Verslag MSC Armonia.

Voor meer informatie en foto's van het schip zie; http://www.nedcruise.info/msc%20armonia.htm

Hierbij het beloofde verslag van onze cruise met de MSC ARMONIA. van 4 t/m 21 maart 2005.
 
Route Rio de Janeiro-Buzios-Salvador de Bahia-Recife-Mindelo-Arrecife-Agadir-Valencia-Barcelona-Genua
 
De reis op 2 maart was vanwege de zware sneeuwval een grote ellende. We vertrokken met een vertraging van 5 1/2 uur  - na 3 uur in het vliegtuig gezeten te hebben - om 16.15 richting Sao Paulo. De behandeling door onze nationale trots, de KLM, was beneden peil. Kregen in eerste instantie niets te drinken. De stewardessen zaten te lezen of foto's te bekijken. Hun commentaar "ons werk begint pas als we in de lucht zijn". Na aandringen kregen we toch nog een bekertje water en kwamen zij zelfs met een mini mars of twix rond.Vanuit de cockpit kregen we te horen dat er een technisch mankement moest worden verholpen, toen dat er nog 2 passagiers moesten komen. Onderwijl ging het vrachtluik weer open en werden er bankstellen en canvas zakken ingeladen. Toen we uiteindelijk vertrokken werd ons medegedeeld dat de videoapparatuur defect was. Ongelooflijk voor zo'n nieuw modern toestel als de Boeing 777, waarop de KLM zo trots is. Het werd dus een lange saaie vlucht van 12 uur.
De aansluitende vlucht naar Rio werd gemist, dus overnachten in het Marriot airporthotel. Eindelijk om 02.00 uur locale tijd in bed en om 05.15 uur er weer uit en om 06.00 uur in de bus naar de luchthaven voor het laatste traject - ook weer niet zonder problemen - naar Rio. De excursie werd ingekort om tijdig bij de boot te arriveren.
 
Er was een grote drukte bij het inschepen, maar MSC had gezorgd voor frisdranken en verliep alles vrij ordelijk. Wat een opluchting toen we eindelijk in onze hut aankwamen en konden gaan uitpakken. Onze hut, een buitenhut op dek 8, beviel ons. Een groot raam van 125x80 cm. Zoals tegenwoordig gebruikellijk met TV, minibar, telefoon, etc. Een bord met fruit stond klaar en werd elke dag aangevuld door onze cabinsteward Josiane uit Madagascar. Meer dan voldoende bergruimte, maar dit kwam waarschijnlijk omdat de hut met 2 opgeklapte bedden door 4 personen bewoond kan worden. De slang van de haarfohn was kapot, maar werd prompt gerepareerd en er werd zelfs een losse fohn in de hut bezorgd.
 
Amper begonnen met uitpakken werden we gewaarschuwd door de scheepshoorn, die met 7 korte en 1 lange toon een boatdrill aankondigde. Spijt dat we er heengingen.
Het stelde niets voor. Er werd niet gecontroleerd of iedereen aanwezig was. Dit hebben we wel anders meegemaakt. Werd ook op een TV-kanaal vertoond.
 
De MSC ARMONIA is een mooi schip. Een mooi theater, gezellige lounges en bars. Vriendelijk personeel bij de receptie, waar met behalve engels ook duits gesproken werd en natuurlijk italiaans. Tot verbazing van velen moest voor de sauna extra worden betaald. Er zijn 2 open zwembaden en 2 whirlpools. Dekstoelen voldoende.
 
De prijzen van de dranken aan de bars, restaurants waren laag te noemen in vergelijking met andere rederijen. Er was een wijnarrangement van usdollars 70,00 voor 8 flessen. Een fles (0,355 ltr) Heinken of Becks $ 2,65, Tapbier groot (0,4) $ 2,65, klein $ 1,45 Frisdranken $ 1,90, koffie (aan de bar) $ 0,90 en cappuchino $ 1,20.
Deze prijzen waren netto inclusief bedieningsgeld.
 
