie? Door het verminderen van bruikbare havens vanwege "onrust" in de wereld worden nu al interessante havens "overlopen" door cruiseschepen.  Sommige populaire bestemmingen zijn genoodzaakt om een limiet te stellen aan het aantal schepen/passagiers. Het noopt de rederijen in de Cariben tot het creëren van bestemmingen. Zo worden onder auspiciën van de rederij prachtige locaties ontwikkeld, zoals bv. Harvest Caya - Half Moon Cay - Amber Cove etc.
China en het Verre Oosten zijn sterk in opkomst. Deels om nieuwe markten aan te boren, maar ook voor cruise reizigers uit Europa en United States/Canada. De langere toe- en afvoer routes om er gebruik van kunnen te maken is een nadeel. China wordt gezien als een grote groei markt. Er worden diverse schepen volledig voor deze markt ingericht.

- Rivier cruises worden steeds populairder. CLIA leden beheren momenteel 180 rivier cruiseschepen en voor 2017 zijn er orders geplaatst voor 13 nieuwbouw schepen. Dat is een stijging van meer dan 10%. Waarbij dient te worden opgemerkt, dat maar een beperkt aantal riviercruise rederijen bij CLIA zijn aangesloten. Nadeel is, dat men op de meeste rivieren afhankelijk is van het waterpeil. Door aandrijving met schoepenwielen kan dit deels worden ondervangen. Deze oude techniek is minder afhankelijk van lage waterstanden. Vooral het Franse CroisiEurope is een pionier op dit gebied.
Rivier cruises worden meer en meer populair bij jongere reizigers en gezinnen met kinderen. De ultra luxe Crystal River Cruises maakt in 2017 als nieuwkomer haar intrede in de rivier cruise vaart.

- Vloot Cruiseschepen. In 2016 waren er 484 cruise schepen in de vaart. In 2017 zal dat aantal met 13 stuks worden uitgebreid. Naast de hedendaagse trend van alsmaar grotere schepen, met soms meer dan 6000 passagiers, is er een kentering zichtbaar naar schepen met een meer “menselijke” maat. Hiervan profiteert eveneens een groeiende vloot van expeditie cruiseschepen. Vooral in 2018 zal er aantal expeditie cruiseschepen, die aan de nieuwste verscherpte milieu en veiligheid eisen voldoen in de vaart komen. Dit moet tot gevolg hebben, dat de kwetsbare Zuid-en Noordpool gebieden zoveel mogelijk worden ontzien. De huidige expeditieschepen, meestal van Russisch fabricaat, zullen langzaam verdwijnen. Ook bij expeditieschepen is de trend naar meer luxe ingetreden. Zo zal in 2018 de eerste van twee Hurtigruten schepen de Roald Amudsen in de vaart komen. Hybride voortstuwing gebruik makend van batterijen zeer milieu vriendelijk. De eerste van een viertal 10.000 tons schepen van Ponant. De Scenic Eclipse hyper modern en zeer luxe, van de zeer succesvolle Australische rivier cruise rederij. Ook op dit terrein gaat Crystal Cruises zich begeven met de Crystal Endeavour van 25.000 ton met nog drie schepen in opdracht. Het Nederlandse Oceanwide Expeditiecruises komt in 2019 met haar eerste nieuwbouw schip de Hondius. Het Duitse Hapag-Lloyd expeditie cruises komt in 2019 met twee 16.000 tons schepen.   

