BESCHRIJVING VAN EEN CRUISESCHIP:

Hoe ziet een cruiseschip er van binnen uit en wat mag u aan boord verwachten?
Uiteraard is dit geheel afhankelijk van het soort schip dat u kiest. Op de pag. Keuze schip/rederij  van deze website kunt u uit diverse typen een selectie maken. Voor de beschrijving van deze pagina hebben we als voorbeeld een scheepstype uit de 'middelgroot' serie genomen, een modern cruiseschip tussen de 70-120.000 ton geschikt voor 1800 tot 3000 passagiers en meestal voorzien van zo'n 10 tot 12 passagiersdekken. Dit type is nu nog het meest gangbaar, maar wordt verdrongen door 'mega' schepen van 120.000 tot-ruim 200.000 ton. Passagiers aantalen tot ruim 6.000 personen.

 
Dekplan "Ventura"-P&O -116.017 ton - max. passagiers 3592"


Dek 12 - A Dek

U begrijpt dat op oudere en kleinere schepen de beschreven faciliteiten niet, of anderszins aanwezig zijn. Mega schepen zullen ongeveer overeenkomen met deze beschrijving, echter in een vergrote vorm.
Regelmatig zal bij de beschrijving van onderstaande onderwerpen naar andere pagina's van deze website worden verwezen.

- Atrium
-
Hutten
-
Eten en Drinken
-
Sport en Ontspanning
-
Spa en Beauty Centers
-
Winkelen en Gokken
-
Internetcafe en Bibliotheek
-
Kinderopvang
-
Medische Verzorging
-
Veiligheid aan boord
- Hoeveel ruimte heb ik op mijn schip


                                                                         Weliswaar een kleiner schip, maar geeft een goede indruk van de opbouw van een cruiseschip.

ATRIUM :

Het Atrium is op de meeste schepen het centrale punt. U kunt het vergelijken met de lobby van een groot hotel. Een in hoogte over meerdere dekken uitstrekkende ruimte met veelal glazen liften. Op het ene schip 3 dekken, maar op het andere soms wel 7 dekken hoog. Op de verschillende dekken rondom het Atrium zijn de belangrijkste kantoren op het schip gegroepeerd. Zoals Purser's - Front - Shore Excursion offices en Cashier desk.

             
Atrium "Costa Mediterranea"     en      " MSC Poesia"

------------------------------------------------------------------TERUG NAAR INDEX

HUTTEN:

Op de lagere dekken vindt u de meeste standaard passagiershutten ook wel "staterooms" genoemd. In wezen te vergelijken met hotelkamers, doch aan boord van een schip spreekt men over hutten. Hutten zijn er in diverse soorten, afmetingen en prijzen.

Binnenhutten zijn de goedkoopste hutten meestal op de onderste dekken gelegen. Elk zicht naar buiten ontbreekt en ze zijn niet geschikt voor passagiers met claustrofobie. Op de modernste schepen werkt men tegenwoordig met een virtueel raam door camera's op het schip krijgt men toch enig zicht naar buiten.

Buitenhutten zijn er in vele soorten met één of meerdere patrijspoorten of vast raam. De huidige rage zijn buitenhutten met een balkon deze liggen meestal op de hogere dekken. Stelt u zich niet teveel voor van de ruimte op de meeste balkons. De duurste en grootste hutten zijn suites en penthouses, meestal op de bovenste dekken gelegen. Deze categorie zijn soms uitgerust met meerdere vertrekken.

Eénpersoonshut Inmiddels is de cruise-industrie tot het besef gekomen, dat in deze moderne tijd, het aantal alleen reizende passagiers een vlucht heeft genomen. De oorzaak is velerlei, denk aan de toename van echtscheidingen, oudere nog actieve personen, waarvan de ene helft is weggevallen etc. De eenpersoonshut begon dus voor de rederijen interessant te worden. Op de modernste schepen komen steeds meer hutten van dit type voor. Ze zijn beschikbaar als binnen of buitenhut en bij de Britannia van P&O zelfs als balkonhut. Tot op heden is de Norwegian Epic koploper met 128 hutten.