De winkels aan boord werden slecht bezocht. Er was vrijwel niets geprijsd en de artikelen waren erg duur. Zij nodigden niet uit tot winkelen cq kopen. Een deel was ingericht als de kijkshop, maar niet geprijsd. Dit is veel beter georganiseerd bij de HAL of RCCL.
 
De shows vond ik de beste die ik gezien heb. Zij bevielen mij beter als bij de HAL en de RCCL..
 
De Captain's Cocktail en Farewell Cocktail werden gegeven in het Fenice theater op een originele manier. Van elke nationaliteit werd een stukje van het volkslied gespeeld en stonden de mensen op die de betreffende nationaliteit vertegenwoordigden. Bij de Farewell Cocktail werd de vlag meegevoerd.
 
Over het eten waren de meningen verdeeld. Er waren mensen, die dit het slechtste eten vonden wat zij ooit hadden gehad. Ik heb goed gegeten, al was het hoofdgerecht, voornamelijk het vlees, niet altijd goed bereid en viel inderdaad tegen. De voorgerechten en toetjes vond ik prima. De lunch heb ik 1 x in het restaurant gebruikt en was uitstekend. Het lunchbuffet was goed, maar wanneer je patat met een hamburger aan het snelbuffet gingen halen waren deze koud wanneer je aan tafel zat. Pizza's waren wel warm. Overigens schepten wij patat op en lieten dit nog een minuut bakken. Men deed hier niet moeilijk over en wij hadden warme patat. De pasta's smaakten me prima. De bediening door Alex uit de Ukraine was uitstekend.
 
Over de route is voldoende informatie te krijgen en is goed verzorgd door Cruisetravel en de rederij. Jammer was het, dat Mindelo en Barcelona op zondag werd aangelopen en er in Valencia een feestdag was, zodat de winkels gesloten waren.
 
Tenslotte wil ik stellen dat we geluk hadden met de host van Cruisetravel, die zijn verantwoordelijkheid al nam op Schiphol, terwijl zijn eigenlijke taak pas aan boord begon. Hij regelde op een prima wijze onze overnachting in het Marriot in Sao Paulo toen ca. 60 mensen op de balie afstormden voor een kamer. Ook de problemen, die ontstonden bij het inchecken voor de vlucht Sao Paulo-Rio werden door hem voortreffelijk opgelost. Bij een grote groep mensen zijn er altijd wel een aantal, die zich onredelijk opstellen cq gedragen.
 
Als je meer cruises hebt gemaakt krijg je al snel de neiging om te gaan vergelijken. Helemaal eerlijk is dit niet. Er is een duidelijk verschil tussen de op Europa gerichte rederijen en bv de HAL en RCCL, die overwegend Amerikanen aan boord hebben.  Het eten vinden ook wij beter. Maar voor de prijs, die wij betaalden hebben wij veel gekregen. Wij hebben genoten van de cruise en zullen niet aarzelen om nog eens te gaan cruisen met MSC.
 
Wim
 
PS Het weer zou ik bijna vergeten. Prachtig weer van de eerste tot de laatste dag met een kleine onderbreking tijdens de passage van de Straat van Gibraltar.
      Harde wind en golven tot 4 meter, maar een ervaring op zich.

CRUISE BALTISCHE STATEN EN St.PETERSBURG:
VAN 15 mei  tot 25 mei 2008.....

Onze cruise met de MSC Armonia was gezellig. Weer leuke mensen ontmoet. MSC op zich valt tegen. De sfeer aan boord, de bediening, de variatie in het eten. De Italiaanse schepen (Costa & MSC nu) vallen ons wat tegen. Dan zijn de cruises die wij maakten met Pullman en Louis Cruises toch beter. Zeker in verhouding tot de prijs die wij ervoor betalen. Met deze MSC Armonia hadden we trouwens wel mazzel. We hadden een suite met balcon !!!!! Tegen een heel leuke prijs. Zoiets zal ons ook maar 1 keer overkomen. Het vertrek uit Amsterdam is erg leuk, hadden we nog nooit meegemaakt. De havens in de Oostzee waren voor ons ook nieuw. Dus dan zijn Helsinki, St. Petersburg en Kopenhagen altijd goed.Bovendien was het weer prima. Ook op de zeedagen en dan geniet je extra.