Azië/China:
Azië, inclusief China is momenteel het “toverwoord”. Vijf jaar geleden, waren cruise reizen voor reizigers uit Azië een zeldzaamheid. Vandaag de dag, is de regio de snelst groeiende in de cruise-industrie. Om de "boot" maar niet te missen zijn er vooral door Carnival Corp. diverse samenwerking overeenkomsten met Chinese bedrijven gesloten. Het moet resulteren tot de bouw van in China gebouwde cruiseschepen. Het eerste schip gebouwd in China wordt in 2021 verwacht.
In 2014 boekten 1,72 miljoen mensen van het Chinese vasteland een cruise, een stijging van 43 procent jaar-op-jaar en 20 procent boven het gemiddelde in de regio Azië-Pacific. Tot nu toe, is China uitgegroeid tot de achtste grootste cruise markt van de wereld Experts voorspellen dat Chinezen in totaal 3,5 miljoen cruise reizen zullen maken in het jaar 2020, waarmee het de meest dynamische cruise markt wordt in de regio Azië-Pacific.
Er zijn echter vele prognoses gemaakt over China, die allemaal verschillend zijn.
De discrepantie in cijfers is niet eenduidig te verklaren, maar een aantal oorzaken zijn wel aan te wijzen.
- De economische crisis heeft hard toegeslagen in China.
- Cruise industrie heeft China’s potentieel wel erg “opgeblazen”. De één wilde niet voor de ander onderdoen en nieuwe schepen werden, of worden nog in China gestationeerd. De Chinese overheid werd “gepaaid” met het vooruitzicht een eigen industrie voor het bouwen van cruiseschepen op te zetten. etc.
- De feiten van heden. zijn dat Costa één van haar schepen van China naar Japan heeft verplaatst.
- HNA Cruises China’s eigen inheemse rederij startte in 2013 met cruises met de van Carnival gekochte Henna (bwj.1986 – 47.678 bt.).  In oktober 2015 heeft HNA besloten te stoppen met cruises vanwege het lage rendement.
- Toch heeft dit Star Cruises, een Genting dochter, niet weerhouden tot drastische expansie in China en Verre Oosten. Zo heeft men een nieuwe rederij opgericht Dream Cruises. Het is een meer luxe uitvoering van Star Cruises. Het eerste schip Genting Dream is inmiddels in de vaart. Een tweede is in aanbouw, het zijn schepen van 151.000 ton geschikt voor 3300 passagiers. 
- South China Morning Post meldde op 20 oktober 2015. "Cruise Toerisme in China op een kruispunt". Prijzen voor een cruise zijn drastisch gedaald.
- Ook Costa’s huidige CEO Neil Palomba, moest toegeven in een interview met Seatrade: "De volumes zijn niet zo groot als we hadden gewild”. Indien de verwachting van de Chinese markt achterblijft bij de optimistische prognoses, heeft de cruise industrie een probleem. De gigantische uitbreiding van de vloot zijn mede op deze prognoses gebaseerd. Voor de gangbare 8-daagse cruises is het route netwerk voor in China gestationeerde schepen erg beperkt. Interessante bestemmingen, zoals Singapore-Australie en Nieuw-Zeeland vergen langere cruises.

Voor de vooruitzichten voor Australië/Nieuw Zeeland is door de cruise industrie een aanzienlijk realistischer beeld geschapen. De groei voldoet zeker aan de verwachtingen. De cruise-industrie in Australië bereikte in 2014 een belangrijke mijlpaal met meer dan één miljoen passagiers. In tien jaar is de Australische cruise markt ruim zeven keer gegroeid, van 158.000 in 2004 tot ca.1,2 miljoen in 2016.

-Boeken van een cruise wordt steeds eenvoudiger. Niet alleen door gebruik te maken van digitale systemen, maar ook door de enorme vergroting van gespecialiseerde reisbureaus en reisagenten. Waren er in 2010 nog 12.000 CLIA agenten wereldwijd, vandaag de dag bedraagt dat 30.000.
-De cruise-industrie heeft de wens van de passagier, om gedurende de cruise verbonden te blijven met het thuisfront, ter harte genomen.
De meeste cruise schepen van vandaag zijn uitgerust met Wi-Fi en snel internet.

Ook in 2017 zal op vele schepen het concept van “schip in een schip” toenemen. Een apart gedeelte op het schip, waar de meer betalende passagier extra privacy en verzorging geniet. Vooral bij NCL (Haven) en MSC (Yacht) is dit systeem prominent aanwezig, zoals op onderstaande MSC Splendida.

Het concept van één nacht overblijven in een haven, hetgeen de passagier de mogelijkheid geeft, zich in het avondleven van de bestemming onder te “dompelen” zal ook in 2017 toenemen. Costa is met haar "Neo collection" schepen een goede representant van deze wijze van cruisen. Costa heeft drie oudere schepen tot de "Neo"-class" getransformeerd. De eerste betrof de Costa Romantica die overigens veel meer is aangepast dan de overige twee.

Meer en meer schepen zullen faciliteiten krijgen, om complete families een aantrekkelijke cruise te laten maken. Waaronder zoveel mogelijk activiteiten toegespitst op kinderen. Hutten met meerdere bedden, of meerdere hutten die door deuren met elkaar zijn verbonden. Naast complete families zullen ook voor alleen reizende meer specifieke faciliteiten komen in de vorm van een toename van één persoonshutten en speciale lounges.

Tot slot zal de wereldwijde verlaging van brandstofprijzen een gunstig effect op de cruiseprijzen en het rendement van de rederijen hebben.

Wilt u een cruise boeken raadpleeg uw reis/cruise agent of kijk op de pag. Waar Boeken van deze site. Vragen over deze en andere cruise gerelateerde onderwerpen kunt u kosteloos stellen aan:   nedcruise

O-O-O-O

  De Nederlandse Cruise Site

Nederlands oudste niet commerciële cruisewebsite

© Jan.5-2017 Nederlandse Cruise Site all rights reserved.