Elke hut heeft tenminste telefoon-radio-TV en klimaatregeling. Op de modernere schepen is een kluisje, minibar/koelkastje en meer en meer een iTV systeem met mogelijkheden van internetten, films bekijken en aan boord opgenomen shows etc. aanwezig.
De standaard hutten zijn meestal van een 2 tal 1 persoons bedden voorzien. Afhankelijk van het schip bestaat vaak de mogelijkheid de twee enkele bedden tot een 2-pers. bed te transformeren. Soms is de mogelijkheid een derde of vierde pers. in de hut te plaatsen. Hiervoor zijn opklapbedden beschikbaar. Verder bezit elke hut voldoende kast- en opbergruimte een zitgedeelte met bureautje. Aparte douche/toilet gedeelte met soms een zitbad, fohn en aansluiting voor een scheerapparaat.
De afmetingen van de standaard hutten verschillen per rederij, maar ga maar uit van zo'n 12-16 m2. Suites tussen de 45 en 100 m2...
Aan boord van moderne cruiseschepen zijn tientallen typen hutten van eenvoudige binnenhutten tot royale suites elk met hun aparte prijs.
Voor meer info mbt. prijs van de soort hutten zie de pag. Prijsinfo  van deze website.


 Eenpersoons Studio "Norwegian Epic' 

Standaard buitenhut met raam "Carnival Legend" 

Binnenhut met virtueel raam Disney Dream

 


Buitenhut met balkon "Norwegian Pearl'

Suite  Oceania Cruises a/b Marina

Loft suite Royal Caribbean

                   TERUG NAAR INDEX

ETEN en DRINKEN:

Op een cruiseschip is het eten en drinken meestal goed verzorgd. Vooral Amerikanen zijn hier uiterst gevoelig voor. Het is te begrijpen, dat de Hotelmanager, na de Stafkapitein de belangrijkste persoon aan boord is. Hij is verantwoordelijk voor het culinair welzijn aan boord van passagiers en bemanning..grootste deel van de bemanning. Elke dag moet er voor een kompleet uit de kluiten gewassen dorp worden gekookt en gebakken. Uiteraard is er een volledig ingerichte moderne keuken en bakkerij/patisserie aan boord.
Aan boord van elk schip is er een hoofdeetzaal (zgn. main-dining-room). Hier worden altijd de avondmaaltijden verstrekt, maar u kunt daar eventueel ook terecht voor het ontbijt en middagmaal. Deze laatste 2 maaltijden zijn op de meeste schepen ook te verkrijgen in een zelfbedieningsrestaurant. Ondanks dat de hoofdeetzaal van redelijke omvang is en zich vaak over 2 dekken uitstrekt, is er bij volle passagiers bezetting geen plaats voor alle passagiers gelijktijdig. Vandaar dat er twee zittingen zijn. U kunt uw gewenste keus voor 1e of 2e zitting bij het boeken van de reis al opgeven. Vaak is de eerste zitting zo rond 6 uur en de tweede rond 9 uur. U heeft dan gedurende de cruise een vaste tafelbezetting. Uitzondering is het zgn. "Freestyle Cruisen" van Norwegian Cruise Line, maar tegenwoordig ook bij vele andere rederijen, waarbij u vrij bent aan tafel te gaan met wie en wanneer u dat wenst. De maaltijden in de hoofdeetzaal zijn bij de prijs inbegrepen en bestaan uit een beperkt à la carte menu. Het zelfbedieningsrestaurant is veelal het grootste deel van de dag geopend. U kunt hier tussentijds gratis koffie-thee snacks en bij een aantal rederijen gedurende een beperkt deel van de dag ijs krijgen.
Tegenwoordig is er geen zichzelf respecterend cruiseschip meer zonder meerdere specialiteiten restauarants het is een extra bron van inkomsten. U treft allerlei varianten van Italiaans tot Japanees van steakhouse tot vis restaurants. Let wel, hiervoor moet u extra betalen en kan behoorlijk in de papieren lopen.

Hoofdeetzaal "Mein Schiff 3"

Bars zijn er aan boord in voldoende mate en soorten aanwezig. Alle daar te nuttigen drankjes ook softdrinks - koffie en thee zijn niet in de cruiseprijs inbegrepen. De prijzen zijn aan de stevige kant, zie voor een indicatie de pag. Prijsinfo  van deze website.