Het is nu weer even rustig. In het najaar gaan we met de Rotterdam door het Panamakanaal. Dat was altijd nog een wens van mij. Nu was het schip in 'de aanbieding'. Dus gelijk maar geboekt.

 Zo je bent weer op de hoogte.

Groet,

Ton 

  Terug naar ervaringen overzicht


Cruise met de MSC Armonia van 7 aug t/m 17 aug. 2008 naar Noorwegen 

Vaarroute:  Amsterdam-Bremerhaven-Olden-Alesund-Bergen-Kristiansand-Oslo-Dover-Amsterdam

Deze keer zijn we met de trein naar het Centraal station in Amsterdam gegaan en vandaar hadden we tram nr 26 genomen die voor de deur van de terminal stopte goed te doen zo.
We zijn lid geworden van de MSC club en dat heeft het voordeel met het inschepen dat je niet in de rij hoeft te wachten en je bent voor hun vip (lidmaatschap kun je aanvragen bij de eerste cruise met deze rederij en is geheel gratis)
Aangekomen op de boot werden we netjes naar onze hut gebracht.We kregen een grote buiten hut met terras.De tafel voor het diner moesten we zelf nog reserveren.We zouden gaan eten in restaurant Marco Polo op deck 5 maar naar de eerste avond hebben wij de tafel laten veranderen naar Restaurant La Pergola op deck 6 is niet zo groot en niet zo rumoerig.Het eten van de buffetten viel erg tegen het smaakte allemaal naar elkaar en weinig variatie en ook de service was niet zo als wat ik gewend was bij de MSC Musica zo ook het eten in het restaurant was daarmee niet te vergelijken jammer.
Het avondprogramma in de lounges viel tegen te veel klassieke muziek dus geen variatie.
Verder een mooie vaarroute maar om zelf excursies te gaan ondernemen in dit land is moeilijker vanwege de hoge prijzen.
Ook is er vaak een slechte verbinding met de bus of trein in deze havens en de taxi is hier erg duur.
Maar goed in de plaatsen waar je komt is altijd wel wat te zien.
Dover en Bremerhaven vind ik minder maar daar komt de boot speciaal voor het in en ontschepen van gasten.
Bremerhaven lijkt mij trouwens ook niet het juiste adres om in te schepen omdat de koffers daar met een kraan op de boot gezet worden met als gevolg dat 5 koffers in de zee lagen waarvan er 2 nog uit de zee gehaald konden worden je zou het maar meemaken

Mijn voorganger schrijft nooit geen MSC meer maar je kan echt de MSC boten niet met elkaar vergelijken het ligt gewoon aan de staf.

Mijn verslag Thera

Terug naar ervaringen overzicht


Cruise 21 dagen Santos Brasilia naar VenetiŽ met MSC Armonia

Vertrek met KLM uit Amsterdam 11 maart 2011

Met de KLM om10.00 uur vertrokken na 12 uur vliegen aangekomen in Sao Paulo, inmiddels 19.30 uur Brasilia tijd, na 1 uurtje wachten met de shuttle bus naar ons hotel San Marco dat wij zelf hadden geregeld, dichtbij het vliegveld.

12 maart 2011
Om 7 uur opgestaan ontbijt gehad en 8.00 uur met de bus van het hotel naar het vliegveld, waar wij door de MSC naar Santos worden gebracht. Om 9.30 uur iemand van de MSC ontmoet met de mededeling de bus komt misschien pas om 13.00 uur, dat was niet de afspraak, na protest zijn wij om 11.00 uur opgehaald, na 2 uur met de bus aangekomen bij de incheck terminal, waar voor 4 schepen de in en uit check -procedure begon. Wat een mensen massa!! maar alles op kleur wij hadden geel heel goed geregeld. Na in checken met een andere bus naar ons schip gebracht, daar nog wat wachten om 16.00 uur eindelijk aan boord, en dat na om 8.00 uur vertrek uit ons hotel.

