Verslag  Costa Magica

 

Route: Cruise met de Costa Magica 11 dagen de Noord Europese hoofdsteden.

Datum: 28 augustus tot 7 september 2011

Voor meer info van het schip:http://www.nedcruise.info/costa_magica.htm

 

Geboekt bij Zeetours voor € 599,-, en dat vanaf Amsterdam, thuisblijven is duurder.

Aangekomen om 13.00 uur, koffers afgegeven en no 1 gekregen voor aan boord te

gaan omdat wij inmiddels Meerdere keren met de Costa hebben gevaren en een Pearl kaart hebben dus voorrang hebben.

Inchecken was als snel gebeurd, binnen 30 minuten waren wij in onze cabine, daar de handbagage gezet en op de 9e verdieping kijken of er nog bekenden aan boord waren. Onze koffers waren er ook al dus even leeg gemaakt.

Om 16.00 uur gaan varen, 17.00 uur door de sluis van IJmuiden.

Een koffie pakket en een drank pakket genomen, dat geeft,wat voordeel.

In onze cabine stond een fruitschaal van de Costa club. Het was een leuke dag.

29 augustus 2011

Om 7.30 uur opgestaan, een rustige nacht gehad heerlijk geslapen, om 8.00 uur waren wij aan het ontbijt, het was nog heerlijk rustig en het ontbijt is weer prima in orde. Een plekje achter op dek 9 genomen met mooi uitzicht naar achter, om 12.00 uur komen wij aan in Hamburg. Na zeker 3 uur varen over de Elbe aangekomen in Hamburg, waar heel veel mensen van en aan boord komen en gaan.

Wij zijn hier aan boord gebleven, in de haven was er heel veel te zien veel schepen van alle soorten het was wel slecht weer veel regen.

Tafelgenoten van ons hebben de stadsbus genomen naar het centrum wat heel goed te doen was, voor heel weinig geld en het was de moeite waard.

'S,avonds na diner naar de show geweest, eerst een. Laser show met geweldige

muziek, daarna dansen en acrobatie , een aardige show, na de show 23.00 uur naar

onze cabine.

30 augustus 2011

Vanmorgen om 2 uur vertrokken van de kade vanaf Hamburg, dit noemen

ze geen zeedag we de hele dag op zee. Om 7.30 uur op lekker gaan ontbijten,

een goed plekje gezocht heerlijk zitten lezen. De zee is vandaag erg wild veel

mensen hebben er last van, wij gelukkig niet.

Om 11.30 uur moesten wij onze paspoorten inleveren voor Schotland.

Vanmiddag in de eetzaal voor de lunch geweest, met een stel Duitsers aan tafel

gezeten, wel gezellig.

Vanavond gala, dus pak aan gezellig, gelukkig waren onze tafelgenoten ook prachtig

gekleed want het wordt steeds minder, maar iedereen moet doen wat hij leuk vind ,

daarna naar de kapiteinsborrel maar daar stonden al te veel mensen in de rij om binnen te gaan dus zij wij naar de dansvloer gegaan waar wij nog wat gedronken hebben. Om 22.30 uur naar onze cabine waar een koeler met champagne stond van de Costa club.

31 augustus 2011

Aangekomen in Kopenhagen Wij liggen in de Noord haven voor mij onbekend.

Het was druk boven bij het ontbijt, veel mensen gaan aan wal wel of niet met excursie.

Het weer is niet erg mooi 14 graden en een koude wind. Om 10.00 uur van boord gegaan om een eindje te lopen de haven af langs een treinstation niet echt gezellig na 30 minuten ben ik terug gegaan.

In de haven zijn nog meer schepen, naast ons de Emerald Princess verder de Aida en de Insignia allemaal cruise schepen.

Om 13.30 uur beneden in het restaurant gaan lunchen, aan tafel met een Italiaanse

familie, deze met geen manieren, onbeschoft tegen iedereen. Om16.30 uur uitgevaren op naar Oslo.

Om 18.30 uur naar diner gezellig de dag besproken met onze tafelgenoten alleen een ander verhaal, het eten was niet optimaal , morgen beter.