Er zijn een aantal rederijen die een beperkte 'all-in' systeem hanteren, waarbij sommige dranken bij de prijs zijn inbegrepen. Het verst hierin gaan vaak Duitse rederijen, zoals Aida en TUI Cruises maar ook bij Pullmantur is een beperkte keus beschikbaar. Uiteraard zijn bij de luxe rederijen dit soort zaken bij de cruiseprijs inbegrepen.


                                        Explorer lounge Zuiderdam    
                  
                                                 Outrigger

TERUG NAAR INDEX

SPORT en ONTSPANNING:

Gezien de goede verzorging aan boord wordt er nog wel eens teveel gegeten, dus een beetje sporten kan geen kwaad. Op alle moderne cruise schepen zijn dan ook sportfaciliteiten ruimschoots voorhanden. De fitnessruimten zijn van de meest moderne apparaten voorzien. Hier kunt u individueel, of onder leiding van medewerker(ster) van het sportteam allerlei oefeningen uitvoeren. Verder worden er door het sportteam allerlei activiteiten georganiseerd. Van ochtendgym. tot zwemmen en zelfs een cursus duiken bestaat veelal tot de mogelijkheden. Ook is er aan boord een jogging-track uitgezet.

                                 Fitness -ruimte aan boord " Le Boreal"                                                      Seabourn Sojo

Uiteraard is zwemmen aan boord een geliefde bezigheid. U treft op de schepen van deze omvang meerdere zwembaden aan. Meestal tenminste een buitenbad en bij de meeste moderne schepen dmv. een verrijdbare overkapping (zgn.megadome) overdekt zwembad. Bij mooi weer gaat de kap open bij slecht weer dicht. Helaas worden er nog steeds moderne schepen gebouwd die niet over een verrijdbare overkapping beschikken.  Schepen in de Middellandse Zee, die niet over een overdekt zwembad beschikken, heb je dus vele maanden niets aan deze zwembaden. Verder zijn er een aantal whirlpools. Op diverse schepen zijn de zwembaden uitgerust met glijgoten, zelfs een surfbaan heeft zijn intrede gedaan op schepen van Royal Caribbean. De meeste kermisattracties worden gekopieerd door de cruise industrie. Ja, zelfs botsauto's (Quantum klas schepen) zijn geen uitzondering meer. Op vele schepen is er een klimwand, kan men "bungy jumpen", ZIP lijnen, bowling banen, golfsimulatoren, skydiving, video gallerij en op Costa en MSC schepen zijn vaak race simulator te vinden.

                  ZIP Lijn Allure of the Seas                                      Race Simulator MSC Splendida
                                  Waterworks "Carnival Inspiration"                              Botsauto baan Quantum of the Seas

Tot ontspanning behoort zeker ook de dagelijkse shows. Elke avond zult u aan boord een andere show kunnen zien. De variatie is groot, van goochelaars tot conferenciers (wel in het engels) van muziek tot Las Vegas en Broadway shows. Deze moderne schepen hebben theaters van zo'n 800-1600 zitplaatsen, meestal over meerdere dekken en veelal voorzien van een verstelbare podia. De meeste flinke steden zouden jaloers zijn op dergelijk faciliteiten. De shows worden, na elke zitting van de avondmaaltijd opgevoerd. Het theater wordt nog voor diverse andere evenementen gebruikt, zoals uitleg over excursies. Zo zal de Kapitein er zijn bemanning voorstellen.


 Prachtig theater MSC Magnifica 

   

Vele schepen bezitten naast het hoofdtheater ook nog een filmzaal, waar u de nieuwste films kunt bewonderen. Soms met 3-D projectie. Alle moderne schepen bezitten één of meerdere mans hoge video schermen. Zo kunt u shows aan boord, muziek of film voorstellingen volgen.