13 maart 2011
Om 7.00 uur aankomst in Rio de Janeiro In de haven 4 grote Cruise schepen de MSC Musica de Vision off the Seas de Costa Serenade en de Grand Holiday dus met ons mee zeker 12000 passagiers. Om 10.00 uur van boord gegaan en met 6 personen een taxi genomen voor 4 tot 5 uur. Eerst naar het grote beeld van Corcovado gegaan ongeveer 30 minuten met de taxi, onze chauffeur regelde even onze tickets voor het laatste stukje, je moet daar met andere busjes verder naar boven, dan nog met 2 roltrappen het laatste stukje. Na een half uurtje foto,'s maken en rond gekeken terug naar de taxi die naar de suikerberg gereden, daar regende het pijpenstelen , warm maar binnen 2 minuten zijn wij drijfnat. Met de kabelbaan naar boven, boven gekomen is het gelukkig droog, mooi uitzicht over de baaien met regen wolken die voorbij gaan, wat gegeten en terug naar beneden, nog even langs het strand van de Copa Cabana het is zondag dus gezellig druk, daarna terug naar ons schip, een gezellige dag geweest. Nog even vermelden dat het schip erg tochtig is bijna geen plaatje te vinden uit de wind, en wat ik helemaal erg vind is de douche die erg klein is en dan nog dat plastic gordijntje wat steeds aan je blijft plakken verschrikkelijk daar moeten ze echt wat aan doen.

14 maart 2011 Vandaag een zeedag..
 

15 maart 2011
Vandaag komen wij in Salvador, verwachte tijd 11.00 uur Maar dat werd 12.00 uur ook niet erg want het is hier erg warm, de zon staat recht boven ons en het is boven de 40 graden voor ons echt te warm. Naast ons ligt weer de Vision off the Seas. Het diner was niet wat wij gewent zijn zowel het voorgerecht als hoofdgerecht was geen aandacht aan besteed, jammer!!!

16 maart 2011
8.00 uur op en gaan ontbijten. Om 14.30 uur aankomst in Recife, waar wij tot 19.30 uur blijven. Opvallend dat wij het enige schip hier zijn. Shuttle bus naar de stad besteld. De hele morgen op dek 11 gezeten uit de zon want het was weer erg warm, na de lunch, een patatje met een worstje om 14.30 uur met de bus naar het centrum gegaan, waar wij afgezet werden bij een oude gevangenis wat nu een cultureel centrum is met allemaal leuke souvenirs.

17 maart 2011
Vandaag een Zeedag
Mooi weer het word erg warm dus een plekje uit de zon gezocht het is al druk bezet al is het pas 8.00 uur, binnen een half uur is er geen plaats meer uit de zon te vinden, overal liggen persoonlijke dingen om de stoel bezet te houden al zie je de mensen de hele dag niet. Het schip is vooral Braziliaans georiŽnteerd het eten de muziek veel bediening en er zijn heel veel Brazilianen aan boord die heel !!!!!! Luidruchtig zijn, Het eten vind ik ook niet geweldig, er word te weinig aandacht aan besteed, te droog of opgewarmd, nee dat kan echt beter.

18 maart 2011
Weer een Zeedag.
Vandaag komt Neptunus om 11.00 uur aan boord, wij zijn vanmorgen de Evenaar gepasseerd, Margo en Martin moeten nog gedoopt worden, wij maken de foto's. Om 10.00 uur geen vrij plekje op dek meer te vinden. De mensen die gedoopt worden moeten zich melden op dek 12 voor de voorstelling. En ja daar was hij dan de enige echte Neptunus met gevolg en alle mensen die gedoopt moesten worden iedereen was speciaal uit gedost voor deze ceremonie met veel herrie allen om het zwembad eerst de octopus kussen dan champagne over het hoofd en op de rand van het zwembad gaan zitten, daarna over allen hun hoofd meel tomatensap eieren melk ja een heel gebeuren met heel veel herrie en muziek, Margo en Martin werden goed te pakken genomen, waarna iedereen in het zwembad werd geduwd erg leuk. Om 23.15 uur is er een chocolade buffet na de show.