1 september 2011

Om 9.00 uur aangekomen in Oslo. Aardig weer bewolkt maar 17 graden niet verkeerd. Onze aanlegplaats is dicht bij de stad.

Wij hebben om 11.00 uur voor ons schip een toeristen bus genomen met een toer van 90 minuten langs alle plekken van de stad en je kan op en af stappen waar en wanneer je maar wilt. Wij hebben het hele rondje gedaan en zijn bij ons schip weer uit gestapt.

Eerst even gaan eten aan boord, daarna nog het kasteel naast het schip wezen

bekijken, na een uurtje weer terug aan boord, inmiddels mooi weer geworden volop zon dus heerlijk op dek gezeten tot wij om 18.00 uur zijn weggevaren.

Vanavond bij diner was het thema Italië dus na het eten zingen O Solomia e n andere Italiaanse liedjes gezellig.

Het eten was weer niet op z' n best, maar niet klagen voor het geld wat wij betaald

hebben.

2 september 2011

Vandaag een Zeedag

Het is te koud veel mensen proberen toch met dekens om buiten te zitten.

Wij gaan naar dek 5 bij de dansvloer zitten waar de hele dag activiteiten zijn.

Om. 13.00 uur naar de lunch met Sonja 2 en An op dek 3 niet zo goed gegeten,

jammer.

Het kapiteins diner vanavond was ook van geen goede kwaliteit wel gezellig met veel

muziek en champagne iedereen doet zijn best. Naar de kapiteins borrel gegaan maar daar stonden te veel mensen in de rij, wel naar de show geweest mooi en wervelend helemaal goed.

Vannacht gaat de klok 1 uur terug, voor Edinburgh, waar wij morgen aankomen.

3 september 2011

Om 9.00 uur aangekomen in Edinburgh Schotland. Eerst met de tender naar de wal, daar met de shuttlebus nog wel 30 minuten rijden naar de stad een mooie rit.

Een hele mooie stad met kastelen,kerken en veel mooie gebouwen, wij zijn eerst gaan winkelen en wat gegeten daarna een mooie kerk gezien toen naar het kasteel gegaan boven op de berg waar je de hele stad kan bekijken maar ook het kasteel zelf was de moeite waard.

Na het kasteel door de hoofdstraat langs mooie gebouwen, nog wat gaan drinken en

daarna terug naar onze bus.

Je kan haast nergens met euro,'s betalen maar wel overal met betaal pin pas.

Wel 5 uur weggeweest erg leuk, wel veel trappen gelopen een hele mooie stad eigenlijk tijd tekort.Terug met de tender naar ons schip.

Om 20.00 uur vertrokken voor een zeedag , op weg naar Le Havre.

4 september 2011

Opgestaan 07.30 uur Het weer fris geen zon 15 Gr.

Gezellig naar onze vaste plek op dek 5 de hele dag hier gebleven, buiten was het te koud en te veel wind, wij vinden het heerlijk een zeedag.

Ons beoordeling formulier ingevuld over het personeel alleen maar lof ,maar het eten

was minder, wij hebben al 7 x met Costa schepen een cruise gemaakt, daar was het

gewoon goed. Het diner was vanavond redelijk.

Om 23.00 uur is er nog een buffet verrassing van de kok, maar dat redden wij niet dan zijn wij al naar bed.

5 september 2011

8.00 uur aangekomen in Le Havre. Bewolkt weer veel wind 15 graden wel droog. Om 10.30 uur de shuttle genomen naar de stad, weinig mooie gebouwen en kerken in het centrum, en maandag veel winkels nog dicht tot 13.00 uur. Even bij een kerk gekeken jammer dat die dicht was daarna gaan winkelen in een groot winkelcentrum midden in de stad, mooie winkels voor ieder wat wils.

Nog even wat gegeten, fijn dat alles in euro,'s dus makkelijk afrekenen.

Om 15.00 uur terug naar ons schip, naast ons ligt de Aida ook een mooi schip.

De verdere dag rustig aan boord gebleven.

6 september 2011

Om 9.00 uur aangekomen in Harwich Engeland.