TERUG NAAR INDEX

SPA en BEAUTY CENTRE:

Elk modern schip beschikt over een 'Wellness centrum' (Spa). Aan deze activiteit wordt steeds meer aandacht geschonken. U kunt hier oa. allerlei massages, schoonheids behandelingen en diverse soorten sauna's treffen. Vooral voor de dames aan boord zijn er zeer veel mogelijkheden tot verzorging van 'haar- huid en leden'. Naast een volledig ingerichte kapsalon, zult u er massage en huidverzorging, pedicure of manicure behandelingen kunnen ondergaan. Veelal worden er  cursussen in de nieuwste huidverzorging technieken gegeven. Op de grotere schepen zijn er vaak mogelijkheden tot relaxen, al of niet voorzien van een zwembad.  Bedenk echter wel, dat voor al deze zaken extra moet worden betaald.


Aurea Spa MSC Poesia

TERUG NAAR INDEX

WINKELEN en GOKKEN:

Aan boord zult u diverse winkeltjes aan treffen. Meestal bij elkaar gegroepeerd. Winkeltjes met kleding - souvenirs - drogisterijartikelen - zaken met betrekking tot de dagelijkse benodigdheden en drank. U kunt de drank wel belastingvrij aan boord kopen, maar op de meeste schepen mag u deze niet aan boord nuttigen. Bij vertrek krijgt u de drank netjes aangeleverd.

              Winkelstraat op Oasis klas schepen                                            Winkels op de Carnival Triumph

U zult in de buurt van de winkelgalerij veelal ook de fotogalerij aantreffen. Hier worden dagelijks de aan boord genomen foto's ten toon gesteld. Indien u vind, dat u goed uit de verf komt, kunt u deze kopen. Zo niet, worden ze aan het eind van de cruise vernietigd. Foto's nemen ontaart op vele schepen tot een 'ware plaag'. U bent echter uw eigen baas en als u niet wilt, dat er een foto wordt genomen, weigert u gewoon. Ook de prijzen van de foto's mogen best stevig worden genoemd.

Elk schip heeft een uitgebreid casino. Hier kunt u roulette spelen, of een eenarmige bandiet bedienen. Casino's zitten meestal op de mooiste plekjes in het schip, want het is het beste " profitcentre" voor een rederij.

                            
Casino aan boord "Zaandam"

TERUG NAAR INDEX

INTERNETCAFE en BIBLIOTHEEK:

Internet is niet meer weg te denken in deze maatschappij en dus heeft het ook zijn intrede op cruiseschepen gedaan. Alle moderne cruiseschepen bezitten een internetcafé. Hier kunt u berichten ontvangen en verzenden en als u wilt op het net rond surfen. De kosten worden meestal per tijdseenheid berekend. Het is niet zo goedkoop en soms zeer traag. De laatste tijd zijn de rederijen wel bezig met snellere systemen te installeren. Internetten is goedkoper dan de telefoon te gebruiken die naast je bed staat. Heb je bereik, kun je natuurlijk ook met je eigen mobiele telefoon bellen. Via bepaalde programma's kunt u in uw eigen "thuis pc" kijken, in dat geval kunnen de thuisblijvers de berichtjes gewoon naar uw eigen pc. zenden en u kunt ze aan boord lezen en beantwoorden. Ook zijn steeds meer schepen met een WiFi systeem uitgerust, u kunt dan uw eigen laptop gebruiken. Wel moet worden betaald, indien je op het boord WiFi systeem bent aangesloten 

Indien u vergeten bent op reis uw boeken mee te nemen kunt u altijd nog in de bibliotheek van het schip terecht. Hier zult u een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften treffen. Meestal wel in de Engelse taal, maar soms treft u een beperkt aantal boeken in andere talen aan. Zelf heb ik wel eens Nederlandse boeken gevonden, doch dat is wel een tref. Verder kunt u in de serene rust van de bibliotheek uw boek lezen.