19 maart 2011
Weer een Zeedag.
Vroeg opgestaan voor de hele dag op dek. Luieren en lezen, en verbranden toch nog te veel in de zon geweest, dus zo rood als een kreeft de zon en de zeelucht zelfs als je niet in de zon komt verbrand je nog.

20 maart 2011
Vandaag is het Zondag.
Boven gekomen zijn alle plaatsjes uit de zon bezet en toch is het pas 8.00 uur, dus ander plaatsje genomen. Binnen 2 uur zaten wij in de zon, dus zijn wij op dek 7 gaan zitten waar het wel erg waaiden, maar alles beter dan in de zon hier zijn wij de hele dag blijven zitten, door die wind heb ik wel een goede kou opgelopen, morgen vroeger opstaan voor ons vaste plekje.

21 maart 2011
Weer een Zeedag, om 7.30 naar dek gegaan voor onze plaatsjes maar er staat veel wind en het is koud. We merken wel dat het kouder wordt.

22 maart 2011
De laatste Zeedag van de oversteek. Weer mooi weer, te warm om in de zon te zitten, wel op dek verbleven rusten en lezen en wat bruinen. Het eten is niet wat wij normaal gewent zijn, vooral het diner valt tegen omdat het vooraf is klaar gemaakt en dan opgewarmd waardoor het vlees erg taai is geworden en dat iedere dag wij zijn beter gewend het ontbijt en lunch is veel beter, jammer met een beetje aandacht is alles goed.

23 maart 2011
Zo de zeedagen van de oversteek zijn voorbij. Het was een hele rustige zee alle 6 de zeedagen. Vandaag in Las Palmas, dus bijna iedereen gaat even van boord met excursie of de stad in. Ook de Aida Blu ligt aan de kade dus er waren genoeg mensen in de stad.

24 maart 2011
Vanmorgen Madeira Funchal.
Alweer een mooie dag. An Wim Margo en Martin zijn met Cercio, die hier woont een bekenden van ons het eiland gaan bezichtigen, Sonja en ik blijven aan boord, wij hebben een goede kou te pakken. Wel nog even bij Bruno beneden op de kade wezen kijken, Bruno is ook een bekende van ons, voor deze 2 mannen sturen wij steeds modellen van de cruise schepen waarmee wij varen en, die wij voor hun aan boord kopen voor hun verzameling waar ze erg blij mee zijn en dankbaar ! Bruno's vader heeft een souvenir kraampje op de kade, waar Bruno komt helpen als er een schip aanleg en als wij in Funchal komen worden wij als speciale gasten ontvangen heel leuk, ook hebben wij mail contact met elkaar.
Madeira is een mooi eiland; Wij zijn hier al meerder keren geweest.

25 maart 2011
Nog even een Zeedag. Alweer heel mooi weer, na 2 dagen weer rust aan boord. Om 10.00 ons paspoort ophalen, ja het gaat alweer opschieten. Wij zijn 2 keer naar de show geweest maar die zijn niet onze smaak, onze vrienden gaan iedere avond ook die gaan vaak in het begin de show eruit. Omdat de muziek veel te luid is en vooraf de uitleg in 7 talen en dat soms 2 keer.

26 maart 2011
Om 8.00 uur aangekomen in Malaga. Met de shuttle bus voor 9 dollar naar de stad. In de haven zijn ze de laatste jaren flink bezig om een cruise haven van betekenis te worden, je ligt steeds verder van de stad, vroeger kon je het wel lopen, nu is het zeker 2 kilometer en langs de hele weg zijn ze aan het werk, niet gezellig lopen.

27 maart 2011
Vandaag Ibiza. Zonnig wel wat wind. Waar wij om 14.00 uur aankomen, volgens de berichten gaat er een shuttle bus voor Ä 11,- naar de stad we kijken eerst even want met een taxi 4 personen ben je voor Ä 44,-  een heel eind op weg. In Malaga moesten wij Ä 7,- betalen voor 5 minuten met de bus, ja als de cruise niet duur is laten ze je hier voor betalen, begrijpelijk. Wij liggen aan het eind van het eiland aan een hele nieuwe kade, dus lopen naar de stad is een heel eind. Het is zondag vandaag en wij zijn het enige schip hier.