Wat een slecht weer, regen en veel wind, niet het weer om aan wal te

gaan, dus plaatsje gezocht en binnen wat gelezen en gekeuveld. de mensen die terug van buiten kwamen vertelden ons dat er helemaal niets te krijgen was in de aankomst hal en ook de shuttlebus was niet de moeite waard, dus zijn wij aan boord gebleven.

Om 17.30 uur onze koffers gepakt, die moeten voor 24.00 uur op de gang staan.

Voor de laatste keer naar het diner ,en echt deze keer was het niet verkeerd, Afscheid genomen van onze tafelgenoten en de bedienende obers, nog even koffie gedronken

7 september 2011

Wakker om 7.10 uur Om 8.00 uur moeten wij uit onze cabine vertrekken, dus eerst ontbijt, het is nu nog rustig. Vannacht slecht weer geweest, wij hebben er niets van gemerkt, veel mensen hebben slecht of helemaal niet geslapen.

Door het slechte weer een vertraging van 2 uur wij zouden om 9.00 uur afmeren maar dat werd 10.30 uur.

Groetjes van.

Sonja  en Dick.Spoel

Terug naar ervaringen overzicht


 

Route: Cruise met de Costa Magica 15 dagen de Noord Europa-Spitsbergen

Datum: 18 juni tot 2 Juli 2017

Voor meer info van het schip:http://www.nedcruise.info/costa_magica.htm

 

Dag 1 zondag 18-6-2017 Vertrek Amsterdam
Om 11.00 uur van huis gereden , en om 12.30 uur waren wij aan boord in onze cabine , wij hebben een buitenhut  genomen , omdat we naar het noorden gaan en de zon gaat niet onder.
Wat gegeten vanmiddag en de koffers uitgepakt, de reddingsoefening gedaan, en alweer tijd om te gaan eten.
De eerste zitting, een tafel van 4 maar niemand gekomen , na het eten boven gaan kijken , de sluis van IJmuiden uitgevaren, nog steeds prachtig weer.

Dag 2 maandag 19-6-2017. Zeedag
Vandaag het schip opnieuw verkend onze 2e cruise met het schip, weer een beetje eigen gemaakt.
Vanavond de eerste gala avond.
Dag 3 dinsdag 20-6-2017 
Om 13.00 uur aankomst in Molde, in Noorwegen.
 8.00 uur opgestaan , regenachtig en 15 graden, Sonja om 10.00 uur naar de creatieve les, vandaag heeft ze een kerstster gemaakt, handig

 wel even bewaren.
14.00 uur even aan wal geweest, ongeveer 200 meter van het schip is een groot winkelcentrum , modern maar erg duur, nog geprobeerd op internet te komen, maar niet gelukt, na  1uurtje terug naar ons schip inmiddels begint het te regenen op weg naar onze cabine.
Dag 4 woensdag 21-6-2017 weer heerlijk geslapen.
Zeedag bewolkt 13 graden.
Dag 5 donderdag 22-6-2017
Leknes , vanavond om 20.15 uur varen wij door de poolcirkel s"nachts wordt het nu al niet meer donker.
Dag 6 vrijdag 23-6-2017 zonnig 8 graden.
Zeedag.  Sonja is 2 x naar de creatieve club geweest, heeft van klei een roos gemaakt , en s,middags geschilderd, weinig te zien buiten , wij varen nu over de Barenszee, nog geen vis gezien alleen op ons bord tijdens het eten.
Dag 7 zaterdag 24-6-2017 aardig weer droog en 7 graden, en een koude wind.
Om 8.00 uur aangekomen in Longyeaerbyen, Spitsbergen.
10.00 uur even aan wal geweest, in een grote tent met wat souvenirs, allemaal rommel, dus weer terug aan boord, dat was Spitsbergen.
Toch nog even naar de stad gelopen, ongeveer 20 minuten, maar weinig ofwel niets bijzonders, een paar jaar geleden stonden er overal slede honden, nu sneeuwscooters, en overal mensen van het schip.
Dag 8  zondag 25-6-2017bewolkt 6 graden en een koude wind.
Zeedag , zondag terug naar Noorwegen. 
Dag 9 maandag 26-6-2017 aardig weer droog 13 graden.
Tromsø , hier zijn wij al eens geweest, een gewone stad met weinig bijzonderheden.
Bij het diner werd er een taart gebracht en het personeel kwam zingen, voor Sonja haar verjaardag heel leuk, ik had het niet doorgegeven, dus actie van het schip uit.