Internetcafe op de Celebrity Millennium Bibliotheek op de Rotterdam"

TERUG NAAR INDEX

KINDEROPVANG:

Gaat u een cruise maken neem dan gerust uw  kinderen mee. Aan boord is er een goede kinderopvang, waar u uw kinderen met een gerust hart kunt achterlaten. Meestal is de kinderopvang verdeeld in leeftijdsgroepen. De  opvang begint bij zo'n 2-jaar tot een jaar of 16. Aan boord zijn speciale ruimtes met speeltoestellen, waar de kinderen worden bezig gehouden. Op sommige schepen is een kinderzwembad. Voor de grotere kinderen video-games, disco's etc. Vooral de Disney-schepen zijn een waar paradijs voor uw kinderen. Meer info over geschikte rederijen voor kinderen kunt u vinden op de pag. Keuze Rederij/Schip indien gewenst is het vaak ook mogelijk kinderoppas in uw hut te krijgen, maar daar hangt uiteraard een prijskaartje aan.

Kinderopvang aan boord " Aurora"      Kindershow op MSC schepen
Disney show op de schepen van Disney Kinderopvang aan boord " Norwegian Dawn"

                                                                                                               TERUG NAAR INDEX

MEDISCHE VERZORGING:

Schepen van deze omvang hebben een kompleet ingericht hospitaal aan boord. U zult aan boord tenminste 1 gediplomeerd arts, deze moet in het bezit zijn van Amerikaanse erkende diploma's en tenminste 2 volledig gediplomeerde verplegers(sters) aantreffen. Tandarts is er meestal niet aan boord.  Men is in staat aan boord adequate medische hulp te geven, zelfs kan men kleine medische ingrepen verrichten en zijn vaak faciliteiten tot het maken van röntgen/scans aanwezig.  Indien nodig, zal men u echter zo snel mogelijk naar de vaste wal transporteren, het schip, of een sloep van het schip, zal hier vaak een extra haven voor moeten aanlopen. De meeste  schepen hebben de beschikking over een helikopter platform. Repatriëring per helikopter komt vaker voor dan u denkt.  Het kosten aspect van al deze acties is beslist niet "misselijk". Veelal Amerikaanse prijzen en toestanden, dus geen garantie mbt. de centjes, geen actie. Ga dus op reis met een goede verzekering en ik kan u verzekeren, dat lang niet alle reis- en ongevallen verzekeringen deze calamiteiten dekken. Vraag dus bij het afsluiten expliciet, of alle kosten van een nood evacuatie vanaf een cruiseschip zijn gedekt door de polis! Een aantal schepen bezit zelfs de mogelijkheid tot nierdialyse. Voor meer info hierover verwijs ik u gaarne naar de pag. Nuttige Tips van deze site.

TERUG NAAR INDEX

VEILIGHEID:

Als laatste onderwerp, doch niet minder belangrijk, veiligheid aan boord. In uw hut zult u voor elke reiziger een reddingsvest aan treffen. Voor kinderen zijn speciale vesten beschikbaar. Tevens treft u een kaart aan met de belangrijkste veiligheidsinstructies, alsmede het no. van de u toegewezen reddingsboot (musterstation). Lees dit aandachtig en ga aan boord na, hoe de snelste route is, om bij uw reddingsboot te komen. Vergis u niet, de eerste dagen is zo'n groot schip voor de meeste reizigers een waar doolhof.
Internationale regels verplicht de kapitein om voor  vertrek van elke cruise een reddingsoefening te houden. U wordt wegwijs gemaakt over het gebruik van het reddingsvest en de plaats waar uw reddingsboot zich bevind.
Na het Costa Concordia drama zijn de veiligheidseisen verscherpt.
Gelukkig gebeuren er relatief weinig calamiteiten met cruise/passagiersschepen, doch indien er zich onverhoopt een calamiteit voordoet, is praktisch altijd menselijk falen of brand de oorzaak. Brandpreventie aan boord is hoog en het hele schip is voorzien van een uitgebreid zgn. "sprinkler" systeem. In elke ruimte en hut bevinden zich detectoren, welke rook en of hitte signaleren en automatisch een watersproei systeem in werking treedt. Dus wees voorzichtig met vuur ook in uw hut. Indien er onverhoopt toch brand mocht uitbreken, gaat dat op een cruiseschip vrijwel altijd met veel rookontwikkeling gepaard. Op de vloeren van gangen en publieke ruimten zult u verlichte strippen vinden, die de weg naar een uitgang aangeven.
Na 11 sept. zijn de controles bij het van- en aan boord gaan in de havens sterk verscherpt en zult u zich altijd moeten legitimeren. De meeste rederijen geven bij het inchecken een boordpas uit, deze moet u bij het aan-en van boord gaan, tonen. Ook controle door detectiepoortjes is tegenwoordig standaard.  Met de boordpas kunt u aankopen en bestellingen aan boord uitvoeren en meestal ook uw hut en kluis openen.