28 maart 2011
Zeedag.
En het weer is ook niet meer zo goed.Ook gehoord dat er veel familie van de bemanning aan boord is, die voor speciale prijs meevaren. Vanavond laatste afscheid Gala avond met borrel in het theater , kreeft bij diner en Big Alaska als toetje.Nu kon je echt zien dat er veel Brazilianen aan boord zijn ik heb nog nooit zoveel herrie tijdens en na het diner meegemaakt, ook veel mensen totaal niet gekleed veel in camping smoking dus trainingspak en met petjes op, te gek gewoon. Toch volgende cruise wat meer betalen en hopen dat het beter wordt we zijn toch wel iets beter gewend.

29 maart 2011
Vandaag weer heel goed weer. Om 12.00 uur aankomst in Malta dus even de stad in. Met de lokale stad bus naar het centrum gegaan wat een prachtige stad mooie gebouwen kerken en forten en alles in oude stijl. Bij het aankomen was het al een geweldig gezicht in de haven, volgens de papieren al vanaf 5200 voor Christus dus heel oud. Met de bus is het goed te doen voor Ä 1,- heen en terug hele oude bussen maar goed geregeld. Om16.00 uur terug naar ons schip en om 19.00 uur uit de haven weer prachtig met de ondergaande zon op weg nog 1 Zeedag dan Ancona de laatste haven voor VenetiŽ.

30 maart 2011
Laatste Zeedag. Vandaag wat bewolkt wel een zonnetje.

31 maart 2011
Vandaag Ancona ItaliŽ, onze voorlaatste aanleghaven. Opgestaan met een zonnetje het word weer een mooie dag dus om 10.00 uur even de stad in want hier ben ik nog niet geweest. Een hele leuke stad met mooie gebouwen gezellige straten markt en winkels het gekke is dat de meeste winkels om 13.30 uur dicht gaan tot 16.00 uur terwijl er genoeg mensen in de stad zijn dat is welvaart ook hier zijn wij het enige cruise schip. Om 20.00 uur uit gevaren voor het laatste stukje naar VenetiŽ.

1 april 2011
Om 7.00 uur aangekomen in VenetiŽ. Afwachten op ontschepen in het theater en om 10.00 uur werden wij afgeroepen buiten gekomen een heel eind lopen voor onze koffers, buiten het gebouw een busje genomen naar het vliegveld Marco Polo onze vlucht vertrek pas om 17.30 uur dus zitten en wachten, nog geprobeerd een vliegtuig eerder te nemen maar geen plaats nou is het vliegveld niet gezellig, heel weinig zitplaatsen en geen winkels voor de douane

Groetjes
Sonja en Dick

Terug naar ervaringen overzicht


Cruise 21 dagen Santos Brasilia naar VenetiŽ met MSC Armonia
 
Van 12 maart tot 1 april j.l. maakten wij de cruise per MSC Armonia van Santos via Rio de Janeiro-Salvador de Bahia-Recife-
Gran Canaria (Las Palmas-Madeira(Funchal)-Malaga-Ibiza-Malta-Ancona naar Venetie.

Hallo Harm,
Wij kozen voor deze cruise vanwege

de havens die werden aangelopen Ė RCCL schepen lopen meestal slechts 4 havens aan Ė en niet in de laatste plaats vanwege
de aantrekkelijke prijs.
 
De meeste steden, die werden bezocht, kenden wij al van eerdere cruises m.u.v. Las Palmas, Ibiza en Ancona.
In Rio kregen wij nog een vleugje van het beroemde carnaval mee. In de terminal een optreden van een samba-band met prachtige
danseressen en er buiten een optocht van praalwagens
Ibiza werd op een zondag aangedaan. Behalve op een terrasje wat drinken, was er verder helemaal niets te beleven.
Ancona was een meevaller. Vanuit de haven liep je zo de stad in. Er was markt. Een leuke stad en een gezellig sfeertje. Zal hier
nog wel eens terug willen komen.
 