Om 20.15 uur is de Nederlandse avond, wij erheen , hele harde muziek, geen welkomst drankje geen snacks, ik heb 2 x gevraagd of de muziek wat zachter mag, maar geen reactie, na 20 minuten af zien met de harde muziek zijn wij weggelopen.
Dag 10 dinsdag ,27-6-2017 Zeedag,aardig weer droog 13 graden.
Sonja 2 x naar de creatieve club geweest, verder van het schip genoten op onze vaste stek.
Dag 11  woensdag 28-6-2017 mooi weer 16 graden en volop zon.
Om 08.00 uur een tussenstop in Hellesylt, hier gaat een excursie vandaan naar de volgende haven Geiranger, waar wij om 11.00 uur aankomen, hier stappen de excursie mensen om 16.30 uur weer op, wij genieten van de doorvaart door de fjord ,echt geweldig het mooiste stuk van de reis.
In Geirangen nog even met de tender van boord, wat winkels bekeken en foto"s gemaakt, wel heel erg druk, inmiddels zijn ook Mein Schiff van TUI Cruises en een schip van Hurtigruten aangekomen, nog drukker, na 1 uurtje terug aan boord.
Sonja weer naar de creatieve club, de kleding vanavond wit voor de witte nachten.
Dag 12 donderdag 29-6-2017 droog 16 graden.
Haugesund, onze laatste stop in Noorwegen, aankomst 11.00 uur.
Vandaag een hele rustige zee, dus opletten op vissen, om 13.00 uur met de shuttlebus naar het centrum gegaan, een gewone winkelstraat, niet echt bijzonder, dus een uurtje later, terug naar ons schip.
Dag 13 vrijdag 30-6-2017 Zeedag aardig weer 16 graden.
Dag 14 zaterdag  1 -7-2017
Zeedag, op weg naar Bremerhaven. Bewolkt, en 15 graden.
Ook uitleg gekregen over de ontscheping, wij komen niet aan bij onze vertrekhaven , maar op een andere haven, waarvan wij met bussen naar station Sloterdijk worden gebracht, zover wij nu weten. Max gebeld, hij gaat niet eerder rijden, dan dat ik heb gebeld.
Dag 15
Aankomst, alles goed verlopen.
9.45 uur van boord en 1030 uur weer thuis.

Dank aan Dick en Sonja Spoel voor hun verslag 

  VOORDELEN:
Vertrek uit Amsterdam.
Mooie cabine.
Personeel vriendelijk.
Bediening voor drank ,veel personeel.
Sonja veel naar de knutsel club.
Met Sonja haar verjaardag bij diner een mooie taart, en personeel zingen aan tafel.
Eten erg goed.
Ongeveer 200 Nederlanders aan boord,ook bekenden van voorgaande Cruises
Muziek bij het dansen ,erg goed en gezellig.

 

NADELEN:
Wij hebben meer dan 3 jaar niet met de Costa gevaren, dus alle gespaarde punten zijn wij kwijt, ongelofelijk, dit is dan ook de laatste.
Te vroeg geboekt dus veel te veel betaald, eigen schuld.
Erg druk, vooral door de vele Italianen.
Drankjes erg duur, cola , €3,50,- Cappuccino pakket , was €42,50. Nu 72,50 voor 25 kopjes
Geen water aan tafel, of betalen.
Heel veel mensen met dranken pakket.
Bediening bij het diner traag, te weinig personeel.
Excursies overdreven duur, en weinig interessant.
Shuttlebus erg duur, en niet genoeg
Aanlegplaatsen, altijd verder weg dan andere schepen.
Verkeerde keuze Cruise , beter voorbereiden , koud en geen dieren gezien.
Op verschillende plaatsen tenderen , zonder voor informatie.
Op de knutsel club, gezellig maar nutteloze dingen maken, mag niets kosten.
Aankomst in Amsterdam niet in dezelfde haven en kade, met veel problemen.
Ook hierdoor geen duidelijkheid, dus veel onrust.

Terug naar ervaringen overzicht