 Reddingsoefening  a/b "Royal Clipper"   Reddingsvest voor kinderen 

                                                                                                                      TERUG NAAR INDEX

HOEVEEL RUIMTE HEB IK OP MIJN SCHIP:

De huidige tendens in de cruise wereld is om maar zoveel mogelijk passagiers op een schip te plaatsen. Nieuwe schepen krijgen in de regel steeds meer hutten, waardoor het aantal te vervoeren passagiers stijgt. Het ene na het andere bestaande schip wordt verbouwd met het gevolg, dat ook de passagiers accommodatie wordt vergroot en dus meer passagiers kunnen worden vervoerd. Is dit in uw voordeel? Meestal niet, want hoe meer passagiers aan boord, hoe minder ruimte er tot uw beschikking staat. Om enig inzicht te krijgen hoeveel ruimte er voor passagiers op u uw schip beschikbaar is, heeft men de zgn. 'space (ruimte) ratio' per passagier uit gevonden. Aan de gevonden waarde heeft men een waardering gekoppeld. Dit zegt iets over de persoonlijke beleving, hoe druk (vol) u het aan boord ervaart. Zoals haast elke regeling, moet hier ook rekening worden gehouden met uitzonderingen. Zo kan uw schip bij een passagiers bezetting van 2 personen per hut, ook wel pax, of beneden bedden genoemd, een acceptabel space ratio hebben. Bij gebruik van alle bedden, is het aantal passagiers soms wel 30% meer. Dus ook de space ratio daalt hierdoor.  Ook al heeft uw schip een fraai ratio, kan het op bepaalde plekken toch erg druk zijn. Denk hierbij aan zwembaden, eetzalen, theaters etc. U kunt zelf  de ruimte ratio berekenen. U deelt het aantal passagiers op de bruto tonnenmaat van het schip, ook wel gross tonnage genoemd. Onder deze tonnage zijn begrepen alle ingesloten ruimten, zoals hutten, eetzalen, bars, atrium, solariums etc. In principe krijgt u twee verschillende getallen, naar gelang u 2 personen per hut, of alle passagiers, in uw berekening hebt ingevoerd. Wat houdt het gevonden getal nu in. Hierbij gaan we ondermeer uit van de klassering gegeven in de Berlitz Cruise Guide.
Bij het cijfer 50 of hoger spreekt men van een schip met heel veel ruimte per passagier. Absolute top dus!
Het cijfer tussen 40 en 50 zijn ruime schepen en behoren meestal tot de  toprederijen.
Tussen 30 - 40 is er nog een zeer acceptabel ruimte aan boord.
Tussen 20 - 30  is nog acceptabel, maar de beschikbare ruimte zal zeker op diverse plaatsen erg beperkt zijn.
Lager dan 20 spreekt men van volle schepen.
Het spreekt voor zich, dat bij een schip met een score van  40+  hutten en de publieke ruimten royaler zijn, maar de cruise prijs hoger.
De indeling en de loop route op een schip kan ook van invloed zijn op uw beleving van de ruimte aan boord. De ruimte ratio cijfers zijn een goede graadmeter en bruikbaar bij een vergelijking van schepen, maar uw eigen impressie is natuurlijk maatgevend.

Alle cruiseschepen zijn in de Vlootlijst  van deze site vermeld. Voor uw gemak is de "passenger space ratio bij gebruik van alle bedden" reeds voor u berekend. De schepen zijn per rederij vermeld, ook staat er een zoekmachine op de vlootlijst.

TERUG NAAR INDEX

O-O-O-O 

Please visit Nedcruise - Dutch Cruise site©

© Nederlandse Cruise Site - Nedcruise. Alle rechten voorbehouden.
laatst bijgewerkt 5 februari 2015