.Onze hut was een buitenhut (7119) op het Topazio dek. Gelukkig een stille hut. Het toilet spoelde  slecht door. De 2de avond
helemaal niet. Receptie gebeld en om 00.15 kwam er nog een monteur, die het om 01.00 verholpen had. De 3de avond hetzelfde euvel.
Weer een monteur laten komen die tot 01.45 is bezig geweest. Daarna geen problemen meer gehad.
Goede bedden. De badruimte is erg klein met een vervelend, plakkerig plastic gordijn.
De airco werkte niet optimaal. Spiegel in badruimte bleef lang nat, waarschijnlijk is de ventilatie ook aan onderhoud toe.
 
 Het restaurant was zeer lawaaierig. Geen ijswater. Geen koffie na afloop. Wij hadden de 2de zitting om 20.45 uur. Hoewel
stond aangegeven dat om 21.00 uur het restaurant dicht ging, kwamen er veelal nog mensen tussen 21.15 en 21.30 binnen,
zonder dat er aanmerkingen werden gemaakt.
Irritante ervaring was de waiter, die adviseerde om geen lobster te bestellen, want die was niet goed. Bestelde met tegenzin vlees.
Komt hij later aan tafel vragen of ik nog lobster wilde. Aan andere tafels zaten velen lobster te eten. Zelfs 2 halve lobsters. Heb niet
gezien dat er iets werd teruggebracht. Dus kennelijk was de lobster nog niet zo slecht,  
Het diner was soms goed, soms minder. Er is keuze uit slechts 2 voorgerechten. Veel vis gegeten. Vond dit goed met uitzondering
van de Mahi, Mahi. Vlees was vaak droog en leek opgewarmd
 
Ontbeten hebben wij de meestal in het Marco Polo restaurant. Bestellen van de kaart en in tegenstelling tot het buffet kon
je er een heerlijke omelet bestellen. Prima ontbijt
.
Men schijnt na te streven om een ďPremiumĒ-rederij te worden, volgens de lofzang van scheepsgoeroe Douglas Ward. Onze ervaring
is, dat er nog veel verbeterd moeten worden, wil men de concurrentie met bv. RCCL, NCL of HAL aan kunnen gaan. Misschien is het
een en ander op de nieuwste schepen al verbeterd. Heb hier nog geen cruise mee gemaakt.
Het verbaast ons steeds weer, dat er totaal geen controle is op het naleven van de hygiene bij het betreden van de restaurants. Hoewel
er apparaten staan om de handen te desinfecteren, gaan er velen zonder hiervan gebruik te maken het restaurant binnen 
 
We hebben enkele shows gezien. Of je ze leuk vindt hangt veelal af van je smaak. Vonden er een paar erg goed. 2 keer zijn we na 5
minuten weggelopen vanwege het enorme lawaai. Keiharde muziek, die pijn aan je oren deed. Echt niet normaal.
 
De prijzen van de dranken aan boord voor deze cruise zijn in verhouding tot de andere rederijen erg laag. Wij betaalden, exclusief 15%
servicekosten, voor getapt Heineken groot US$ 3,40, klein 1,80, Bayleys 4,80, Glas wijn 3,20 tot 3,60, Koffie 2,00, blikje frisdrank 2,00
flesje 0,5 liter water 1,70. Een fles wijn was er al voor US$ 18,00. Voor een wijnpakket van 4 flessen wijn en 7 flesjes water betaalde
ik US$ 72,00.
 
Na aankomst in Venetie zou het schip 3 weken in dok gaan. Het is in 2001 in de vaart gekomen en een groot onderhoud zal haar
goed doen.
 
De prijs/kwaliteit verhouding voor deze cruise is uitstekend en behoudens de paar aanmerkingen  Ė constructief bedoeld Ė kunnen wij
terugzien op een heerlijke cruise, mede dankzij het prachtige weer en onze vrienden.
 
Groet,
Wim

Terug naar ervaringen overzicht


Verslag MSC Armonia 29 juli t/m 4 augustus 2011
Route:Venetie-Ancona-Corfu-Santorini-Piraeus-Argostoli-Kotor--Venetie

 

Al vroeg vertrokken en de vlucht genomen met Ryan air vanuit Brussel naar Venetie
Voor het eerst met deze maatschappij maar ook goed bevallen
Aangekomen in Venetie luchthaven Marco Polo hebben we de ATVO bus genomen naar PL.Roma voor 5 euro pp
Kaartje kan je het beste kopen bij de uitgang bij het loket
Op het plein PL.Roma stonden 2 jaar geleden de transfer bussen maar dit is inmiddels nu veranderd
Langs het plein vlak bij het kantoortje van de ATVO bussen vind je de toegang naar de elektrische trein die naar de Marine gaat(haven)
Kaartje kun je daar kopen voor 1 euro pp
Als je daar uitstapt zie je meteen de stand van MSC waar de transfer bussen komen voor het laatste stukje
Koffers afgegeven en dat ging heel snel. De andere tassen die we kwijt wilden hebben we daar afgegeven bij een loketje waar je dan 4 euro per stuk voor moet betalen maar wel bewaakt is
Zo weer de elektrische trein terug genomen naar PL.Roma en van daaruit loop je meteen de brug op en ben je in het centrum
Na een leuke dag Venetie zijn we rond 16.00 aan boord gegaan wat ook vlot verliep
We hadden een suite met balkon wat helemaal ook aan onze wensen voldeed
Omdat we met 3 personen waren is zeker deze hut aan te bevelen omdat dan de bank omgebouwd wordt iedere avond als bed en dus geen stapelbed hebt
De vaarroute was erg leuk en iedere dag boven de 30 graden
Wij boeken eigenlijk nooit excursies aan boord omdat wij dit erg duur vinden en liever ons eigen plan trekken zoals wij dat willen
Ancona is een leuke oude stad waar je een leuke wandeling kan maken
Corfu is zo ook een mooie stad waar we rondgelopen hebben
Je moet wel de shuttle bus nemen kosten 8 euro pp
Santorini Met de tenderbootjes wordt je naar het eiland gebracht (Gratis) Daar zijn we met de ezel de berg op gegaan en van daaruit door de leuke smalle straatjes met zijn trappen gelopen en te voet tde berg weer afgelopen wat goed te doen is alleen kom je de ezels daar tegen
Met de cabine lift kan je daar ook op de berg komen kosten 4 euro pp
Pireaus vonden wij minder omdat we dar de taxi niet konden nemen omdat ze dag dag een staking hadden en verder ben je te kort daar om iets echt te gaan ondernemen
Argostoli was ook erg leuk en hebben daar door het centrum gelopen
Kotor lijkt een beetje op de fjorden van Noorwegen zoals je met de boot in de haven komt
Hier kun je ook gewoon betalen met de euro
Het heeft een heel mooie oude binnenstad wat toch weer anders is dan in Italie of Griekenland
Ventie al weer vroeg in de ochtend voeren we de haven binnen
Terug van een geweldige reis maar helaas om 7.00 uur moesten we de hut al verlaten hebben terwijl het voorheen 8.00 uur was
De ontscheping verliep vlot
Msc Armonia is een mooi schip en iedere dag kan je ergens een plek vinden op het buitendek om op een ligbed te gaan liggen
Eten was prima maar de buffetten zijn een stuk minder geworden in de laatste jaren
Het entertainment was ook minder in de avonden
Wel was leuk dat er ook op het buitendek een paar avonden wat te doen was
Zo was ook het magnifique buffet op het buitendek
Tip koop bij je boeking de drank in dan wordt er geen extra service kosten meer in rekening gebracht
De drank is ook een stuk duurder geworden omdat er overal extra service kosten bijkomen zo b.v een fles wijn daar komt even ruim 3 euro bij
Voorheen kon je de tip money aanpassen maar dit kan ook niet meer (Amerikanen wel)
Als je club member was kreeg je voorheen iedere dag fruit in de hut dit is dus ook niet meer
Erg mooi restaurant La Pergola waar we iedere avond gingen eten (Marco polo is echt een stuk minder)
Dit was mijn Verslag Cruise MSC Armonia
Veel leesplezier en hoop dat je er wat van kan opsteken
Groetjes Thera

 Terug naar ervaringen overzicht